Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αυλαία για τη φετινή Ακαδημία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Αυλαία για τη φετινή Ακαδημία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

0
akadimiaamth ekdilosi17

500 περίπου πολίτες σε έξι πόλεις της Περιφέρειας παρακολούθησαν 100 διαλέξεις πανεπιστημιακών καθηγητών

Απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης το βράδυ της Τετάρτης στο ‘’Χατζιδάκειο’’ – Ζωντανή σύνδεση με όλους τους χώρους όπου λειτούργησε η δομή

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου η τελετή λήξης των διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2016-2017. Η εκδήλωση έγινε ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας με παράλληλη σύνδεση, χρησιμοποιώντας εφαρμογή βιντεοκλήσεων. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα επικοινωνίας των εκπροσώπων των έξι πόλεων που φιλοξένησαν την Ακαδημία. Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα συνδέθηκαν διαδικτυακά για την ολοκλήρωση των φετινών διαλέξεων και την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Τοπική αυτοδιοίκηση και ακαδημαϊκή κοινότητα τίμησαν την εκδήλωση

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ακαδημίας Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αθανάσιος Μητρόπουλος, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Δράμας Ανάργυρος Πατακάκης, καθηγητές του ΔΠΘ και του ΤΕΙ – ΑΜ-Θ καθώς και πλήθος πολιτών, ενώ στην Ορεστιάδα την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου. Σε στενή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η Ακαδημία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απευθύνεται στους πολίτες της Περιφέρειας παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων δωρεάν. Είναι μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε την περίοδο 2015-2016 δοκιμαστικά στην Π.Ε. Έβρου με τη στήριξη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, στοχεύοντας στη δια βίου εκπαίδευση των πολιτών και στη διασύνδεση των τοπικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης με την κοινωνία.

Συμμετοχή σε όλες τις θεματικές ενότητες που κάλυψαν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων

akadimiaamth diplomata17Η Ακαδημία – Δομή διά Βίου Μάθησης έδωσε φέτος τη δυνατότητα σε 500 πολίτες της Περιφέρειας να παρακολουθήσουν σε διάστημα 14 εβδομάδων 100 διαλέξεις σε επτά διαφορετικές θεματικές ενότητες ταυτόχρονα σε έξι πόλεις της Περιφέρειας αλληλεπιδρώντας με 80 καθηγητές του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Οι διαλέξεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκαν στις 5 Απριλίου 2017 καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων στα εξής θεματικά πεδία: «Περιβάλλον και άνθρωπος» στη Νέα Ορεστιάδα, «Ζώντας στο σήμερα» στην Αλεξανδρούπολη, «Πολιτείας θέματα» στην Κομοτηνή, «Η ενέργεια στη ζωή μας» στην Ξάνθη, «Θέματα τεχνολογίας» και «Το σύγχρονο επιχειρείν» στην Καβάλα, «Φύση και άνθρωπος» στη Δράμα. Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Πέτροβιτς εξέφρασε τις ευχαριστίες του κ. Μέτιου προς τον Πρύτανη και τους καθηγητές του ΔΠΘ, τον Πρόεδρο και τους καθηγητές του ΤΕΙ ΑΜ-Θ καθώς επίσης προς τον δήμο Ορεστιάδας και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, που διέθεσαν δωρεάν τους χώρους τους για τις ανάγκες των διαλέξεων. «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη νέα διοίκηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου τολμά και κοιτάζει μπροστά, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας. Η Ακαδημία είναι ένα απτό παράδειγμα και να είστε βέβαιοι ότι ως Περιφέρεια θα έχουμε και άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Ειδική μνεία στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη από τον Θαν. Καραμπίνη

Από την Ξάνθη χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Θανάσης Καραμπίνης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην έμπνευση του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη να επεκταθεί η Ακαδημία σε όλη την Περιφέρεια, την οποία με θέρμη στήριξε η τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα. «Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές μας, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της περιοχής στην οποία δρουν και εργάζονται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμπίνης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίδοση των βεβαιώσεων στους πολίτες που παρακολούθησαν όλες τις διαλέξεις αρχικά από τον κ. Ζαγναφέρη και εν συνεχεία από τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Παντελή Μπότσαρη.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…