Σχόλια 06/10/17

0
metios kontos
Άλλη γραμμή με τον Κοντό
Τελείως άλλη στάση, σε σχέση με αυτή που έχει διαμορφώσει με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, επέλεξε για τον Αλέκο Κοντό ο Χρήστος Μέτιος που τον υποδέχθηκε στο γραφείο του. Όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτηση στο facebook, συζήτησαν θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια, ενώ σχολίασε ότι: οι γνώσεις και η εμπειρία του στον τομέα αυτό θα βοηθήσουν σημαντικά την προσπάθεια που κάνουμε».
Είναι σαφές ότι ο περιφερειάρχης δε θέλει να δημιουργήσει άλλους αντιπάλους, ενώ είναι βέβαιο ότι γνωρίζει την απήχηση και την επιρροή του πρώην υπουργού στην Ξάνθη.
Ε.Δ.


Τιμωρίες…
Περισσότερο από δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα της 15ης Ιουλίου του 2015 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε τρία πρόσημα, ένα στον ΑΝΤΙ (15.000 ευρώ) και δύο στον ΣΚΑΪ (15.000 και 20.000 ευρώ), για το γεγονός ότι παραβίασαν τη δεοντολογία προβάλλοντας υπέρμετρα το «Ναι». Ο ΑΝΤΙ τιμωρήθηκε για μη τήρηση ισότιμου χρόνου. Επίσης του επιβλήθηκε η ποινή σύστασης για μη αναγραφή σούπερ για «πλάνα αρχείου». Το ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ΣΚΑΪ αφορά την ανισομερή προβολή των απόψεων για το δημοψήφισμα και το δεύτερο για την κάλυψη των συγκεντρώσεων του «Ναι» και του «Όχι».


Συναυλία
Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας θα εμφανιστεί ο γνωστός καταξιωμένος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας. Η γενική είσοδος θα είναι 7 ευρώ, προπώληση 5 ευρώ, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ», studio Ιταλός και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Μαζί με τον Β. Λέκκα θα εμφανιστεί η χορωδία συνΩΔΗπόροι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.
Γ.Δ.


xanthipi-1930
Άποψη της Ξάνθης από την «σόσα» (δρόμος στο ύψος του κέντρου «Ξανθίππη»)- 1930


Δίωξη δημοσιογράφων
Εξαιρετικά δύσκολοι οι καιροί για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία. Μπορεί ο τούρκος δημοσιογράφος Καντρί Γκιουρσέλ να αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 11 μήνες κράτησης, όμως αποφασίστηκε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο εκδότης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet» Ακίν Αταλάι και ο διευθυντής της Μουράτ Σαμπουνιζού. Προφυλακισμένοι είναι επίσης ο ρεπόρτερ- ερευνητής Αχμέτ Σικ και ο Γιουσούφ Εμρέ Ιπέρ, στέλεχος του λογιστηρίου της εφημερίδας. Συνολικά 17 διευθυντικά στελέχη, δημοσιογράφοι και άλλοι νυν και πρώην συνεργάτες της εφημερίδας «Cumhuriyet» κατηγορούνται για υποστήριξη τριών «ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων».


Κουνάει το μαντήλι ο Χρυσόγονος
Το μαντήλι στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κουνήσει ο Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Τάσης του κόμματος, Κώστας Χρυσόγονος. Ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος Κ. Χρυσόγονος, εδώ και καιρό εκφράζει τις διαφωνίες του με αποφάσεις και ενέργειες του κόμματός του και τη δυσαρέσκειά του για την ελλιπή του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Με το που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε ο γνωστός χυδαιολόγος-σύμβουλος του πρωθυπουργού Καρανίκας να του επιτεθεί χαρακτηρίζοντάς τον «χρυσό γόνο» της πολιτικής και προκαλώντας τον «να ξανακατέβει στην πολιτική αν τολμάει». Ο κ. Χρυσόγονος απάντησε ότι οι ύβρεις Καρανίκα είναι τίτλος τιμής γι’ αυτόν ενώ παρομοίασε τον Καρανίκα με τον σταλινικό δημόσιο κατήγορο Βισίνσκι: «ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι κατ’ ουσίαν σταλινικής εμπνεύσεως. Είναι το ίδιο πράγμα που έκανε ο Βισίνσκι για τον Στάλιν, το κάνει τώρα ο Καρανίκας για τον κ. Τσίπρα».


