Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Η Ελευθερούπολη πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ – νίκησε 68-58 το Δημοκρίτειο Κομοτηνής στον τελικό που έγινε στην Ξάνθη

Η Ελευθερούπολη πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ – νίκησε 68-58 το Δημοκρίτειο Κομοτηνής στον τελικό που έγινε στην Ξάνθη

0
eleftheroupoli

Στην 3η θέση τερμάτισε ο «Λεύκιππος» με τη νίκη 78-75 επί της Φιλίας Ορεστιάδας

Πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ αναδείχθηκε η ομάδα της Ελευθερούπολης, που στον τελικό που έγινε στο «Αμοιρίδειο» της Ξάνθης, νίκησε με σκορ 68-58 το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, με την καβαλιώτικη ομάδα να κατακτά παράλληλα με την 1η θέση και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία καλαθοσφαίρισης.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας – Αν. Θράκης) έγινε το περασμένο Σάββατο (27/05) στην Ξάνθη, με τον μεγάλο και μικρό τελικό να φιλοξενούνται στο κλειστό «Γ. Αμοιρίδης», μπροστά σε περίπου 300 φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Εκεί, η ομάδα της Ελευθερούπολης, με σημαντικά ποσοστά ευστοχίας και 9 τρίποντα να βρίσκουν στόχο, επικράτησε επί της ομάδας του μαχητικού Δημοκρίτειου Κομοτηνής και έφτασε έτσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Περιφέρειας, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε κατακτήσει και το κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, φτάνοντας έτσι στο «νταμπλ». Παράλληλα, η Ελευθερούπολη κατέκτησε και το εισιτήριο ανόδου για τη Γ’ Εθνική όπου θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Ο τελικός κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Η Ελευθερούπολη ξεκίνησε δυνατά προηγήθηκε 6-0 και 17-4 στο 7′ με το Δημοκρίτειο να μειώνει σε 19-14 στο τέλος του δεκαλέπτου με καλάθι του Στασινόπουλου και 19-16 στο ξεκίνημα  με τον Ρυακιωτάκη. Ένα σερί όμως για τους Καβαλιώτες έκανε το 30-19 στο 15′  με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 42-25 με τον Βοϊβατόπουλο.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στο +19 για την Ελευθερούπουλη, με το Δημοκρίτειο με καλή άμυνα να μειώνει στο φινάλε της τρίτης περιόδου με τρίποντο του Ζολώτα σε 54-42. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου το Δημοκρίτειο μείωσε στο -8 (54-46) με τρίποντο του Ιωσηφίδη. Σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς καθώς υπήρξε ένταση στις κερκίδες ανάμεσα σε φιλάθλους των δύο αντιπάλων, χωρίς ευτυχώς να συνεχιστεί καθώς άμεσα επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τα κλίματα ηρέμησαν.

Μετά την περίπου δεκάλεπτη διακοπή με τρίποντο του Οικονομάκη οι Κομοτηναίοι μείωσαν στο 38′ σε 62-56, αλλά κυρίως με βολές οι Καβαλιώτες έδειξαν ψυχραιμία και κράτησαν το αήττητό τους επικρατώντας 68-58 με βολές του κορυφαίου Βοϊβατόπουλου, που κατάγεται από την Ξάνθη και αγωνίζεται στην Ελευθερούπολη, που είχε συνολικά 18 πόντους. Για το Δημοκρίτειο ο Ιωσηφίδης είχε επίσης 18 με τέσσερα τρίποντα, με το παιχνίδι παρά τα επεισόδια στις κερκίδες να ολοκληρώνεται σε καλή ατμόσφαιρα με αγκαλιές ανάμεσα στις δύο ομάδες και πανηγύρια στο τέλος για τους Καβαλιώτες.

Δεκάλεπτα: 19-14, 42-25 (ημίχρονο), 54-42, 68-58 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Μπήτης, Ρουκάς, Μπακάλης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Παπαδόπουλος Κ.): Μουλλάκης 4 (1), Στυλίδης 18 (2), Ρότσας 6 (2), Κωνσταντάρας, Αδαμόπουλος 14 (2), Απαζίδης 6 (2), Παπαδόπουλος Λ. 2, Λαζαρίδης, Βοϊβατόπουλος 18.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δόλωμα): Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος 4, Πολίτης, Νταγιάντης, Μπούντας 6, Ζολώτας 3 (1), Ιωσηφίδης 18 (4), Ρυακιωτάκης 6, Στασινόπουλος 7, Οικονομάκης 8 (1).

Στην 3η θέση ο Λεύκιππος Ξάνθης

Με νίκη μέσα στο σπίτι του ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά ο Λεύκιππος, που αν και τα χρειάστηκε κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το φινάλε το προβάδισμα που είχε χτίσει από την έναρξη του αγώνα και έτσι με το 78-75 επί της Φιλίας Ορεστιάδας να κατακτήσει αυτός την τρίτη θέση αφήνοντας στην τέταρτη την ομάδα του Έβρου.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε εξ’ αρχής το προβάδισμα του σκορ, και έχοντας σε καλή μέρα τα βαριά της χαρτιά(Ψάλτου, Σταμπουλή, Κουμπάνη και Οικονόμου) κατάφερε να χτίσει από νωρίς διαφορά την οποία κρατούσε με άνεση σε διψήφια διαφορά για 35 λεπτά περίπου, όταν η δική της χαλάρωση και οι εξαιρετικοί για ακόμα ένας ματς Σαββουλίδης και Τσακαλάκης όχι μόνο κατέβασαν την διαφορά αλλά την έφτασαν και στο καλάθι. Όμως το δίποντο του Κουμπάνη και οι δύο εύστοχες βολές του Άνθη, όπως και η αστοχία της ομάδας της Ορεστιάδας στις δύο τελευταίες επιθέσεις της έδωσαν στους ξανθιώτες το τελευταίο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς, με τους ιθύνοντες του Λεύκιππου να οραματίζονται ακόμη μεγαλύτερα πράγματα την επόμενη ημέρα.

Διαιτητές: Δημάδης, Ντούρας, Παπαθεολόγου

Δεκάλεπτα: 24-10, 39-30 (ημίχρονο), 58-48, 78-75 (τελικό)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Πεχλιβανίδης): Κουμπάνης 24 (1), Πλωμαρίτης, Άνθης 5 (1), Μαυροματίδης 2, Τσίλογλου 5 (1), Ψάλτου 13, Σταμπουλής 17, Οικονόμου 12 (1), Κούτρας, Λαγογιάννης, Πλέσιας.

ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Ουζουνίδης): Κοντούρης, Γεμουσαγκάκης, Βουλτσίδης 4, Κατσαβριάς 2, Ριζάκης 2, Σαββουλίδης 29(2), Τσακαλάκης 17, Ζαφειρόπουλος, Χρήστου 8, Γιαννακουδάκης 5(1), Θεοδωρίδης 8(1).

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…