Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα 16 Οκτωβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα 16 Οκτωβρίου 2017

0

Τους τα’ χωσε κιόλας!

Για γέλια και για κλάματα η υπόθεση. Για την παρέμβαση του Αρτέμη Σώρρα η συζήτηση. Ο οποίος ως «εξαφανισμένος» εμφανίζεται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, κάνει δηλώσεις, απειλεί αυτούς που θέλουν από την παράταξή του να τον υποκαταστήσουν στην αρχηγία του, που βρίζει και βέβαια συνεχίζει να είναι ακόμη άφαντος και βέβαια ασύλληπτος!

Η αστυνομία μας που όλα τα λύνει και ξεδιαλύνει, μάλλον δεν ασχολείται με τον Σώρρα για τους δικούς της λόγους. Διότι κανείς πολίτης δεν πιστεύει πως εάν όντως τον έψαχναν πραγματικά δεν θα τον εντόπιζαν. Έτσι ο Σώρρας έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται και να κάνει δηλώσεις.

-Ελλάδα μου το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει…

Γ.Δ.


Μας ξέχασαν;

Το ερώτημα κρύβει κι ένα ανθρώπινο παράπονο κι αναφέρεται στην απουσία των υποψηφίων της Δημοκρατικής παράταξης που διεκδικούν την εκλογή τους από τη Θράκη. Μετά την άφιξη-αστραπή του πρώην υπουργού Γ. Μανιάτη, κανένας άλλος δεν εμφανίστηκε στην περιοχή μας. Στα μέσα του μήνα αυτού πρόκειται να επισκεφθεί την Καβάλα ο υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης. Για την Ξάνθη δεν αναφέρεται τίποτε. Πιθανόν να μην έχει προγραμματιστεί άφιξη εδώ, παρότι υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, κυρίως νέοι.

Μάλλον περιοχή ως μη έχουσα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Θράκη για τους υποψήφιους.

Γ.Δ.


Λίγο φως στο ΑΤΜ

Όσοι συμπολίτες συναλλάσσονται με τα ΑΤΜ, θα έχουν προσέξει πως ένα από αυτά, της Εθνικής Τραπέζης στην οδό 40 Εκκλησιών, έχει ανάγκη να…φωτιστεί! Ναι, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί κάποιος φωτισμός διότι από τη δύση του ηλίου και μετά, το ΑΤΜ αυτό το δουλεύει κανείς κατά προσέγγιση!

Τώρα, γιατί αυτό δεν έχει γίνει, είναι μυστήριο. Το αγνοεί η διεύθυνση; Αγνοεί η αρμόδια υπηρεσία της Τεχνικής διεύθυνσης, πάντως το δια ταύτα είναι ότι το ΑΤΜ είναι «τυφλό» και μόνον κατά προσέγγιση το λειτουργεί κάποιος που είναι έμπειρος και θυμάται τα πλήκτρα απ’ έξω.

Γίνονται όμως έτσι συναλλαγές; Όταν πλέον στα ΑΤΜ πηγαίνουν και ηλικιωμένοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται μεν, αλλά επί ματαίω; Γιατί αυτή η απαξίωση προς τους πελάτες της Τραπέζης;

Γ.Δ.


Οδός Π. Χρηστίδη

(αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Παραγωγοί κάνναβης

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι παραγωγοί κάνναβης στην Περιφέρειά μας. Και δικαιολογημένα θα πει κάποιος, διότι οι άνθρωποι υπάκουσαν και αποφάσισαν να υλοποιήσουν τις προτροπές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβης για παραγωγή διαφόρων ειδών όπως και τη χρήση της για φαρμακευτικούς λόγους.

Βρίσκονται επομένως μπροστά οι καλλιεργητές, πολύ μπροστά και κακώς διώκονται οι άνθρωποι. Καλλιεργούν κάνναβη (χασίς)  όπως άλλοι καλλιεργούν ντομάτες και αγγουράκια. Που είναι δηλαδή το κακό; Όχι πέστε μου μην σκάσω…

Γ.Δ.


Παίζουν με τη φωτιά

Οι κάτοικοι του Έβρου κατά μία άγνωστη στους υπόλοιπους αντίληψη που τους διακατέχει, έχουν μια τάση περί επιχειρήσεων… λαϊκής βάσης. Στα λόγια βέβαια διότι στην πράξη ως γνήσιοι Θρακιώτες δεν κάνουν τίποτε.

Τελευταία τους πρόταση, ζητούν να τους παραχωρηθεί το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα να το λειτουργήσουν αυτοί!  Απίστευτο και απίθανο; Ναι σύμφωνα με τις αρχές του επιχειρείν.  Οι ερίφηδες, εργαζόμενοι και αγρότες, πιστεύουν ότι αυτοί  θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τη βιομηχανική μονάδα. Ότι θα καταφέρουν να τα «φέρουν βόλτα» καλύτερα, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία παραγωγής και βέβαια να διαθέσουν στην αγορά το προϊόν της ζάχαρης και από αυτό να πληρωθούν παραγωγοί και οι εργαζόμενοι.

