Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βαλανείον Βόγδου: Ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο δίπλα στον Νέστο

Βαλανείον Βόγδου: Ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο δίπλα στον Νέστο

0
ktima vogdou

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ξάνθη προς τους Τοξότες, ένα ξενοδοχείο με ξύλο και πέτρα αλλά και υδρομασάζ

Με έμβλημα τον μυθικό Γρύπα, σύμβολο της αρχαίας Θράκης, ένα σύγχρονο ‘’Βαλανείο’’ που υπόσχεται ποιοτική φιλοξενία, χαλάρωση και ένα ειδυλλιακό μέρος για κοινωνικές εκδηλώσεις

Πολλοί είναι αυτοί που επιζητούν μια χαλαρωτική διαφυγή και ψάχνουν ένα μέρος που να συνδυάζει την φυσική ομορφιά, την ποιοτική φιλοξενία και, γιατί όχι, την χαλάρωση που προσφέρει το νερό. Μια βουτιά σε δροσιστική πισίνα ή ένα ζεστό υδρομασάζ δεν απαιτούν να απομακρυνθούμε ιδιαίτερα από την Ξάνθη. Στον παλιό δρόμο για τους Τοξότες, που περνά από τον οικισμό Σεμέλη, σε μια ημιορεινή περιοχή πάνω από το Τύμπανο, ‘’πνιγμένο’’ μέσα στο πράσινο και πολύ κοντά στον Νέστο, στέκει τα τελευταία επτά χρόνια η ξενοδοχειακή μονάδα «Κτήμα Βόγδου και Βαλανείον». Ένα όμορφο και πλήρες ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελούμενο από τέσσερεις σουίτες και έξι δίκλινα δωμάτια, χώρους εστίασης, πισίνα, ζωολογικό κήπο, παιδική χαρά και spa.

Ένα σύγχρονο ‘’Βαλανείον’’ με αναφορές στην αρχαία Θράκη και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής

deksiosi pisinaΣύμβολο του ξενοδοχείου ο γρύπας. Ένα μυθικό ζώο από την προϊστορική εποχή, με σώμα λιονταριού και φτερά αετού, κάτι που συμβόλιζε κατά την αρχαιότητα την κυριαρχία σε γη και αέρα. Έμβλημα της αρχαίας Θράκης, και όχι μόνο, αφού υπάρχουν τοιχογραφίες με γρύπες και στα Μινωϊκά ανάκτορα, στην Ρώμη, στην Μεσοποταμία και σε πολλά άλλα μέρη και σε διαφορετικές εποχές. Το Κτήμα Βόγδου έχει επίσης στο έμβλημά του την λέξη “Βαλανείον”. Το Βαλανείον ήταν στην αρχαία Ελλάδα ό,τι ήταν πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα τα χαμάμ και ό,τι είναι σήμερα για εμάς τα spa. Το Βαλανείον του κτήματος Βόγδου λειτουργεί πλέον σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου, καθώς επίσης υπάρχει σε κάθε δωμάτιο τζακούζι και πέτρινο τζάκι για την προσωπική ευχαρίστηση των επισκεπτών. Ο ιδρυτής του Κτήματος, Μιχάλης Βόγδος, ανιψιός του 23χρονου Λοχαγού Μιχαήλ Βόγδου που σκοτώθηκε στον Γράμμο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και του οποίου το όνομα πήρε τιμητικά, ξεκίνησε την επιχείρηση πριν από επτά χρόνια με αγάπη για την πανέμορφη περιοχή του Νέστου, φτιάχνοντας μια μονάδα φιλοξενίας και εστίασης που ξεχωρίζει για το μεράκι των ιδιοκτητών, που σέβονται το πλούσιο σε ομορφιά περιβάλλον με κύρια υλικά την πέτρα και το ξύλο.

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο Κτήμα Βόγδου

Στόχος της οικογένειας Βόγδου είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών σε ένα χώρο με υπέροχη θέα, ένα εξαιρετικό εστιατόριο-ταβέρνα με τις μοναδικές δημιουργίες του σεφ, μία πισίνα και ένα pool-bar μοναδικής ομορφιάς, με τα δωμάτια να αποτελούν πολύ ιδιαίτερες και ξεχωριστές προτάσεις, αφού τα παραδοσιακά ξύλινα κρεβάτια είναι φτιαγμένα από κορμούς δέντρων με όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου 4ων αστέρων και κατηγορίας Α’, στην οποία ανήκει. Ησυχία, ηρεμία και χαλάρωση κατά την διαμονή. Ο χώρος του κτήματος Βόγδου όμως διατίθεται και για εκδηλώσεις, είτε των όμορφων στιγμών της ζωής κάθε ζευγαριού, είτε για επαγγελματικές εκδηλώσεις γύρω από την φωτισμένη πισίνα. Η κλειστή αίθουσα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 600 άτομα με άνεση και πολυτέλεια, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διατίθεται ο χώρος γύρω από την πισίνα με χωρητικότητα μέχρι 2.000 άτομα. Μάλιστα, η οικογένεια Βόγδου παρέχει δωρεάν σε κάθε νεόνυμφο ζευγάρι που θα επιλέξει το Κτήμα για την γαμήλια δεξίωσή του και την σουίτα νεονύμφων για την ρομαντική τους πρώτη νύχτα.

Καλοκαιρινή εξόρμηση και βουτιά στην δροσερή πισίνα

gamos-pisina1Καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τον Νέστο και τις παραποτάμιες περιοχές της Ξάνθης από τις καυτές παραλίες, το Κτήμα Βόγδου αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για μια καλοκαιρινή εξόρμηση και μια βουτιά στην γραφική πισίνα με το πετρόκτιστο γεφύρι, μέρος της οποίας διαθέτει και υδρομασάζ. Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν μια φυγή από την καθημερινότητα της πόλης μέσα στην καταπράσινη φύση πλάι στα Στενά του Νέστου μπορούν να επικοινωνήσουν με το ξενοδοχείο στα τηλ. 25410-93000 και 6948747814 και ηλεκτρονικά στο e-mail info@ktimavogdou.gr

 

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

 

chdiafonidis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…