Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τιμές η υποδοχή της Πολεμικής Σημαίας στο Δ’ ΣΣ

Με τιμές η υποδοχή της Πολεμικής Σημαίας στο Δ’ ΣΣ

0

Υπό βροχή η τελετή. Υποδοχή και αποκάλυψη της σημαίας στην είσοδο της έδρας του Σώματος, στο στρατόπεδο Στεφανίδη

Η ευελιξία, η ταχύτητα, η μεγάλη ισχύς πυρός και η αυτόνομη δράση, καθιστούν το Δ’ ΣΣ  ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε επιταγή, επισημάνθηκε στη διαταγή του Διοικητή κ. Καμπά

Η υποδοχή της πολεμικής σημαίας στην έδρα του Δ’ ΣΣ

Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής της πολεμικής σημαίας στο Δ’ Σώμα Στρατού, το πρωί της Παρασκευής στην έδρα του Σώματος, στο στρατόπεδο «Στεφανίδη», με βάση το Π.Δ. 771 της 16ης Αυγούστου. Παρά το βροχερό καιρό, το τελετουργικό τηρήθηκε «κατά γράμμα», με την Πολεμική Σημαία να εισέρχεται στο στρατόπεδο συνοδευόμενη από τη Φρουρά της, να παρουσιάζεται και να αποδίδονται τιμές και στη συνέχεια να καλύπτεται για να φυλαχθεί στο Στρατηγείο. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα, καθώς και η μπάντα του Δ’ ΣΣ.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Δ’ ΣΣ τελέστηκε από τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ενώ το παρών έδωσαν οι τοπικές πολιτικές αρχές, εκπρόσωποι εφέδρων, απόστρατων, κομμάτων και σωματείων, οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής και πλήθος αξιωματικών του στρατού.

Ανάγνωση διαταγής

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα και η μπάντα του Σώματος

Στο πλαίσιο της τελετής αναγνώστηκε η διαταγή του διοικητή του Δ’ ΣΣ Γεώργιου Καμπά, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η εν λόγω τιμητική παράδοση της πολεμικής σημαίας αποτελεί εφαλτήριο για τη συνέχιση νέων νικηφόρων αγώνων όπου και όποτε χρειαστεί. Παρουσιάστηκε ένα σύντομο ιστορικό από την ίδρυση του Δ Σώματος και την επανασυγκρότησή του τον Φεβρουάριο του 1976 με νέα έδρα την Ξάνθη (από την Καβάλα). Επισημάνθηκε ότι με «εφόδια» την ευελιξία, την ταχύτητα, τη μεγάλη ισχύ πυρός και την αυτόνομη δράση, το Δ’ ΣΣ είναι ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση, στηριζόμενο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, την εκπαίδευση, τον άρτιο εξοπλισμό και το ακμαίο ηθικό του ανθρώπινου δυναμικού του. Ως εκ τούτου, υπογραμμίστηκε ότι διατηρεί αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύ και προστατεύει την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία και όλη τη χώρα. Στη συνέχεια ο κ. Καμπάς κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του στρατηγείου.

Επίδοση διαμνημονεύσεων

Παρούσες οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές
Ευχές και παρασημοφόρηση διοικητών και αξιωματικών από τον κ. Καμπά

Ακολούθησε η επίδοση διαμνημονεύσεων διοίκησης και συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές σε διοικητές σχηματισμών και άλλους αξιωματικούς του Σώματος, όπου ο διοικητής κ. Καμπάς συνεχάρη και παρασημοφόρησε τους διακριθέντες.

Τελευταίο στάδιο της τελετής ήταν η κάλυψη της σημαίας και η είσοδος στο στρατηγείο, όπου παρατέθηκε από τον Στρατηγό μικρή δεξίωση.

Εκεί ο κ. Καμπάς τόνισε ότι η υποδοχή της Πολεμικής Σημαίας αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δ’ ΣΣ και για όλη τη Θράκη, καθώς «ο ισχυρότερος σχηματισμός και αιχμή του δόρατος για τη χερσαία άμυνα της χώρας, αποκτά μια σημαία για την οποία έχουμε ορκιστεί να δώσουμε όλοι και το αίμα μας». Ο κ. Καμπάς επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι κορυφαία προτεραιότητα για το Σώμα είναι και η κοινωνική δράση, μιας και αυτό επιτάσσει το ελληνικό σύμβολο, αλλά και το καθήκον στο δυναμικό του Σώματος, διαβεβαιώνοντας ότι το Δ’ ΣΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…