Σχόλια 07/06/17

0
gefyra-kon.elenis-1941
Φόβος και μίσος
Τελειωμό δεν έχει αυτή η εκδήλωση φανατισμού των Μουσουλμάνων εις βάρος των χωρών στις οποίες ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Έχει εμφανιστεί ένας τυφλός φανατισμός με θύματα αθώους Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι δικαιολογημένα πλέον κοιτάζουν τον διπλανό τους με καχυποψία και δεν έχουν και άδικο με τα όσα έχουν γίνει και τις αθώες ζωές που «έφυγαν» αναίτια.
Έτσι, σιγά-σιγά απλώνεται ο τρόμος, ύπουλα, σε όλους, χωρίς τέλος. Έτσι, από τη μια ο φόβος και από την άλλη ο θυμός των Ευρωπαίων κατοίκων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Γ.Δ.


 
 
Δική τους ήταν η επιλογή
Προφανώς και δεν ευθύνονται όλοι οι Μουσουλμάνοι του Λονδίνου για όσα έγιναν και πάλι προχθές, όμως έχουν στιγματιστεί. Διότι από δικούς τους ανθρώπους οι εγκληματίες. Δικά τους παιδιά, που επέλεξαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους να ζήσουν στην Ευρώπη με τους κανόνες και τους νόμους της Ευρώπης. Εάν δεν συμφωνούν με τον δυτικό τρόπο ζωής, αντί των δολοφονιών, μπορούν να φύγουν, να πάνε να ζήσουν σε μια Αραβική ή Αφρικανική χώρα. Κανείς δεν τους πίεσε να έρθουν στην Ευρώπη, μόνοι τους το επέλεξαν. Άρα οφείλουν να προσαρμοστούν, όχι να δολοφονούν.
Γ.Δ.


Το Κατάρ στο επίκεντρο
Εξάλλου η διπλωματική κόντρα στη Μέση Ανατολή των χωρών της περιοχής με επίκεντρο το Κατάρ, δεν είναι τυχαία. Συνασπίστηκαν οι γύρω χώρες εναντίον του Κατάρ γιατί εκτιμούν πως χρηματοδοτεί τζιχαντιστές και άλλες μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Η αποκήρυξη αυτή του Κατάρ βέβαια υποκρύπτει και άλλα πράγματα σοβαρά, που σηματοδοτούν τον υπόγειο πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των χωρών του Κόλπου.
Γ.Δ.


Η γέφυρα στην περιοχή του Συνοικισμού Κωνσταντίνου και Ελένης (Γυμναστήριο). Η φωτογραφία από Γερμανό στρατιώτη τον Απρίλιο του 1941
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Ενδιαφέρον ελάχιστο
Αφού οι δημοτικοί μας άρχοντες ΟΛΟΙ των τεσσάρων δήμων μας, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να λύσουν το θέμα των αδέσποτων σκυλιών, φαινόμενα επιθέσεων αγελών κατά πολιτών, θα έχουμε συχνά. Μέχρι που κάποιοι θα σύρουν τους δημάρχους και στα δικαστήρια.
Φίλος που επισκέφτηκε πρόσφατα τη Βουλγαρία, διαπίστωσε πως εκεί έχουν λάβει μέτρα και τα αδέσποτα σχεδόν έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο έως το 100%.
Αυτό, στη γειτονική Βουλγαρία που υποτιμάμε τρομάρα μας. Ενώ εμείς εδώ συμβιώνουμε με αγέλες αδέσποτων και κανενός δημάρχου το αυτί, δεν ιδρώνει.
Τόσο ενδιαφέρονται για τους δημότες τους…
Γ.Δ.


Περί καπνίσματος
Ενθαρρυντικά είναι τα στατιστικά στοιχεία σε ό,τι αφορά το κάπνισμα στην Ελλάδα, καθώς δείχνουν σημαντική μείωση των καπνιστών, ειδικά νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, υψηλή παραμένει η συχνότητα του παθητικού καπνίσματος, καθώς χώροι εστίασης και ιδιωτικές κατοικίες αποτελούν σημεία σημαντικής έκθεσης των ατόμων στον καπνό. Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2017 (31 Μαΐου), ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), Μιχάλης Τουμπής, συντονιστής διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» παρουσίασε πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το κάπνισμα σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα, ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί και η μείωση κατά 33%, που καταγράφεται στους νέους 15-24 χρονών.
Γ.Δ


Όταν ο τρόμος γίνεται καθημερινότητα
Στη σύγχρονη εποχή με τα μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αποστάσεις έχουν ‘’μειωθεί’’. Πολλοί έχουν φίλους ή γνωστούς σε πολλά μέρη του κόσμου, ενημερώνονται άμεσα, βλέπουν εικόνες και βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Έτσι η τρομοκρατία που έχει μπει στις ζωές πολλών ευρωπαίων πολιτών, είναι παρούσα έστω και έμμεσα και στις δικές μας ζωές. Αθώοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου ή θρησκεύματος, πολιτικών πεποιθήσεων ή οικονομικής κατάστασης πέφτουν νεκροί μετά από τυφλά χτυπήματα σε ανυποψίαστους πολίτες. Δεν υπάρχουν πλέον ‘’στρατηγικές’’ κρούσεις σε δημόσια κτήρια που να έχουν κάποιο συμβολισμό. Εσχάτως διώκεται η κανονικότητα, η φυσιολογική ζωή των λεγόμενων δυτικών κοινωνιών, άσχετα αν μέσα στους νεκρούς πολλές φορές βρίσκονται και ομόθρησκοι με τους δολοφόνους τρομοκράτες. Τα σενάρια συνομωσίας λίγο πριν τις αγγλικές εκλογές ελπίζουμε να μην έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, είναι γεγονός όμως ότι πολλοί ζητούν ριζική αλλαγή στη στρατηγική αντιμετώπισης των τζιχαντιστών. Περισσότερους ελέγχους, μεγαλύτερη αυστηρότητα, εμπλοκή και συνεργασία μυστικών υπηρεσιών, αστυνομίας, τοπικών κοινοτήτων και εταιρειών τεχνολογίας.
Και επειδή κάποιοι συμπατριώτες μας έσπευσαν να καταδικάσουν συλλήβδην τον μουσουλμανισμό με την αιτιολογία ότι η θρησκεία στηρίζει τέτοιες πρακτικές, να επισημάνουμε ότι σε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις οι επίσημοι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ, παρά τις διάφορες ‘’σχολές’’ και τάσεις, καταδίκασαν τις ενέργειες. Μάλιστα 130 ιμάμηδες στη Βρετανία αρνήθηκαν να κηδέψουν τους τζιχαντιστές που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας το Σάββατο στο Λονδίνο. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Χ.Δ.


