Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Focus στο κοινωνικό πρόσωπο του Στρατού

Focus στο κοινωνικό πρόσωπο του Στρατού

0
vitsas-vouleftes

Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και του γραμματέα με τον αν. υπουργό Άμυνας Δ. Βίτσα. Συζητήθηκε η επέκταση των δράσεων του Στρατού σε πολλούς τομείς

Σχεδιασμός για πιο συστηματική υγειονομική δράση. Συναντήθηκαν και με τον υπουργό Π. Σκουρλέτη

Συνάντηση με τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα καθώς και με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη είχαν την Τρίτη 27 Ιουνίου οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης,καθώς και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Να σημειώσουμε πως ο έτερος βουλευτής κ. Χ. Ζεϊμπέκ δεν ήταν στην συνάντηση λόγω προβλήματος υγείας.

Σχεδιασμός για την διεύρυνση του κοινωνικού ρόλου του Στρατού

Θέμα της συζήτησης με τον κ. Βίτσα ήταν ο σχεδιασμός και η εντατικοποίηση της προσπάθειας εκ μέρους του Στρατού στην Ξάνθη με εκφραστή το στρατηγό διοικητή κ. Καμπά προκειμένου να φανεί το κοινωνικό πρόσωπο του Στρατού μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς, όπως υγείας και υποδομών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποτιμήθηκε ως πολύ θετικό κοινωνικό αποτύπωμα η συχνή επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων του στρατού στα χωριά της ορεινής περιοχής και στο Δροσερό και ζητήθηκε η δράση αυτή να λάβει πιο συστηματικό και μόνιμο χαρακτήρα, Επίσης επισημάνθηκε η θετική αποδοχή από την τοπική κοινωνία που είχε η διάνοιξη του δρόμου στην Κοτάνη από μηχανικούς του Στρατού. Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδώρου: «Πάντα είτε σε καιρούς πολέμου είτε σε καιρούς ειρήνης ο Στρατός έχει τον ρόλο του προστάτη της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται πολλές δράσεις. Ο σχεδιασμός είναι να επεκταθούν αυτές οι δράσεις και σ’ άλλους τομείς και να εμπλακεί ο Στρατός μας δυναμικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Έχει την πληρότητα και όπως είναι γνωστό ο Στρατός μας δεν περνάει κρίση. Έχει την δυνατότητα και τη βούληση να είναι αρωγός του πολίτη και της κοινωνίας εκεί που δεν μπορούν ή δεν έχουν την δυνατότητα οι άλλοι φορείς και ο στρατηγός διοικητής του Δ. Σ.Σ. κ. Καμπάς έχει εκφράσει αυτή την τάση εξωστρέφειας». Διευκρινίζοντας ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε πως δεν εννοεί ότι ο Στρατός θα υποκαταστήσει τους δήμους ή την περιφέρεια αλλά θα βοηθά εκεί που υπάρχουν κενά.

Η τροπολογία Σκουρλέτη και η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Αναφορικά με την συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη που συνέπεσε και με την συνάντηση που είχε με τους συμβασιούχους της καθαριότητας στους δήμους για την κατάθεση τροπολογίας, ο κ. Χατζηθεοδώρου υποστήριξε πως: « επιτέλους δίνεται ένα τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων με την άμεση προκήρυξη των 2.500 θέσεων». Στο ερώτημα δε πως εξηγεί που η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίζεται απάντησε πως: « οι συμβασιούχοι δεν κάνουν απεργία αλλά η ΠΟΕ – ΟΤΑ που τους έθεσε τελευταία υπό την προστασία της μόνο και μόνο για να κάνει συνδικαλιστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…