Σχόλια 12/06/17

0
stratopedo-1926
Γερμανοί τουρίστες
Από τη μια εμείς οι Έλληνες με πρώτη την κυβέρνηση σιχτιρίζουμε Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιπούς και από την άλλη οι Γερμανοί πολίτες έρχονται για διακοπές στη χώρα μας. Και έρχονται μαζικά και αφήνουν τα χρήματά τους. Γεμίζουν οι τουριστικοί προορισμοί, κυρίως Αθήνα και νησιά, και όπως δηλώνουν φεύγοντας, πέρασαν ωραία και πάρα πολλοί θα ξανάρθουν.
Τι σημαίνει όλη αυτή η πραγματικότητα; Ότι οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές τους, χωρίς να επηρεάζονται από το τι κάνει η κυβέρνησή τους. Η κυβέρνηση τη δουλειά της κι αυτοί τη δική τους.
Βέβαια στην αύξηση του αριθμού και φέτος των τουριστών «βοήθησε» η ταραγμένη Τουρκία, Αίγυπτος και Μέση Ανατολή εν γένει. Κανείς λογικός δεν επιλέγει να πάει διακοπές για να χαλαρώσει, περάσει ξέγνοιαστα, σε μια περιοχή με φασαρίες και αστάθεια.
Οι συγκυρίες στη γειτονιά μας, μας βοηθούν στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης βοηθούν την Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες χώρες.
Γ.Δ.


Είπε τον πόνο του
Τι το ήθελε ο άνθρωπος, να βγει μετά από καιρό και να κάνει και δηλώσεις; Καλά δεν ήταν στην αφάνεια; Μάλιστα τον είχαμε ξεχάσει κιόλας. Αλλά αυτός ξύνεται. Την επιζητά τη δημοσιότητα. Και τι είπε; «Ναι σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ υπό προϋποθέσεις. Οι πολιτικές μου θέσεις δεν έχουν το στοιχείο της προσμονής κάποιας θέσης σε κυβερνητικό σχήμα».
Σώπα καλέ μου κύριε. Κοίτα να δεις που εμείς άλλη άποψη έχουμε. Και μαζί μας κάποια εκατομμύρια νεοέλληνες.
-Τελικά κακό πράγμα να είσαι στο περιθώριο και παράλληλα να σε έχουν «δουλέψει» τόσο κάποιοι που πίστεψες. Όπως καταλάβατε, για τον Φώτη Κουβέλη ο λόγος.
Γ.Δ.


Σύγκρουση!
Μετά τους δημάρχους των πόλεων που διέρχεται η Εγνατία Οδός (γιατί αλήθεια απουσίαζαν οι δικοί μας;) που βρέθηκαν και συμφώνησαν να αντιδράσουν δυναμικά όλοι, την σκυτάλη, για τα νέα διόδια, πήραν οι Περιφερειάρχες. Θα βρεθούν και θα τα πουν σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη σε σύσκεψη οι τέσσερις Περιφερειάρχες της Βορείου Ελλάδας (Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάκης, Δυτ. Μακεδονίας Θεοδ. Καρυπίδης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης Χρ. Μέτιος).
Ενωμένοι λοιπόν δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, με στόχο ν’ αλλάξει η ΚΥΑ για τα διόδια που έχουν καταστεί αιτία πολέμου για την ευρύτερη περιοχή μας.
Γ.Δ.


Ορκωμοσία κληρωτών το 1926, 41ο Σύνταγμα Πεζικού. Χώρος, Στρατόπεδο προς Χρύσα. Τα βουνά πίσω, όλα γυμνά από πράσινο.
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Εμείς έχουμε άλλα…
Υπάρχει μία –μικρή έστω- κινητικότητα το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις εξελίξεις με τους σταθμούς διοδίων στην ΑΜΘ. Κινητοποιήσεις, ψηφίσματα, δηλώσεις… Σε Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη αιρετοί και πολίτες διαμαρτύρονται, οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας συναντιούνται για να αποφασίσουν κοινή αντίδραση και ενώ οι ξανθιώτες αγωνιούν, στην περιοχή μας έχουμε την αίσθηση ότι το θέμα των διοδίων δε μας αφορά. Λες κι εμείς θα πάρουμε κάρτα απαλλαγής ή δεν μας νοιάζει γιατί δε θα χρειαστεί να μετακινηθούμε και θα «ταμπουρωθούμε» στα σπίτια μας!
Ούτε μία δήλωση, ούτε μία παρουσία, ούτε μία γνώμη από τους αυτοδιοικητικούς της Ξάνθης. Ούτε μία στήριξη τέλος πάντων, σε όσους διαμαρτύρονται!
Βέβαια, εμείς έχουμε να ασχοληθούμε με τις προτομές…
Ε.Δ.


Ικέτες
Κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα, υπήρχε η έννοια του «ικέτη». Αυτού δηλαδή που προσέφευγε σε ναό ζητώντας εκεί την προστασία των θεών από την καταδίωξη των ανθρώπων. Από τότε λοιπόν υφίστατο η σχέση αυτή και πολλοί γλίτωσαν τη ζωή τους. Βέβαια υπήρξαν και ηγέτες που αγνόησαν το αίτημα του ικέτη και τον τιμωρούσαν βγάζοντάς τον έξω από το ναό.
Ικέτες λοιπόν προσήλθαν πρόσφατα τρεις Τούρκοι πολίτες στο αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου. Ανάμεσά τους και δημοσιογράφος που διωκόταν για αντιπολιτευτικά άρθρα. Οι αστυνομικοί λοιπόν τους υποσχέθηκαν ότι θα τους παραδώσουν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Αντ΄ αυτού, τους οδήγησαν στα σύνορα και τους παρέδωσαν στις τουρκικές Αρχές!
Κι αυτό επαναλήφθηκε κι άλλες φορές δυστυχώς. Περιττό να λεχθεί τι περίμενε, ποια ήταν η τύχη αυτών των ανθρώπων-ικετών. Θλίβεται κανείς από το κατάντημα και από τέτοιες ενέργειες μια δυτικής χώρας και δήθεν υπερήφανης με αριστερή κυβέρνηση.
Γ.Δ.


Σαλμάν Ρούσντι: Το Ισλάμ έχει σχέση με τον τζιχαντισμό
Ο συγγραφέας των πολύ γνωστών «Σατανικών Στίχων» Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος ζει υπό την απειλή των φανατικών μουσουλμάνων (φετφά- θρησκευτικό διάταγμα θανάτου) από το 1988 στη Νέα Υόρκη, δηλώνει την έντονη ανησυχία του με την άνοδο των σκοταδιστικών δυνάμεων.
«Πρέπει να σταματήσει η ανόητη τύφλωση» απέναντι στον τζιχαντισμό που συνίσταται στο να λέμε «αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ», υποστηρίζει ο συγγραφέας. «Διαφωνώ θεμελιωδώς με τους αριστερούς που κάνουν τα πάντα για να αποσυνδέσουν τον φονταμενταλισμό από το Ισλάμ. Η σταθερή προϋπόθεση της αριστεράς, είναι πως ο δυτικός κόσμος είναι κακός. Και άρα όλα περνάνε από την κρησάρα αυτής της ανάλυσης», λέει. «Εδώ και 50 χρόνια, το Ισλάμ έχει ριζοσπαστικοποιηθεί. Υπάρχει βεβαίως η παράδοση του φωτισμένου Ισλάμ. Όμως δεν βρίσκεται στην εξουσία σήμερα», προσθέτει. «Όταν οι άνδρες του Νταές ανατινάζονται, το κάνουν λέγοντας «Αλλαχού Άκμπαρ», άρα πώς μπορεί να λέει κανείς ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ισλάμ;» Τέλος ο συγγραφέας λέει ότι «καταλαβαίνει» το φόβο του «στιγματισμού του Ισλάμ» αλλά, προσθέτει αμέσως, «για να αποφύγουμε αυτόν τον στιγματισμό, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αναγνωρίσουμε τη φύση του προβλήματος και να την αντιμετωπίσουμε».


Σκληρά εργαζόμενοι…
erga-stratou
Μεγάλη παρουσία, σκληρά εργαζομένων εργατών του δήμου Ξάνθης σε πρόσφατο στιγμιότυπο. Μετρήθηκαν μέχρι και έντεκα!


Παρατράβηξε το σίριαλ με την δημοπράτηση του κάθετου άξονα Ξάνθης
Αυτή η ιστορία με την δημοπράτηση του κάθετου άξονα της Ξάνθης, δηλαδή του τμήματος 8,5 χιλιομέτρων στο Δημάριο έχει γίνει πια σίριαλ. Τόσο ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης όσο και ο Διευθυντής της Εγνατίας κ. Αντωνούδης διαβεβαίωναν ότι θα δημοπρατηθεί τον Απρίλιο αλλά έφυγε και το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου και ακόμη τίποτε. Τώρα από την Εγνατία ρίχνουν το φταίξιμο στον Σπίρτζη ότι δηλαδή αυτός καθυστερεί να βάλει την τελική υπογραφή για να γίνει η δημοπράτηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι αναξιόπιστοι και έκθετοι απέναντι στην τοπική κοινωνία. Και «κρεμάνε» και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που τους πίστεψε και βασίστηκε στις δηλώσεις τους. Αλλά τι να περιμένεις από τον υπουργό και τον διευθυντή της Εγνατίας όταν ο περιφερειάρχης στο Ψήφισμα για τα διόδια ενώ αναφέρει τον κάθετο άξονα της Δράμας και του Αρδανίου αγνόησε της Ξάνθης! Από άγνοια ή σκοπιμότητα; Ή μήπως κάτι περισσότερο γνωρίζει που αγνοούμε εμείς οι υπόλοιποι;
Μ.Ξ.


Προσοχή! Κυκλοφορούν δράκαινες!
Εφιστούμε την προσοχή των λουομένων του Σαββατοκύριακου ότι εμφανίστηκαν δράκαινες στις παραλίες της Θράκης. Πρόκειται για ψάρια με αγκάθια και δηλητήριο που όποιον ατυχή τον τσιμπήσουν πρέπει να πάει στο νοσοκομείο εκτός βέβαια ότι είναι πολύ επώδυνο το τσίμπημά τους. Να αναφέρουμε ότι το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος 10 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά από τσίμπημα δράκαινας, τα περισσότερα περιστατικά σε παραλίες του Έβρου. Μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι που το τσίμπησε δράκαινα ενώ έπαιζα στα ρηχά. Όπως μας πληροφόρησε ο υπολιμενάρχης Λάγος κ. Κυλίτσης δεν έχει κάποια αναφορά από ψαράδες της περιοχής για την ύπαρξη αυτού του είδους στις δικές μας παραλίες μας προς το παρόν, αλλά καλό θα είναι να προσέχουμε!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…