Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 2 Ιουλίου πάνε κατασκήνωση στα «Αρχαία Άβδηρα»

2 Ιουλίου πάνε κατασκήνωση στα «Αρχαία Άβδηρα»

0
kataskinosi1-empros

Εκδόθηκε το πρόγραμμα της κατασκηνωτικής περιόδου 2017 που διαρκεί από 2 – 30 Ιουλίου

Έχουν ήδη εκταμιευτεί 80.000 ευρώ από το Υπουργείο και είναι σε εξέλιξη όλη η προετοιμασία πρόσληψης προσωπικού

Ξεκίνησε ήδη και εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία προετοιμασίας της κατασκηνωτικής περιόδου 2017 και οι οιωνοί είναι καλοί αφού χρήματα για λειτουργικά έξοδα έχουν εκταμιευθεί, προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα σχολεία έχουν αποσταλεί, το πρόγραμμα έχει εκδοθεί και οσονούπω και οι εγκρίσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού.

Έχουν ήδη εκταμιευτεί 80.000 ευρώ από το Υπουργείο

Όπως είναι γνωστό στον νομό μας λειτουργούν δύο κατασκηνώνεις. Η κατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας λειτουργεί αδιάλειπτα (πλην μιας χρονιάς) από τότε που κατασκευάστηκε το 1950 – 1951 στην ειδυλλιακή παραλιακή περιοχή μεταξύ Σκάλας Αβδήρων και παραλίας Αη Γιάννη, περικυκλωμένη από το αλσύλλιο πεύκου και αυτή της Δρυμιάς, υπό της αιγίδα της Μητρόπολης Ξάνθης, που λειτουργεί από το 1996 και βρίσκεται σε μια παραδεισένια περιοχή 20 χιλιόμετρα έξω από την Σταυρούπολη προς το Παρανέστι. Και οι δυο μαζί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά που πληρούν κάποια κριτήρια να κάνουν κατασκήνωση σε βουνό ή σε θάλασσα.

Σε καλό δρόμο η προετοιμασία για την κατασκηνωτική περίοδο 2017 στα «Αρχαία Άβδηρα»

Σ’ ότι αφορά την Κατασκήνωση των Αβδήρων όπως μας πληροφορεί ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αναστάσιος Μάρκου , ήδη το υπουργείο έχει αποστείλει το ποσό των 80.000 ευρώ (ίδιο με πέρσι) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της κατασκηνωτικής περιόδου καθώς επίσης και το πρόγραμμα. Σύμφωνα μ’ αυτό η έναρξη της α’ περιόδου είναι 2 Ιουλίου και η ολοκλήρωση (ανά δεκαπενθήμερο) στις 30 Ιουλίου. Απ΄ την πλευρά της η Πρωτοβάθμια έχει στείλει στα δημοτικά σχολεία προσκλήσεις προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν όσοι μαθητές ενδιαφέρονται καθώς και στα γυμνάσια για ομαδάρχες. Επίσης όπως κάθε χρόνο γίνεται αίτημα προς τον ΑΣΕΠ ια έγκριση προσλήψεων εποχικού προσωπικού και συνήθως εγκρίνονται 7 προσλήψεις.: «Η προκήρυξη θα εκδοθεί όταν δοθεί το «πράσινο φως» από τον ΑΣΕΠ», διευκρίνισε ο κ. Μάρκου.

Έργα συντήρησης

Παράλληλα με τα διαδικαστικά,σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της συντήρηση των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Μάρκου πέρσι είχε γίνει αντικατάσταση των κουφωμάτων στις πόρτες και στα παράθυρα και φέτος θα γίνουν έργα συντήρησης σ’ όλες τις εγκαταστάσεις και οι απαραίτητοι έλεγχοι που απαιτούνται για την διασφάλιση της ασφαλούς διαμονής των παιδιών όπως για παράδειγμα το αίτημα στην Πυροσβεστική για την επικαιροποίηση της άδειας πυρασφάλειας που μας δίνει κάθε χρόνο αφού εξετάσει το χώρο. Επίσης υπάρχει συνεργασία με το Λιμενικό για το Σχέδιο εκκένωσης και διαφυγής από θαλάσσης και ξηράς σε περίπτωση πυρκαγιάς. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή είναι υψηλής επικινδυνότητας το καλοκαίρι και πέρσι και πρόπερσι είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές ακριβώς απέναντι από την κατασκήνωση και εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ στη δεκαετία του 1970 είχε εκδηλωθεί επίσης μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή όπου κάηκε όλο το αλσύλλιο. Κάθε χρόνο φιλοξενούνται 200 παιδιά στις δύο κατασκηνωτικές περιόδους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…