Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Ροδόπη

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Ροδόπη

0

Καταστροφές και πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις του σαββατοκύριακου

 Κλειστά σχολεία και δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο. Κατολίσθηση απέκλεισε την κυκλοφορία και στην Ε.Ο. Παρανεστίου-Πρασινάδας

Με πρωτοφανείς ποσότητες νερού ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι οικισμών της Ροδόπης, το σαββατοκύριακο, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν πλημμύρες και πολλά προβλήματα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 37 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποίησε και 29 απεγκλωβισμούς κατοίκων της περιοχής.

Από την κακοκαιρία επλήγησαν αρκετοί οικισμοί της Ροδόπης, ενώ στα χωριά Αμάραντα και Πάμφορο, η πυροσβεστική πραγματοποίησε 29 απεγκλωβισμούς κατοίκων, 28 από σπίτια και έναν από ΙΧ. Σπίτια και δρόμοι γέμισαν νερό και λάσπη, ενώ πλημμύρισαν αρκετά σημεία και εντός της πόλης της Κομοτηνής.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα δε λειτούργησαν τα Δημοτικά Σχολεία Βάκου, Αμαράντων και Ισάλου, καθώς και το Νηπιαγωγείο των Αμαράντων. Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών, σε συνεννόηση με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, εξαιτίας της κατάστασης του οδικού δικτύου κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να γίνουν τα σχολικά δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών γυμνασίου και λυκείου, από τους συγκεκριμένους οικισμούς, στις σχολικές μονάδες της Κομοτηνής και της Ξυλαγανής.

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις Επ. Ο. Φύλακα – Αμάραντων και Ξυλαγανής – Ιμέρου, καθώς και στις ιρλανδικές διαβάσεις Χιονορέματος, οικισμού Ηφαίστου, Βιολογικού, περιοχής Μεσοχωρίου, Σκαλώματος, Δοκού, Λοφαρίου, Αετοράχης, Ιάσιου, Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και

Αμβροσίας.

Κλειστή είναι επίσης, με απόφαση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ και η επαρχιακή οδός Παρανεστίου – Πρασινάδας, από 16,5ο  έως 16,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον), καθώς και η πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις (επ’ αόριστον).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …