Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Κατατέθηκε και δεύτερος συνδυασμός για τις εκλογές στο ΕΒΕ

Κατατέθηκε και δεύτερος συνδυασμός για τις εκλογές στο ΕΒΕ

0

Επικεφαλής ο βιοτέχνης Γιάννης Μαυρίδης. Μιλά στο «Ε» για το συνδυασμό και τους στόχους του

Ο Ιρφάν Χατζηγκενέ συμμετέχει ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Στέλιου Μωραΐτη

 

 

Σήμερα, ώρα 1μ.μ. κλείνει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης και θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον δύο είναι οι συνδυασμοί που θα αναμετρηθούν διεκδικώντας τα ηνία του φορέα και συγκεκριμένα ο συνδυασμός του νυν προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραΐτη και ο συνδυασμός του Γιάννη Μαυρίδη ενός νέου βιοτέχνη πλαισιωμένου από μια ομάδα νέων επίσης επαγγελματιών του νομού μας.

Ανανέωση και εμπειρία στον συνδυασμό Μωραΐτη

Για έναν πολύ ανανεωμένο συνδυασμό κάνει λόγο ο Στέλιος Μωραΐτης, επιφυλάχθηκε ωστόσο (χθες) να αποκαλύψει τον αριθμό και ονόματα αυτών που τον απαρτίζουν έως ότου κατατεθεί: «Είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός, άνθρωποι καταξιωμένοι, με εμπειρία αλλά και φρέσκιες ιδέες, με όρεξη να δουλέψουν για τον καλό της επιχειρηματικότητας του νομού μας και του Επιμελητηρίου μας», σημειώνει ο κ. Μωραΐτης.

xatzigenne-irfanΟ Ιρφάν Χατζηγκενέ στον συνδυασμό Μωραΐτη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας στον συνδυασμό Μωραΐτη συμμετέχει από τους …παλιούς ο Αντιπρόεδρος κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου. Να σημειώσουμε ότι κ. Χατζηγκενέ σε δηλώσεις του σε παλαιότερο ρεπορτάζ του «Ε» είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία του με τον κ. Μωραΐτη είχε αφήσει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγείται ο ίδιος ενός συνδυασμού. Το εγχείρημα τελικά δεν ευοδώθηκε και πλέον ο κ. Χατζηγκενέ θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μωραΐτη. Το ίδιο δεν συμβαίνει με την υπόλοιπη ομάδα που αποτελούσαν τον συνδυασμό του Γιάννη Αθανασιάδη στις προηγούμενες εκλογές και στην συνέχεια συνεργάστηκαν με τον συνδυασμό Μωραΐτη.

Η εναλλακτική πρόταση του Γιάννη Μαυρίδη

Έλαβε «σάρκα και οστά» το εγχείρημα που κυοφορούνταν εδώ και καιρό για έναν νέο συνδυασμό. Επικεφαλής του ο κ. Γιάννης Μαυρίδης ένας νέος βιοτέχνης που ασχολείται με την Επεξεργασία πέτρας Μάνδρας. Ο κ. Μαυρίδης μίλησε στο «Ε» για τους στόχους που προτάσσει ο ίδιος και η ομάδα του και την ανάγκη των νέων επιχειρηματιών του νομού μας να καταθέσουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση για την επιχειρηματικότητα του νομού. Όπως ανέφερε η πρόταση δεν έχει την έννοια της αντιπαλότητας αλλά της έκφρασης και της διάθεσης για συνεργασία: « Δεν κατεβαίνουμε ως αντίπαλοι. Δεν έχουμε τίποτε προσωπικό με κανένα από τον άλλο συνδυασμό. Δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε με κανένα. Αυτό που φιλοδοξούμε αν μας δώσουν την δύναμη οι συνάδελφοί μας να βάλουμε και μεις ένα λιθαράκι για το καλό της επιχειρηματικότητας και του επιμελητηριακού θεσμού. Το επιμελητήριο είναι ένα πολύ καλό εργαλείο αλλά δυστυχώς εισπράττει απαξίωση κι αυτό είναι ένα απ’ αυτά που θέλουμε να αλλάξει. Να αφυπνίσουμε τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση », σημειώνει ο κ. Μαυρίδης.

Έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων

Ιεραρχώντας τους στόχους που αποτελούν το πλαίσιο της πρότασής τους ανέφερε πως: «Θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας. Να μάθουμε πρώτα το τι παράγουμε και να βρούμε εκείνα τα εργαλεία που θα μας δώσουν την δυνατότητα να προωθήσουμε τα προϊόντα μας, να αναπτύξουμε δίκτυο συνεργασιών, να προβάλλουμε τουριστικά τον τόπο μας».

Μαυρίδης: «Είμαστε ανοιχτοί σ’ όλα τα κόμματα αν θέλουν να μας στηρίξουν…»

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, υπογράμμισε πως: « Η επιχειρηματικότητα καταρρέει, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι προσπαθούμε με νύχια με δόντια να κρατηθούμε όρθιοι. Οι ντόπιοι πελάτες μειώνονται και απ’ την άλλη πιεζόμαστε και από την φορολογία. Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο στοίχημά μας είναι να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα στην Ξάνθη μας. Έχουμε επίγνωση των προβλημάτων, τα έχουμε καταγράψει και έχουμε επεξεργαστεί ένα σύνολο προτάσεων για το πώς μπορούμε να υπηρετήσουμε τους στόχους. Δεν έχουμε δογματισμούς …δεν λέμε στους άλλους δεν κάνατε τίποτε εσείς και θα τα κάνουμε εμείς… Θέλουμε απλά να γίνουν περισσότερα»! Τέλος κληθείς να απαντήσει αν ο συνδυασμός έχει κομματική στήριξη όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός του κ. Μωραΐτη από την ΝΔ ο κ. Μαυρίδης είπε ότι ο συνδυασμός δεν έχει κομματικό πρόσημο: «Ο συνδυασμό μας απαρτίζεται από άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Είμαστε επομένως  ανοιχτοί σ’ όλα τα κόμματα αν θέλουν να βοηθήσουν μια ομάδα που βάζει μπροστά το καλό της επιχειρηματικότητας στον τόπο του».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σήμερα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα από τον ΕΦΚΑ των 487 ευρώ

Σε ειδική κατηγορία δικαιούχων – οι προϋποθέσεις Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου καταβά…