Οι άνθρωποι αυτοί ή αφελείς είναι ή κάποιοι θέλουν να τους βάλουν μπροστά για δικούς τους λόγους. Παίζουν με τη φωτιά σαν μικρά παιδιά. Θα σταματήσουν να παίζουν όταν καούν…

Γ.Δ.


Ανάβουν οι θερμάστρες

Κι αν για τους κατοίκους της πόλης και του κάμπου οι καιρικές συνθήκες της εποχής είναι αποδεκτές, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους κατοίκους των χωριών της ορεινής περιοχής. Οι άνθρωποι εκεί έχουν ήδη αρχίσει ν’ ανάβουν τις ξυλόσομπές τους, κυρίως νωρίς το πρωί και το βράδυ. Και το κάνουν αυτό διότι τις ώρες αυτές η θερμοκρασία πέφτει αισθητά αλλά και γιατί οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μιας κάποιας ηλικίας που επιζητούν τη θερμοκρασία. Έτσι, αναπόφευκτα, ανάβουν τις θερμάστρες, γεγονός που σημαίνει ότι καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες καυσόξυλων.

Βέβαια τους παραχωρεί η πολιτεία φθηνότερα χωρικά ξύλα όπως και περισσότερα, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του κλίματος.

Γ.Δ.


Ιστορία δημοσιονομικής τρέλας!

Την ιστορία αυτή δημοσιονομικής ή μάλλον συριζαϊκής τρέλας, μας διηγήθηκε συνδρομητής μας από την Αθήνα και είναι πέρα για πέρα αληθινή. Συμβαίνει δε στα γραφεία παραγωγικού υπουργείου, με πρωταγωνιστή υψηλόβαθμο στέλεχος με βαρύνουσα υπογραφή σε ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο κύριος αυτός λοιπόν με βαφτιστικό όνομα Θεολόγος, ως γνήσιος αριστερός, απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με το θεό, ακόμα κι αν αυτό είναι το όνομά του. Αρνείται λοιπόν πεισματικά να υπογράψει και προωθήσει οποιοδήποτε έγγραφο φέρει το όνομα κι όχι το υποκοριστικό που επιθυμεί. Έτσι λοιπόν πολλές υποθέσεις καθυστερούν, πολλοί ιδιώτες που περιμένουν να δουν τις επενδύσεις τους να προχωρούν, βρίσκονται σε αδιέξοδο και χάνουν τα χρήματά τους. Η αιτία είναι ο κ. Λόης (όπως επιθυμεί να τον αποκαλούν)! Και δεν βρίσκεται κανείς προϊστάμενός του, να πετάξει τον κύριο αυτό έξω από το υπουργείο να πάει να λύσει τα υπαρξιακά και προσωπικά του ζητήματα. Αντ’ αυτού γίνεται προσπάθεια να αλλάξει το ΦΕΚ με το οποίο προσελήφθη με το βαφτιστικό του όνομα, για να μπορέσει επιτέλους να εναρμονιστεί ιδεολογικά ο άνθρωπος με το όνομά του και να ασχοληθεί με τη δουλειά που του έχει ανατεθεί, με τις ιδιωτικές επενδύσεις!

Η ιστορία αυτή δημοσιοϋπαλληλικής καφρίλας απευθύνεται σε όσους – ακόμα- περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση να μας βγάλει από την κρίση φέρνοντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας στη χώρα…


Ουδείς Προφήτης στον τόπο του…

Papandreou_megali_-emprosΈτσι και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί στην χώρα μας να κατηγορήθηκε, να λοιδορήθηκε, να εμπαίχθηκε έως και να αναθεματίστηκε για την επίμαχη θητεία του στην πρωθυπουργία 2009-2011, ωστόσο οι ξένοι για αυτή ακριβώς τον βραβεύουν Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για το 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου θα τιμηθεί με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA. Η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον κ. Παπανδρέου, τονίζει πως «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες».

Μ.Ξ.


Πήγαν στην Άγκυρα…

Σύσσωμη η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας με τους ψευδομουτήδες επικεφαλής καθώς και το δήμαρχο Μύκης κ. Καπζά αλλά και τον αρχηγό του DEB κ. Αχμέτογλου και μέλη της «ΤΕΞ», αλλά και μέλη από την Κομοτηνή, μια πολυμελής εν γένει αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Τούρκο πρωθυπουργό Yıldırım στο παλιό προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Στην συνάντηση ο κ. Yıldırım ήταν πλαισιωμένος από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς, τον καταγόμενο από την Θράκη Hakan Çavuşoğlu και τον Bekir Bozdağ. Είναι πολύ πιθανό αυτή η επίσκεψη να έχει σχέση με την ψήφιση της τροπολογίας αλλά και με την επικείμενη επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα.

Πήγαν να πάρουν γραμμή…

Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …