Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βράδυ Σαββάτου υπό το φως των κεριών στην Ξάνθη

Βράδυ Σαββάτου υπό το φως των κεριών στην Ξάνθη

0
keri

Βλάβη σε μετασχηματιστή του υποσταθμού 1 έσβησε το φως στα 4/5 της πόλης και στην ορεινή περιοχή το Σάββατο. Νέα διακοπή νωρίς το πρωί της Κυριακής

Επισκευάζεται από Συνεργείο της ΑΔΜΗΕ. Βλάβη σε κεντρικό αγωγό δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ. Χωρίς νερό η μισή πόλη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Ένα …ρομαντικό Σαββατόβραδο υπό το φως των κεριών, έδωσε την ευκαιρία στους Ξανθιώτες η ΔΕΗ με την διακοπή ρεύματος για 2 ώρες στα 4/5 της πόλης και της ορεινής περιοχής και μάλιστα σε ώρες διασκέδασης. Είχε προηγηθεί τις πρωινο-μεσημβρινές ώρες η διακοπή νερού στην μισή πόλη. Όμως οι δύο διακοπές είναι ανεξάρτητες και δεν αλληλοσυνδέονται!

Κομμένα ρεύμα και νερό το Σάββατο και τρίτωσε το …κακό την Κυριακή!

Όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής η διακοπή του Σαββάτου διήρκησε 1 ώρα και οφείλονταν σε βλάβη μετασχηματιστή στον 1ο υποσταθμό που τροφοδοτεί με ρεύμα τα 4/5 της πόλης και την ορεινή περιοχή. Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κατάφερε να μεταφέρει το φορτίο του δικτύου στον 2ο υποσταθμό που είχε την επάρκεια δεδομένου ότι η εποχή θεωρείται μειωμένης ενεργειακής επιβάρυνσης και σε 1 ώρα ηλεκτροδοτήθηκε όλη η περιοχή του 1ο υποσταθμού. Παράλληλα στο συνεργείο της ΑΔΜΗΕ ήρθε στην Ξάνθη για να αποκαταστήσει την βλάβη στον υποσταθμό 1. Λίγο αργότερα η βλάβη αποκαταστάθηκε και μεταφέρθηκε και πάλι το φορτίο στον 1ο υποσταθμό αλλά δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ καθώς και πάλι στις 6.05 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε ξανά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις ίδιες περιοχές. Άμεσα επαναλήφθηκε η μεταφορά του φορτίου στον υποσταθμό 2 και εκ νέου συνεργείο της ΑΔΜΗΕ επιχειρεί αποκατάσταση της βλάβης του μετασχηματιστή. Η διακοπή διήρκησε μισή ώρα.

deyaxΒλάβη στην ΔΕΥΑΞ

Χωρίς νερό έμεινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλος ο αστικός οικισμός του κέντρου της Ξάνθης που περιστοιχίζεται από τις οδούς 4ης Οκτωβρίου, Μεσολογγίου, Ηπείρου λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό στην διασταύρωσης των οδών Βλαχοπούλου και Αδριανουπόλεως. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ οι υπάλληλοι είδαν από την οθόνη στο κέντρο ελέγχου ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με κάποια δεξαμενή που άδειασε σε λιγότερο χρόνο ωστόσο χρειάστηκε χρόνο να εντοπιστεί το σημείο της βλάβης καθώς δεν είχε επιφανειακή διαρροή νερού. Τελικά εντοπίστηκε και συνεργείο της ΔΕΥΑΞ αποκατέστησε την βλάβη 4-5 ώρες μετά την διακοπή και περίπου στις 2.30 το μεσημέρι. Τόσο ο κ. Σαρρής όσο και ο κ. Σδρέβανος διευκρίνισαν ότι η βλάβη της ΔΕΥΑΞ δεν έχει σχέση με την διακοπή ρεύματος κι ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που η διακοπή ρεύματος διαρκούσε πάνω από 4-5 ώρες οπότε δεν θα τροφοδοτούνταν τα αντλιοστάσια. Άλλωστε η βλάβη της ΔΕΥΑΞ προηγήθηκε της βλάβης του μετασχηματιστή στον υποσταθμό της ΔΕΗ.

7 εγκλωβισμοί σε ασανσέρ

Και μπορεί κάποιοι να είδαν ρομαντικά την διακοπή δεν θα είχαν την ίδια γνώμη 7 συμπολίτες που η διακοπή ρεύματος το βράδυ του Σαββάτου τους βρήκε στο ασανσέρ (ελπίζουμε όχι κλειστοφοβικούς)! Έτσι η Πυροσβεστική ανέλαβε δράση και τους απεγκλώβισε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…