ΠΡΟΣΩΠΑ 30-11-2016

0
paidiki mantolinata

Ιδιωτική πρωτοβουλία στειρώσεων

Μόνο με τις συνεχείς και οργανωμένες στειρώσεις σκύλων θα μπει τάξη στο μεγάλο και σοβαρό θέμα των αδέσποτων που βιώνει η πόλη. Κι όταν οι δήμοι αδιαφορούν ή δείχνουν μικρό ενδιαφέρον και οι πολίτες αγανακτούν και η υπόθεση έχει φτάσει στο μη παραπέρα, έρχονται οι ιδιώτες, σύλλογοι και Σωματεία, φιλόζωοι πραγματικά και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους προχωρώντας σε στειρώσεις.

Γιατί, διαβάστε το αυτό, ένα αστείρωτο σκυλί θηλυκό γεννά σε ένα χρόνο κατά μέσο όρο 16 κουτάβια. Στη συνέχεια αυτό και τα κουτάβια του μπορούν να δημιουργήσουν 128 νέα σκυλιά και σε 6 χρόνια θα έχουμε 67.000 σκυλιά!!!!

Γ.Δ.

Προεκλογική κινητικότητα

Αυτή λοιπόν η υπερκινητικότητα των αρχηγών των διαφόρων κομμάτων, προφανώς και υποκρύπτει κάτι. Κι αυτό το «κάτι» δεν είναι άλλο από τις εκλογές και την ετοιμότητα που αυτές απαιτούν για να αποφευχθεί ο αιφνιδιασμός. Εξάλλου το δήλωσε χθες στο ΕΜΠΡΟΣ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Τζαβάρας ότι στο κόκκινο βρίσκεται η εκλογική ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Μικρά και μεγάλα λοιπόν κόμματα και παρατάξεις βρίσκονται σε κινητικότητα την περίοδο αυτή για να μη βρεθούν απροετοίμαστοι όταν ο κύβος ριφθεί της εκλογικής αναμέτρησης.

Γ.Δ.

Περιοδεία Θεοχαρόπουλου

Σε περιοδεία και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Χθες Τρίτη βρέθηκε στην Καβάλα και είχε διάφορες συναντήσεις θεσμικού και κομματικού χαρακτήρα, ενώ σήμερα Τετάρτη θα επισκεφθεί τον περιφερειάρχη, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με γεωργικούς και κτηνοτροφικούς φορείς του νομού Ροδόπης και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Από τη μίνι περιοδεία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ απουσιάζει η Ξάνθη προφανώς διότι λείπουν τα άτομα εκείνα που θα οργάνωναν μία αξιοπρεπή εμφάνιση και παρουσία. Όπως και να ‘χει όμως, οι ενδείξεις δείχνουν ότι ‘’ κάτι ψήνεται’’ στην πολιτική πραγματικότητα.

Γ.Δ.

Ο Φιντέλ Κάστρο

Δυο λόγια μόνο, με μικρή σκόπιμη καθυστέρηση. Για να καταλαγιάσουν τα πάθη και οι αφορισμοί. Λοιπόν, ο Φιντέλ υπήρξε όντως ένας επαναστάτης. Όμως επαναστάτης χωρίς δημοκρατικές αρχές και κυρίως διακυβέρνηση. Ο Κάστρο έκανε μεν την επανάσταση αλλά στη συνέχεια δεν ωφελήθηκε ο λαός του. Έτσι απλά λοιπόν, η επανάσταση έγινε αυτοσκοπός και ο ίδιος ένας στυγνός δικτάτορας. Όσο για τον λαό της Κούβας, όλα αυτά τα 60 χρόνια της «επανάστασης» πέρασε και συνεχίζει να περνάει άσχημα. Αυτές οι αλήθειες και οι πραγματικότητες.

Γ.Δ.

Προτάσεις κατατέθηκαν μεν αλλά….

Η άφιξη του πρωθυπουργού στη Θράκη ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να γίνουν γνωστά κάποια πράγματα που χρειάζονται  προώθηση και κυρίως επίλυση. Έτσι, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων βρήκαν την ευκαιρία και παρέδωσαν τους φακέλους με τις προτάσεις τους. Τώρα εάν αυτά τα υπομνήματα και προτάσεις θα έχουν πρακτικό αποτέλεσμα και θα προωθηθούν προς εφαρμογή, ε, αυτό, μόνον οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης θα αποφασίσουν και βέβαια θα κριθούν εάν τα απορρίψουν ή υλοποιήσουν έστω κάποιες από τις προτάσεις.

Γ.Δ.

Το «φαγοπότι» των ελληνικών ΜΚΟ

46 ΜΚΟ βρίσκονται στον εισαγγελέα για υποθέσεις διαφθοράς και υπεξαίρεσης το διάστημα 2000-2010. Η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών ερευνά ακόμη 198 προγράμματα. Το 2010, λόγω κρίσης, σταμάτησαν να επιχορηγούνται κάποιες απίθανες ΜΚΟ για εφευρετικά και χρυσοφόρα προγράμματα. Επικεφαλής στην ΥΔΑΣ τοποθετήθηκε ο πρέσβης ε.τ. Νικόλαος Βαμβουνάκης και μέχρι σήμερα έχουν έρθει στο φως και ελέγχονται υποθέσεις που αφορούν διασπάθιση δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν η περίοδος που η Ελλάδα δαπανούσε το 0,2% του ΑΕΠ της σε αναπτυξιακή και ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες, την οποία καρπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό κομματικοί και προσωπικοί φίλοι των κρατούντων. Την περίοδο 2000-2010 ιδρύθηκαν σχεδόν 10.000 ΜΚΟ, αν και δεν έτυχαν όλες της ίδιας εύνοιας για χρηματοδότηση. Φυσικά, πολλές ΜΚΟ έκαναν πραγματικό έργο και πολλά προγράμματα εκτελέστηκαν για τον σκοπό για τον οποίο υποβλήθηκαν, αλλά μάλλον αποτελούσαν την μειοψηφία. Κάτι ανάλογο είδαμε από πέρυσι με την αύξηση των προσφυγικών ροών στην χώρα και τις δεκάδες ΜΚΟ που ξεπετάχτηκαν για να πάρουν μέρος της πίτας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Ελλάδα έδωσε εκατομμύρια δραχμές ελλήνων φορολογουμένων για τη συνεισφορά στο πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της Αλβανίας, την καταπολέμηση της φυματίωσης στη Βουλγαρία, τις δωρεές στο κρατικό ινστιτούτο ραδιοφωνίας της Κούβας(!), τον επαναπατρισμό των Τσετσένων στη Ρωσία, την αναδάσωση του Αμαζονίου, την επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν και άλλα τέτοια ευφάνταστα. Επινοητικότητα υπάρχει. Μόνο που δεν διοχετεύεται για το κοινό καλό.

Χ.Δ.

Δεν έτυχε. Πέτυχε!

Αυτό μας απέδειξαν οι μαθητές της Ξάνθης και οι προπονητές που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Η περσινή τους επιτυχία και το αργυρό μετάλλιο δεν ήταν καρπός τύχης, αλλά σκληρής δουλειάς και συντονισμένης προετοιμασίας. Φέτος το επίπεδο ήταν ακόμη υψηλότερο, παρότι οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ έχασαν το χάλκινο μετάλλιο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αρκετός κόσμος βρέθηκε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να υποδεχθεί όλη την ξανθιώτικη αποστολή σαν νικητές, όπως τους αξίζει. Γιατί μπορεί φέτος να μην είχαν μετάλλιο στις αποσκευές τους, αλλά και μόνη η συμμετοχή σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση παράλληλα με τις πολύ καλές θέσεις που κατέλαβαν απέναντι σε μεγαθήρια της τεχνολογίας, αποτελούν διάκριση. Η Ξάνθη φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει παράδοση, γι’ αυτό και όπως δήλωσαν οι ‘’μεγάλοι’’ της παρέας των μαθητών: «Για κάποιους από εμάς είναι το τέλος ως διαγωνιζόμενων. Για κάποιους άλλους όμως είναι μόνο η αρχή».

Χ.Δ.

Τον αγαπούν αλλά τον άφησαν απ’ έξω…

Έντονοι διαπληκτισμοί Â με εμπλεκόμενους τον δήμαρχο Ξάνθης κ Δημαρχόπουλο και τους δημάρχους Δράμας κ. Μαμσάκο και Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη εκτυλίχτηκαν στο φουαγιέ της αίθουσας του περιφερειακού συμβουλίου λίγο μετά την ψήφιση του περιφερειακού σχεδιασμού για την Διαχείριση Απορριμμάτων. Αιτία ήταν ότι έτσι όπως έχει εγκριθεί το Σχέδιο ουσιαστικά και τυπικά δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τον ΣΔΑΝ Ξάνθης, ένα Φορέα που διαχειρίζεται επί χρόνια τα απορρίμματα του νομού και πλέον όταν αυτό γίνει ΦΕΚ η διαχείριση θα περάσει στην ΔΙΑΜΑΑΘ. Αυτή ήταν και η ένσταση που εξέφρασε ο δήμαρχός μας για να λάβει την εγκάρδια απάντηση από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης «Έλα ρε Μπάμπη ξέρεις πόσο σ’ αγαπάμε» και ν’ απαντήσει ο δήμαρχος: «Ναι το βλέπω… Μ’ αγαπάτε .…μ’ αγαπάτε αλλά μ’ αφήνετε απ’ έξω»!

Μ.Ξ.

Τους τα’ πε έξω από τα δόντια ο Μίχογλου

Έξω απ’ τα δόντια τα είπε και ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μιχογλου για το ίδιο θέμα και όπως έμαθα τα έβαλε με τους περιφερειακούς συμβούλους της Ξάνθης και τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη που δεν στήριξαν την ομόφωνη θέση των δημάρχων του νομού να τεθεί σαν παρατήρηση στο Σχέδιο η ύπαρξη και η λειτουργία του ΣΔΑΝ και ψήφισαν το Σχέδιο ως έχει.

Κι έχει τα δίκια του ο κ. Μίχολγου καθώς εδώ δημιουργείται και πολιτικό θέμα.

Όταν ο αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι  του νομού σου δεν υποστηρίζουν τους δημάρχους του νομού τους που τυχαίνει μάλιστα να είναι όλοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο …ε ναι είναι ένα πολιτικό ζήτημα!

Μ.Ξ.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Η πρώτη παιδική Μαντολινάτα της Ελλάδας στους Τοξότες το 1939

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…