Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 2018: «Ποδαρικό» με Κτηματολόγιο στα ορεινά και παράλια του νομού μας

2018: «Ποδαρικό» με Κτηματολόγιο στα ορεινά και παράλια του νομού μας

0

Αναμένονται οι συμβάσεις με τους αναδόχους Κτηματογράφησης στο δήμο Μύκης και στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Αβδήρων

 

Οι ιδιαιτερότητες στο δήμο Μύκης απαιτούν καλή προετοιμασία και ενημέρωση

 

«Ποδαρικό» με Κτηματολόγιο στα ορεινά και παραλιακά κάνει το 2018 στον νομό μας! Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται μετά τις γιορτές να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους κτηματογράφησης. Είναι η μόνη εκκρεμότητα εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί όλες οι άλλες διαδικασίες.

 

Κτηματολόγιο στον δήμο Μύκης και στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Αβδήρων

Να σημειώσουμε ότι η μελέτη κτηματογράφησης αφορά όλο τον δήμο Μύκης, τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης αλλά και Δράμας. Επίσης ξεκινά το Κτηματολόγιο και στην παραλιακή ζώνη του δήμου Αβδήρων και συγκεκριμένα στα Άβδηρα αλλά και βορειότερα στο Σέλερο. Υπενθυμίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο στις παλιές κοινότητες του δήμου Τοπείρου και συγκεκριμένα στο Άβατο και Εράσμιο ενώ τον Μάιο του 2018 ολοκληρώνεται και στα Μάγγανα. Επίσης έχει ολοκληρωθεί στην πόλη της Ξάνθης και στην Γενισέα, στα Πηγάδια και στο Εύμοιρο αλλά απομένει ο οικισμός των Κιμμερίων.

Οι ιδιαιτερότητες στο δήμο Μύκης απαιτούν καλή προετοιμασία και ενημέρωση

Ιδιαίτερες δυσκολίες αναμένεται να συναντήσει η κτηματογράφηση στον δήμο Μύκης καθώς δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας και υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως η Βακουφική περιουσία, τα τεμένη. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την μη αποτυπωμένη οριοθέτηση των οικισμών αλλά και από τις δασικές εκτάσεις, τα νεκροταφεία και τα δημοτικά κτήρια. Απαιτείται καλή προετοιμασία καθώς και ενημέρωση του κόσμου αλλά και υποστήριξη από το δήμο Μύκης. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών οι κάτοικοι τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στην ορεινή περιοχή θα κληθούν γύρω στο καλοκαίρι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για να καταγραφούν οι περιουσίες τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…