Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Οι Άθλοι του Ηρακλή» φέρνουν Διεθνές Συνέδριο στην Ξάνθη

«Οι Άθλοι του Ηρακλή» φέρνουν Διεθνές Συνέδριο στην Ξάνθη

0
hrakli athloi

Ετοιμάζεται από το ΕΒΕ Ξάνθης για τα τέλη Σεπτέμβρη με συμμετοχές από 7 χώρες και τρεις ελληνικές περιφέρειες όπου έδρασε ο μυθικός ήρωας

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο δήμος Αβδήρων – Στόχος, η ανάδειξη και η προβολή του τουριστικού προϊόντος του νομού μας

Μια μεγάλη εκδήλωση με διεθνή εμβέλεια και με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να προσδώσει τουριστική και οικονομική υπεραξία στο νομό μας, πρόκειται να διοργανώσει περί τα τέλη Σεπτέμβρη το Επιμελητήριο Ξάνθης. Πρόκειται για ένα 4ήμερο Διεθνές συνέδριο στον άξονα της πολιτιστικής διαδρομής «Οι άθλοι του Ηρακλή».

Διεθνές συνέδριο για την πολιτιστική διαδρομή των άθλων του Ηρακλή

Να σημειώσουμε ότι η δράση έχει πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα και συμμετέχουν χώρες και περιφέρειες της χώρας μας στις οποίες έδρασε ή σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο ο μυθικός ήρωας Ηρακλής. Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Δήμο Αβδήρων όπου ανέπτυξε δράση ο Ηρακλής. Υπενθυμίζουμε ότι η μυθολογία αναφέρει πως ο Ηρακλής σκότωσε τα άγρια ανθρωποφάγα άλογα του βασιλιά Διομήδη που κατασπάραξαν τον φίλο του Άβδηρο και προς τιμήν του έκτισε την πρώτη πόλη των Αβδήρων. Εταίροι της δράσης οι περιφέρειες Πελοποννήσου, Κρήτης, Δ. Ελλάδας και οι χώρες Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Λιβύη.Συμμετοχή στο συνέδριο θα έχει το Υπουργείο Πολιτισμού, το Συμβούλιο της Ευρώπης,η UNESCO, η ΣΕΤΕ,εκπρόσωποι πιστοποιημένων φορέων, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, όμως πολλές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Αβδήρων.

Άθλοι του Ηρακλή στο δήμο Αβδήρων

Οι δράσεις περιλαμβάνουν αποκαλυπτήρια γλυπτού με παράσταση των αλόγων του Διομήδη και μια σειρά εκδηλώσεων στο αρχαίο λιμάνι των Αβδήρων, ενώ θα γίνουν τα εγκαίνια Πολιτιστικού κέντρου «Άθλοι του Ηρακλή» στα Άβδηρα, γνωστό ως «Αντιλογίας Δόμος ή «Σπίτι του Αμερικάνου» όπως είναι γνωστό στα Άβδηρα. (Δεν είναι γνωστό αν θα αλλάξει ονομασία ή θα μετονομαστεί ένας όροφος ως πολιτιστικό κέντρο). Ακολουθούν εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα με χορούς και τοπικό γλέντι. Παράλληλα θα διοργανωθεί αγώνας δρόμου με δρομείς απ’ όλη την Ευρώπη κα την Ελλάδα που θα διανύσουν την τοπική διαδρομή από τον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων , Βιστονίδα έως την γέφυρα του Κοσύνθου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργούν εκθέσεις τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας, καθώς επίσης και ζωγραφικής, με θέμα τους άθλους του Ηρακλή όπου θα λάβουν μέρος σχολεία απ’ όλη την ΑΜΘ. Πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει η δράση όπως: Ντοκιμαντέρ με θέμα του Άθλους του Ηρακλή, παρουσίαση οπτικού – ακουστικού υλικού και προβολή σε sites και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, οι εκπρόσωποι των φορέων θα έχουν την δυνατότητα της επίσκεψης σε όλους τους τουριστικούς χώρους του νομού με στόχο την ανάδειξη και την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…