Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρουσία Καμμένου ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2017» στον «Ψηλό Στάλο»

Παρουσία Καμμένου ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2017» στον «Ψηλό Στάλο»

0
parmenion 2017 1

Πάνω από 2.000 αξιωματικοί και οπλίτες συμμετείχαν στη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων

ΥΕΘΑ: «η πολιτική μας δεν στρέφεται ενάντια ουδενός. Η πολιτική μας είναι ταυτισμένη με την προαγωγή του κοινού συμφέροντος»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου παρακολούθησαν την Παρασκευή την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» 4 χλμ. βόρεια του χωριού Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου και σε απόσταση 8 χλμ. από τον ποταμό Έβρο.

Στη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων» συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 21 αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, 59 στελέχη των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας και αεροπορίας στρατού, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες, εκ των οποίων 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι.

Την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασε ο ΥΕΘΑ, τονίζοντας στην ομιλία του ότι: «οφείλουμε να μετατρέψουμε την περιοχή αυτή σε χώρο που θα επικρατούν η τήρηση και εφαρμογή των κανόνων διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών, η δυναμική των σχέσεων καλής γειτονίας, η ειρηνική διευθέτηση διαφορών και προβλημάτων».

parmenion 2017 3Ο κ. Καμμένος δίνοντας το στίγμα της λήξης της άσκησης , αλλά και την παρουσίας του στην περιοχή τόνισε επίσης: «από την ιστορική αυτή γωνιά της Ελλάδος, αλλά και από κάθε γωνιά της, στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς όλους του γείτονές μας. Αλλά και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ξεκάθαρο και αδιάλειπτο ότι η εθνική μας κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από αυτές», συμπληρώνοντας: «η πολιτική μας δεν στρέφεται ενάντια ουδενός. Η πολιτική μας είναι ταυτισμένη με την προαγωγή του κοινού συμφέροντος. Είναι ταυτισμένη με την επιδίωξη μιας κοινής προοπτικής ασφάλειας, ανάπτυξης και συνεργασίας για όλες τις χώρες και τους λαούς της περιοχής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λόγω της αυξημένης τιμής στο αρνί και στο λάδι – 14 ευρώ το αρνί στα Κρεοπωλεία – Έω…