Κοσμογονικές ανακαλύψεις από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Στο πλευρό του Τραμπ και των υπερσυντηρητικών βουλευτών της Μέρκελ οι Έλληνες συνδικαλιστές στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, θεωρώντας ότι όλα όσα λέγονται τόσα χρόνια για την κλιματική αλλαγή είναι… fake news. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι ο ορισμός της έννοιας των μεγάλων συμφερόντων. Όπως και οι εταιρείες εξόρυξης των υπόλοιπων ορυκτών ενεργειακών πηγών, που έχουν σημαδέψει το ανάγλυφο του πλανήτη και τις ζωές εκατομμυρίων φτωχών κατοίκων των χωρών που έτυχε να έχουν ορυκτό πλούτο. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπάρχει σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων. Τα πραγματικά μεγάλα συμφέροντα κατ’ αυτούς είναι στον ήλιο και τον αέρα και από πίσω τους κρύβεται η Κίνα. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι: «Ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την ‘’πράσινη ανάπτυξη’’ που είναι ‘’καθαρό’’ δημιούργημα των συμφερόντων». Δεν λιώνουν, λοιπόν, οι πάγοι στους πόλους, δεν υφίσταται φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι άκυρες τόσες επιστημονικές μελέτες ετών. Απέναντι σ’ αυτά κάποιος κύριος από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λέει τώρα ότι δεν πιστεύει την έκθεση της Greenpeace που προβλέπει πως το άνοιγμα νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα προκαλεί το θάνατο 100 ανθρώπων το χρόνο, με το επιχείρημα ότι «αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, δεν είναι φονιάδες οι συνάδερφοί μου». Άντε βρες εσύ απάντηση τώρα.
Χ.Δ.


Δελτίο παραλίας
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ αλλά η τουριστική σαιζόν στην περιοχή μας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη επειδή ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βέβαια υπήρχε προσέλευση από ντόπιους αλλά και βούλγαρους στις παραλίες του δήμου Αβδήρων και κυρίως στο Μυρωδάτο. Είναι γεγονός ότι οι βούλγαροι τουρίστες είναι οι πιο φανατικοί με την θάλασσα και έχουν κατά καιρούς αποδείξει ότι δεν πτοούνται από τα τερτίπια του καιρού. Το …δελτίο λοιπόν της παραλίας περιέχει 2 -3 ειδήσεις. Συγκεκριμένα η ράμπα ΑΜΕΑ που πήρε ο δήμος Αβδήρων από τον TAP δεν θα τοποθετηθεί στην παραλία Μυρωδάτου παρότι θεωρείται η πιο πολυσύχναστη και η πιο μεγάλη σε έκταση παραλία του δήμου κι αυτό επειδή είναι πολύ ρηχή σε μεγάλη έκταση. Από τον δήμο εξετάζουν το ενδεχόμενο να την τοποθετήσουν στην παραλία μεταξύ Αη Γιάννη και Πόρτο Μόλο. Παλιότερα υπήρχε εκεί το beach bar Coco το οποίο θα δημοπρατήσει εκ νέου ο δήμος καθώς έληξε η σύμβαση. Επίσης τα συμβόλαια για το κάμπινγκ Μυρωδάτου έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο ακόμη δεν έχουν υπογραφεί. Είναι βέβαια θέμα ημερών αλλά ούτως ή άλλως η σαιζόν χάθηκε. Να σημειώσουμε ότι κι αύριο να υπογράψουν δήμος και μισθωτής δεν προλαβαίνει να γίνει τίποτε καθώς χρειάζονται άδειες από το ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού!
Άντε και του χρόνου δηλαδή!
Μ.Ξ.


Τρομοκρατία και Κατάρ
Μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δύο πολύ σημαντικά γεγονότα τάραξαν τον πλανήτη. Άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, όλοι τους ανύποπτοι περαστικοί που απολάμβαναν την βόλτα τους στην γέφυρα του Λονδίνου. Τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία του λευκού φορτηγού που παρέσυρε ανθρώπους ούτε και τους τρομοκράτες που σαν μανιασμένοι μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, σκορπίζοντας τη φρίκη και τον τρόμο. Η άλλη είδηση αφορά το Κατάρ και τον αποκλεισμό που του επέβαλαν οι άλλες αραβικές χώρες με την κατηγορία ότι υποθάλπει την τρομοκρατία και ότι σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα. Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Τραμπ στην Σαουδική Αραβία και στα Αραβικά Εμιράτα. Να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατά καιρούς στοχοποιήσει το Κατάρ.
Ας ελπίσουμε να μην έχουμε καμιά πολεμική ανάφλεξη και σε εκείνη την περιοχή!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…