Ο Καμμένος στο Επικρατείας;
Ο Πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης είπε στο ΒΗΜΑ ότι ο Τσίπρας υποσχέθηκε να βάλει τον Καμμένο στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι κανείς δεν πιστεύει ότι οι ΑΝΕΛ θα ξαναμπούν στη Βουλή. Έτσι όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζει πακέτο και τον ακροδεξιό ρατσιστή και εθνικιστή Καμμένο. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των Συριζαίων. Διότι άλλο να ανέχεσαι τον Καμμένο σαν αναγκαίο κακό για να κυβερνήσεις και άλλο να μπει στη Βουλή με την ψήφο σου…
Γ.Λ.


Ενίσταται για παραβίαση του Κανονισμού
Δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το θέμα να περάσει ο Μουμίν Οντέρ, αντίθετα διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του πρόεδρου του περιφερειακού συμβουλίου να μην θέσει προς συζήτηση τις τέσσερις επερωτήσεις που υπέβαλε.
Μάλιστα, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση που καταστρατηγεί τον Κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και συγκεκριμένα το άρθρο 16 & 1 και 2 και εξηγεί ότι γι’ αυτό το λόγο αποχώρησε από την συνεδρίαση. Όπως τόνισε ο ίδιος: «Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του προέδρου του Π.Σ. Α.Μ.Θ. είναι εντελώς παράνομη, αδικαιολόγητη και προσβάλλει τον δημοκρατικό θεσμό του ανώτερου περιφερειακού αυτοδιοικητικού οργάνου, που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πάντως, φαίνεται ότι δεν είναι ο μόνος που ενοχλήθηκε από τη στάση του κ. Μποταΐτη και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και το υπόλοιπο προεδρείο στηρίζει νομικά και πολιτικά τη στάση του.
Το θέμα είναι τι συνέχεια θα επιλέξουν να δώσουν, αφενός ο Μουμίν Οντέρ που με τις επερωτήσεις του ευθέως επιτίθεται στον περιφερειάρχη και αφετέρου ο πρόεδρος του ΠΣ που έχει πολιτική αν όχι και νομική ευθύνη.
Ε.Δ.


Τι μας λέει η Επίτροπος Απασχόλησης της Ε.Ε.

Γράψαμε στο χθεσινό μας φύλλο για την πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και του Ξανθιώτη Άλκη Κίσσα να καταθέσουν ερώτηση προς την Επίτροπο Απασχόλησης της Ε.Ε. ζητώντας διευκρινήσεις για τη συμβατότητα με κοινοτική νομοθεσία της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους σε περιφέρεια με χαμηλό ΑΕΠ και υψηλή ανεργία όπως η δική μας. Αυτό που απάντησε η Επίτροπος είναι ότι ναι μεν σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι κρατικές ενισχύσεις (12%) μπορούν να θεωρηθούν συμβατές με την εσωτερική αγορά αλλά πρόσθεσε ότι η συμβατότητα τους εμπίπτει με την πολιτική ανταγωνισμού της Ε.Ε. κι αφήνει αδιευκρίνιστο τι προβλέπεται επικαλούμενη έλλειψη διαθέσιμων πληροφοριών. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό από την απάντηση της Επιτρόπου είναι ότι υπάρχουν 6.5 δισ. διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Συνοχής που μπορούν να απορροφηθούν για να ασκηθούν πολιτικές απασχόλησης για νέους.
Αλλά βεβαίως χρειάζεται οργάνωση και σχεδιασμός για να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα από την περιφέρειά μας που πλήττεται από τόσο υψηλή ανεργία.
Ιδού η Ρόδος… κύριοι της περιφέρειας, αυτές είναι οι πολιτικές που πρέπει να ασκήσετε κι όχι να τρέχετε πίσω από πολιτικούς!
Μ.Ξ.


Το βραβείο του δημάρχου και το βραβείο της μάνας
babatsou-marikaΕίχε συγκίνηση, είχε ζεστή ανθρώπινη διάσταση και πολλά μηνύματα η εκδήλωση βράβευσης του δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ισόγειο του Δημαρχείου το οποίο μάλιστα με μια εικαστική παρέμβαση μετατράπηκε σε αυλή της Π. Πόλης, γεγονός που σχολιάστηκε επίσης πολύ θετικά από τους παρευρισκομένους. Όλα κύλησαν όμορφα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο με τους βραβευθέντες. Όμως την παράσταση έκλεψε η 92χρονη μητέρα του ενός εκ των βραβευθέντων του κ. Αθανάσιου Μπαμπάτσου, Μαρίκα, που αυθόρμητα πλησίασε το βήμα την ώρα που μιλούσε ο γιος της και διάβασε το ποίημα που έγραψε για εκείνον. Ήταν το δικό της βραβείο … Μια πολύ όμορφη συγκινητική στιγμή μεταξύ μάνας και γιου που μοιράστηκαν με το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …