Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γ’ Εθνική: Επέστρεψε δυναμικά και πήρε ακόμη ένα «τρίποντο» ο Ορφέας

Γ’ Εθνική: Επέστρεψε δυναμικά και πήρε ακόμη ένα «τρίποντο» ο Ορφέας

0
orfeas 5

Επικράτησε 2-1 επί του Αλμωπού Αριδαίας στη χθεσινή αναμέτρηση στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.

Ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας η ξανθιώτικη ομάδα


Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Ορφέας, που μετά από… αποχή τριών εβδομάδων από επίσημα παιχνίδια, στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Αλμωπό Αριδαίας πήρε τη νίκη με σκορ 2-1.

Το χθεσινό ματς αφορούσε την εμβόλιμη 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με τις δύο αντίπαλες ομάδες να παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο προσφέροντας αρκετές συγκινήσεις στους περίπου 200 θεατές που το παρακολούθησαν από τις κερκίδες του γηπέδου Α.Ο.Ξ.

Από το ξεκίνημα και για το πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με γρήγορο ρυθμό, όμως με λιγοστές επικίνδυνες φάσεις. Σε μία από αυτές, με τη συμπλήρωση του 10λέπτου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το σουτ του Γ. Ελευθεριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα του Ορφέα Γιάννη Ρούφο να αποκρούει σε κόρνερ. Λίγο αργότερα (17’) σημειώθηκε και η πρώτη ευκαιρία για τον Ορφέα με το δυνατό σουτ του Μελισσόπουλου να φεύγει λίγο άουτ. Στο 37′ ο Τουγιάλ δοκίμασε ένα συρτό σουτ που μπλόκαρε ο πορτιέρο της Αριδαίας, ενώ στο 40′ ένα σουτ του Βασίλη Καραγκιόζη έφυγε ψηλά άουτ. Τελικά το σκορ άνοιξε για την ξανθιώτικη ομάδα σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, καθώς στην εκπνοή του α’ μέρους ο Μουμίνογλου εκτέλεσε το φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και τον Μαυρόπουλο να γίνεται στη συνέχεια κάτοχος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή για τ ο 1-0.

Ο ρυθμός παρέμεινε γρήγορος και στο β’ ημίχρονο με το παιχνίδι να εξελίσσεται συναρπαστικά. Στο 48’ ο Αλμωπός Αριδαίας την πρώτη καλή ευκαιρία του β’ μέρους με τον Κώνστα να σουτάρει και τον Ρούφο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ορφέας είχε δοκάρι όταν ο Λαζαρίδης βρήκε με ωραία πάσα τον Μελισσόπουλο, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αλμωπού και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.

Ο Ορφέας διατήρησε την υπεροχή και στο 75’ κέρδισε το πέναλτι όταν ο Μουμίνογλου μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μένιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λαζαρίδης όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε κρατώντας το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα  ο Αλμωπός έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Μελισσόπουλος ανατράπηκε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Παπασυμεών ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του. Ο Μελισσόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση με τον Μένιο να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ. Η αριθμητική υπεροχή του Ορφέα μετουσιώθηκε σε ακόμη ένα γκολ στα τελευταία λεπτά (88’) όταν ο Μαυρόπουλος με εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά πέρασε και τον τερματοφύλακα ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και έδωσε ασίστ στον Χαλήλ Ιμπράμ που απ’ το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0! Στις καθυστερήσεις ο Αλμωπός μείωσε σε 2-1, με το 2ο πέναλτι στο ματς που υπέδειξε ο διαιτητής Δρακίδης (ΕΠΣ Θράκης) μετά από χέρι του Μαλαδένη. Ο Ζαρογιάννης ευστόχησε για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τζαμπάζ Χαλήλ, Μελισσόπουλος, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (72’ Χαλήλ Ιμπράμ), Λαζαρίδης (90+ Κωτίδης), Μουμίνογλου (80’ Πασχαλάκης).

Αλμωπός Αριδαίας: Μένιος, Κιουλτσόπουλος, Παπασυμεών, Ζαρογιάννης, Παπαζούδης, Ελευθεριάδης Λ., Παντελίδης, Διαμαντίδης, Καραγιάννης, Τσιμτσιρίδης (53’ Ελευθεριάδης Θ.), Κώνστας (65’ Σιδηρόπουλος)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

Καμπανιακός – Νέστος Χρυσούπολης 1-0

Εορδαϊκός – Δόξα Δράμας 0-3

Δόξα Προσκυνητών – ΦΑΣ Νάουσα 0-1

Απόλλων Καλαμαριάς – Καβάλα 2-1

ΑΠΕ Λαγκαδά – ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου 3-0

Ορφέας Ξάνθης – Αλμωπός Αριδαίας 2-1

ΑΟ Καρδίας – Απόλλων Παραλιμνίου 0-1

Ρεπό: Μακεδονικός Φούφα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Δόξα Δράμας 21 (20-5)

2. Απόλλων Καλαμαριάς 18 (20-5)

3. ΑΠΕ Λαγκαδά 16 (11-8)

4. Νέστος Χρυσούπολης 14 (11-8)

5. Ορφέας Ξάνθης 13 (8-8)

6. Αλμωπός Αριδαίας 11 (9-8)

7. Α.Ο Καβάλας 11 (16-11)

8. ΦΑΣ Νάουσα 10 (9-9)

9. Καμπανιακός 10 (7-9)

10. Α.Ο Καρδίας 9 (6-8)

11. Απόλλων Παραλιμνίου 9 (7-6)

12. Μακεδονικός Φούφα 8 (7-11)

13. Εορδαϊκός 6 (9-17)

14. Δόξα Προσκυνητών 5 (4-14)

15. ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου 5 (2-19)

* Στη συν. τύπου που ακολούθησε ο προπονητής του Ορφέα Παναγιώτης Καμαράκης δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του που συνδυάστηκε με νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, με τον Ξανθιώτη προπονητή να επισημαίνει: «Η διακοπή που μεσολάβησε στ πρωτάθλημα μας επηρέασε όπως όλες τις ομάδες, όμως από την άλλη αποδείχθηκε ¨ευεργετική¨ στο γεγονός πως οι παίκτες μας «προσγειώθηκαν» μετά τη σπουδαία νίκη στην Καλαμαριά κόντρα στον Απόλλωνα (σ.σ. το προηγούμενο παιχνίδι του Ορφέα ήταν στις 30/10)». Ο Π. Καμαράκης επίσης τόνισε: «Είχαμε πει ότι θα προσπαθούμε για το καλύτερο και θα συνδυάζουμε νίκες με καλό ποδόσφαιρο. Όσο περνάει ο καιρός και δουλεύουμε στις προπονήσεις βγάζουμε καλύτερη εικόνα και αποκτούμε εμπιστοσύνη ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

** Από την πλευρά του ο προπονητής του Αλμωπού Τυριακίδης δήλωσε: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο α’ μέρος κι έτσι φτάσαμε να δεχθούμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου που ήταν ότι χειρότερο για εμάς. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια λάθη και να ξαναμπούμε στο ματς, όμως η αποβολή μας κόστισε κι έτσι μοιραία δεχθήκαμε 2ο γκολ, χωρίς να έχουμε χρόνο αντίδρασης στη συνέχεια παρά το ότι μειώσαμε στις καθυστερήσεις».

*** Δηλώσεις έκαναν και παίκτες των δύο ομάδων, με τον Βασίλη Καραγκιόζη του Ορφέα να τονίζει πως: «Μπήκαμε μουδιασμένα στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχουμε την απόδοση που θέλαμε. Στο β’ μέρος όμως ακολουθήσαμε την τακτική που είχαμε σχεδιάσει και μας βγήκε το παιχνίδι μας, με αποτέλεσμα να γίνουμε απειλητικοί σε αρκετές περιπτώσεις και να φύγουμε νικητές στο τέλος». Από την πλευρά του ο Ζαρογιάννης των φιλοξενούμενων είπε: «Η διακοπή μας έβγαλε εκτός ρυθμού κάτι που φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα. Αν δεν δεχόμασταν την κόκκινη κάρτα ίσως μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από το σημερινό ματς, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο».

**** Επόμενος αγώνας του Ορφέα την ερχόμενη Κυριακή (27/11) στα Γρεβενά κόντρα στην ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…