Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πανεύκολη λεμονόπιτα

Πανεύκολη λεμονόπιτα

0
lemonopita-axni-web

Για τη βάση:

-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-220 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμα ταψιού

-100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση:

-3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού

-350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-3 αυγά

-Για γαρνίρισμα: ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα της λεμονόπιτας

Βουτυρώνετε και στρώνετε, προαιρετικά, με λαδόκολλα ένα ταψί διαστάσεων 30×36 εκ. για να βγεί λεπτή η πίτα σας ή αντίστοιχο τετράγωνο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας το οποίο θα είναι ανομοιογενές και θα τρίβετε.

Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και το πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να έχετε μια βάση ισομερώς στρωμένη. Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ να κρυώσει και μετά το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς και ροδίσει. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώνει. Μη σβήσετε το φούρνο.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε για 1/2 λ με το μίξερ. Μετά προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 3 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε και το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε και στρώνετε ισομερώς το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι όταν το πατήσετε στο κέντρο του να έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα. (Αρχίστε να ελέγχετε το γλυκό σας από τα 20 λ ψησίματος διότι ανάλογα με το φούρνο σας μπορεί να είναι έτοιμο). Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…