Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρωτοποριακή εφαρμογή από τον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

Πρωτοποριακή εφαρμογή από τον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

0

Οι τεχνικοί δημιούργησαν Καινοτόμα ηλεκτρονική εφαρμογή εντοπισμού βλάβης στο δίκτυο με δυνατότητα παρέμβασης αποκατάστασης μέσω Η/Υ

 Γλυτώνουν χρόνο, χρήμα και κόπο – Αξιοποίησαν μηχανήματα από τις αποθήκες στα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ

 

Πρωτοπορεί και καινοτομεί ο ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης χάρις στην εφευρετικότητα και την εργατικότητα των στελεχών και του προσωπικού της.

Καινοτόμα ηλεκτρονική εφαρμογή εντοπισμού βλάβης στο δίκτυο με δυνατότητα παρέμβασης αποκατάστασης από τον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΗΕ Ξάνθης αξιοποιώντας κάποια μηχανήματα που υπήρχαν στις κεντρικές αποθήκες της και τα οποία τους διατέθηκαν κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του τοπικού ΔΕΔΔΗΕ, εφάρμοσαν μια μέθοδο η οποία τους επιτρέπει να εντοπίζουν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή το σημείο του δικτύου που έχει παρουσιαστή βλάβη και άμεσα να παρεμβαίνουν για την αποκατάστασή της.  Παράλληλα πάλι μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή πρώτον διορθώνουν τη βλάβη και δεύτερον διοχετεύουν μέσα σε άλλο δίκτυο την μεταφορά ρεύματος, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο χρόνος της διακοπής.

Γλυτώνουν χρόνο, χρήμα και κόπο

Κατάφεραν δηλαδή να κάνουν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους όλη την δουλειά γλυτώνοντας χρόνο και κόπο και μειώνοντας το κόστος της αποκατάστασης των βλαβών. Για το λόγο αυτό η καινοτόμα αυτή εφαρμογή έγινε αντικείμενο ελέγχου από τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ καθώς – όπως μάθαμε – ήρθαν στην Ξάνθη ειδικοί γι αυτό το σκοπό, προκειμένου να διευρυνθεί η εφαρμογή της. Ενδέχεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να εκδοθεί σχετικό ενημερωτικό δελτίο από τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …