Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0
lykeio vasilopita

Πλούσιος ο απολογισμός δράσεων για το 2016 – Στα 40 χρόνια που συμπλήρωσε πέρυσι το Λύκειο στην Ξάνθη, πέρασαν 9.500 χορευτές

Λιγοστά τα έσοδα από την ‘’Γειτονιά του Αη-Βασίλη’’, συμβολική η συνεισφορά στο Γηροκομείο Ξάνθης

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο διατηρητέο κτήριο της οδού Βενιζέλου, παρουσία πολλών φίλων του Λυκείου, θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν για την νέα χρονιά, αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο του Λυκείου. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πολιτιστικών φορέων. Την καθιερωμένη τελετή της κοπής πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τις κυρίες του Λυκείου για την προσφορά τους στην πόλη και συνεχάρη για την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων με την ‘’Γειτονιά του Αϊ Βασίλη’’. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην πρόεδρο του Λυκείου, Πέπη Στάντζιου, και μόνη η δημιουργία εορταστικού κλίματος είναι μια επιτυχία, ανεξάρτητα από τα οικονομικά στοιχεία της φετινής διοργάνωσης.

Απολογισμός 2016 με λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της «Γειτονιάς»

lykeio arxesΗ πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, κα Στάντζιου, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιαστικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς και πολιτιστικούς φορείς, τους φίλους του Λυκείου και τα ΜΜΕ για την υποστήριξη στο έργο του Λυκείου, ευχήθηκε το 2017 να είναι γεμάτο με επιτυχημένες δραστηριότητες, που θα προάγουν τον πολιτισμό, θα διατηρούν και θα διαδίδουν την παράδοσή μας και πέρα από την Ξάνθη και την Ελλάδα. Καθώς το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης συμπλήρωσε πέρυσι 40 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας, η κα Στάντζιου υποσχέθηκε ότι και το 2017 θα συνεχίσουν με τον ίδιο δυναμισμό, την ίδια θέληση και αγάπη για όσα κάνουν, τα οποία δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη όλων των μελών και των δασκάλων του Λυκείου, της Περιφέρειας και του δήμου Ξάνθης, αλλά κυρίως της κοινωνίας της Ξάνθης. Χαρακτηριστικό της προσφοράς του Λυκείου είναι ότι στα 40 αυτά χρόνια έχουν περάσει από τα χορευτικά του τμήματα 9.500 περίπου χορευτές κάθε ηλικίας, κάτι που προέκυψε με αφορμή την έρευνα των αρχείων του συλλόγου για την περσινή επέτειο.

Ελάχιστα τα έσοδα της «Γειτονιάς» φέτος, ενώ έχει προσφέρει περισσότερα από 42.000 ευρώ στα 6 χρόνια λειτουργίας της

zolota flouriΗ «Γειτονιά του Αη Βασίλη» έγινε τους τελευταίους μήνες στόχος πολλών επικριτικών δημοσιευμάτων και μέσο για να ασκηθεί κριτική στον δήμο Ξάνθης. Θέλοντας να είναι όλα ξεκάθαρα αναφορικά με την οικονομική πλευρά της διοργάνωσης, η πρόεδρος του Λυκείου ενημέρωσε αναλυτικά τους παρισταμένους για τα έσοδα και τα έξοδα της φετινής «Γειτονιάς», αλλά και συνολικά των τελευταίων έξι χρόνων παρουσίας στην πόλη μας. Ενώ πέρυσι το ποσό που διανεμήθηκε στο Γηροκομείο και σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας ανήλθε σε 10.181 ευρώ, τα έσοδα για το 2016 ήταν μόλις 1.189 ευρώ, αφού το κρύο και η οικονομική στενότητα δεν επέτρεψαν φέτος σε πολλούς Ξανθιώτες να βρεθούν στην ‘’Γειτονιά’’. Παρόλα αυτά, συμβολικά δόθηκε ένα ποσό στο Γηροκομείο Ξάνθης, ενώ η κα Στάντζιου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές που παρά το ψύχος βρέθηκαν στα σπιτάκια της ‘’Γειτονιάς’’ τις μέρες των γιορτών. Την πολλαπλή προσφορά του Λυκείου και την ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί μέσω της ‘’Γειτονιάς’’ εξήραν τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο οποίος δεσμεύθηκε να στηρίξει την προσπάθεια φέτος, κάτι που δεν κατέστη δυνατό το 2016.

zolota skoularikiaΜετά τις ευχές από τους παρισταμένους, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή τελετή με την εύρεση του φλουριού της βασιλόπιτας, το οποίο φέτος έτυχε η κα Ζολώτα, μέλος των ενήλικων χορευτικών τμημάτων του Λυκείου επί σειρά ετών, η οποία κέρδισε ένα ζεύγος παραδοσιακών, χειροποίητων σκουλαρικιών ως ενθύμιο της ημέρας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …