Σχόλια 24/10/16

0
Ένας χρόνος στην εξουσία και το «δεν πληρώνω διόδια» έγινε «πάρε κόσμε κι άλλα διόδια»…


Μόνο ο δήμος Μύκης έστειλε συλλυπητήριο για τον Γ. Παυλίδη
Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο κάτι που παρατηρήσαμε και πραγματικά μα έκανε εντύπωση και μας δημιούργησε ερωτήματα. Εδώ τόσοι και τόσοι έστειλαν Συλλυπητήρια γι τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη ήρθαν από την Λέσβο από την Στερεά Ελλάδα και ο δήμος Ξάνθης, ο δήμος Τοπείρου και ο δήμος Αβδήρων δεν έστειλαν ένα συλλυπητήριο για το εκλιπόντα περιφερειάρχη. Πού να αποδώσουμε την στάση των δήμων; Σε αργά αντανακλαστικά, σε αδιαφορία; Και να σκεφτεί κανείς ότι ανήκουν όλοι στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον εκλιπόντα και μάλιστα ήταν συνεργάτες.
Πραγματικά είναι να διερωτάται κανείς…
Μ.Ξ.


Το θέμα των διοδίων
Στη συνάντηση Σπίρτζη-ΤΑΙΠΕΔ οι φορείς της Θράκης θα ζητήσουν να μην μπουν νέα διόδια στην περιοχή. Μάλιστα αποφασίστηκε να κλείσουν τα καταστήματα της Θράκης την ημέρα της πραγματοποίησης της συνάντησης. Αυτό πάντως που τονίστηκε ιδιαίτερα απ’ όλους είναι πως η περιοχή της Θράκης δεν αντέχει οικονομικά άλλα διόδια, καθώς επισημαίνουν η οικονομική αφαίμαξη σε όλες τις παραγωγικές τάξεις θα είναι πολλή μεγάλη και ως εκ τούτου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους κατοίκους. Πανθρακικό είναι πλέον το αίτημα για το θέμα των διοδίων που προέκυψε.
Γ.Δ.


Αποδόμηση του Κεμαλισμού
Σιγά-σιγά και με μεθοδικότητα το σημερινό καθεστώς της Τουρκίας αποδομεί τον Κεμαλισμό. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει αβίαστα από τις συνεχείς δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Οι οποίες δηλώσεις κάνουν αναφορά στο παρελθόν σε θέματα συμφωνιών, αποδίδοντας ευθύνες γιατί τις υπέγραψαν παρότι δεν ήταν απολύτως συμφέρουσες για την Τουρκία. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτές οι αναφορές πως γίνονται για τον Κεμάλ που κυβερνούσε την περίοδο εκείνη.
Συμπέρασμα: Μεθοδικά ο Ερντογάν θίγει την βάση, το θεμέλιο του Κεμαλισμού, τον ίδιο τον Κεμάλ, τον πατέρα του Έθνους της Τουρκίας. Εάν θα του βγει σε καλό, θα φανεί στο χρόνο.
Γ.Δ.


Χάσαμε και τους Αγγελόπουλους!
Δε μας έφταναν οι τόσες μας συμφορές, τώρα χάνουμε και τη Γιάννα. Η Γιάννα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έκλεισαν τις επιχειρήσεις και τα ΑΦΜ τους, αποχαιρέτησαν το Ελληνικό φορολογικό Νταχάου κι απέδρασαν προς Λονδίνο μεριά. Εκεί που πηγαίνουν όλοι οι εύποροι Έλληνες. Οι άλλοι, οι λιγότερο εύποροι, οι μικρομεσαίοι που ακόμα παλεύουν για να κρατηθούν ζωντανοί σ’ αυτή τη λαίλαπα, φεύγουν προς Βουλγαρία με τις ευλογίες του Διοικητή του ΟΑΕΕ.
Το ζεύγος Αγγελόπουλου ανήκει στους πολλούς μεγαλοαστούς που υπέκυψαν στη γοητεία του Αλέξη Τσίπρα. Τον βοήθησαν να αποκτήσει ερείσματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να πείσει ως ο νέος φέρελπις πολιτικός που θα χτυπήσει τη διαφθορά που κατατρώει τη χώρα. Αυτοί, όπως και άλλοι πολλοί βιομήχανοι και εφοπλιστές που ήθελαν να γκρεμίσουν την παλαιά τάξη πραγμάτων, άνοιξαν τις πόρτες της εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι έπεσαν θύματα εξαπάτησης (όπως κι ολόκληρος λαός), άλλοι πάλι είχαν τα σχέδιά τους για την επιχειρηματική τους αναβάθμιση στη νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικονομία με επενδύσεις να ξαναζωντανέψει, φεύγουν από τη χώρα.
Φεύγουν γιατί μπορούν. Αφήνοντας πίσω εμάς, αυτούς που δεν μπορούμε να μεταναστεύσουμε, να πληρώσουμε πανάκριβα όλες αυτές τις αυταπάτες…
Γ.Δ.


Ασάφεια
Ένα μήνα πριν ξεκινήσει η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας οχημάτων, δεν γνωρίζουμε τελικά φέτος τι θα πληρώσουμε. Φήμες λένε ότι θα εφαρμοστεί ένα πιο δίκαιο μέτρο και περισσότερο αναλογικό. Έτσι, τα παλαιότερα αυτοκίνητα θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας από τα νέα.
-Εν αναμονή λοιπόν και για το θέμα αυτό διότι τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας οδήγησαν χιλιάδες πολίτες στο να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.
Γ.Δ.


Στραβό το κλίμα
Βαθμηδόν βαδίζουμε προς ένα πολιτικό κενό. Η κατ’ αρχήν απόφαση για τα κανάλια πλήττει τον βασικό πυρήνα της πολιτικής στρατηγικής της κυβέρνησης. Παράλληλα επανήλθε στο προσκήνιο ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος φροντίζει να διατυμπανίζει «μετά το 2018 το ελληνικό χρέος, αν χρειαστεί..»
Στην ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Τσίπρας με έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό προσπαθεί να συνδυάσει την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης με τη ρύθμιση του χρέους. Αυτό από μόνο του βγάζει πολιτικές ειδήσεις.
Ξέρετε ότι η χώρα ασφυκτιά από θεσμικές αλλοιώσεις και τη φορολογική επιδρομή. Το τρίτο μνημόνιο επίσης γνωρίζετε ότι έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο. Από την άλλη πλευρά το προσφυγικό βάλτωσε επικίνδυνα, αφού δεν λειτουργεί η συμφωνία με την Τουρκία. Στα εθνικά θέματα η Ελλάδα κάνει.. διπλωματία με δημοσιεύματα, πιέζεται από έναν « πόλεμο χαρακωμάτων» από Αλβανία και Τουρκία.
Όλα αυτά φτιάχνουν ένα κλίμα στη χώρα, που μόνο όσοι γεννούν τα κοκόρια τους δεν βλέπουν. Υπάρχει, σαφώς, ένα κλίμα υποχώρησης προς την κυβερνητική εμπιστοσύνη. Κάθε μέρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάνει και μια δημόσια δήλωση για τη σχέση Εκκλησίας-Κράτους. Η κοινωνία πλαδαρά αγωνιά και περιμένει. Τι περιμένει; Δια πολιτικής επιφοιτήσεως δεν λύνονται τα κρίσιμα θέματα. Οι πολίτες έχουν ένα θυμό μέχρι οδόντων και δημόσια μια καταθλιπτική αναμονή.
Όλα αυτά φτιάχνουν ένα κλίμα…
Γ.Ο.


Η επανάσταση χωρίς αιτία που έγινε επικίνδυνη μόδα
Έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα στην χώρα μας. Μια επανάσταση χωρίς αιτία, που έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη μόδα. Στο σημερινό φύλλο του «Ε» υπάρχει σχετικό δημοσίευμα. Αφορμή το άτυχο βρέφος που πέθανε από κοκκύτη πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Όπως δημοσίευσε ο παιδίατρος Αντώνιος Δαρζέντας από την Πάτρα, το μωρό ανήκε σε μια εξαιρετική οικογένεια με όσο το δυνατόν σωστά εμβολιασμένο τον στενό περίγυρο. Τότε τι πήγε στραβά; «Η ανοσία αγέλης έχει εξασθενήσει στη χώρα μας εξαιτίας της αντιεμβολιαστικής ανοησίας. Από τον γείτονα που θα έρθει για τα κοινόχρηστα έως τη θεία που θα δει το μωρό και θα το φτύσει να μην το ματιάσει ή το παιδάκι στην παιδική χαρά, οποιοσδήποτε μη σωστά εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει σε κάποιον που δεν μπορεί ή δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί, όπως το άτυχο βρέφος. Συνέβη ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην εθνική οδό και κάποιος προσπερνά στο αντίθετο ρεύμα και τελικά σκοτώνεται αυτός που έρχεται κανονικά και με δεμένη ζώνη. Όταν δεν είσαι σωστά εμβολιασμένος λοιπόν δεν αφορά μόνο εσένα. Αφορά και το κοινωνικό σύνολο. Δεν μπορεί να πληρώνεις ένα σωρό πρόστιμα όταν δεν έχεις περάσει το αυτοκίνητο σου από ΚΤΕΟ και όταν έχεις το παιδί σου ανεμβολίαστο πλήρως, αποτελώντας υγειονομική βόμβα για τον εαυτό του και τους γύρω του, να μην έχεις καμία ευθύνη. Δράση τώρα πριν να θρηνήσουμε επιδημίες και άλλα νεκρά παιδιά αθώων οικογενειών». Αυτά τονίζει συνεχώς τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα, αφού το άρθρο του ταρακούνησε αρκετά τα ‘’νερά’’.
Χ.Δ.


Οι κακοί Γερμανοί χτύπησαν πάλι!
Αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό του Μονάχου χαρακτηρίζουν οι εκεί Έλληνες την 19η Οκτωβρίου 2016. Προχθές ελήφθη –με ψήφους 78 υπέρ και 2 κατά– η τελική απόφαση της Ολομέλειας του δήμου Μονάχου υπέρ του γκρεμίσματος του ελληνικού σχολείου, όνειρο δεκαετιών του ελληνισμού στο Μόναχο. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001, όταν ο δήμος παραχώρησε στην ελληνική κυβέρνηση οικόπεδο στο Μόναχο για να χτισθεί σχολείο για τα ελληνόπουλα της Βαυαρίας. Βασικός όρος της παραχώρησης, οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας. Στις 20 Ιουλίου 2016, έπειτα από 15 χρόνια παρατάσεων, το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου αποφάσισε να μην παράσχει περαιτέρω παράταση και να αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαγοράς του ακινήτου. Προχθές, ήλθε η απόφαση για το γκρέμισμα του σκελετού του σχολείου, που είχε κατασκευαστεί αλλά ποτέ δεν προχώρησε. Με μια οξύτατη ανοιχτή επιστολή η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ Μονάχου κατηγορεί ως ανίκανους όλους όσοι κυβέρνησαν από το 2001 μέχρι σήμερα, καλώντας την σημερινή κυβέρνηση να ξεσκεπάσει τους υπευθύνους. Θέτει επίσης στο υπ. Παιδείας τα εξής ερωτήματα: «Γιατί η νέα πρόταση από τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, που κατατέθηκε μετά βαΐων και κλάδων, τελικά ήταν χωρίς αντίκρισμα; Οι πληροφορίες μας –που δυστυχώς συνεχώς επιβεβαιώνονται– λένε ότι καμία απολύτως παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο δεν έγινε στους Γερμανούς. Μόνο κάποιος γραμματέας πήρε τηλέφωνο. Τελικά άλλη μία “σκληρή διαπραγμάτευση”;». Ο υπεύθυνος Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ και βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης δήλωσε ότι παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις για τη δυσμενή τροπή της υπόθεσης, ο κ. Φίλης και ο κ. Πελεγρίνης “αγρόν ηγόραζαν”. Διαχρονικά έχουμε αγοράσει πολλούς… αγρούς τελικά ως χώρα.
Χ.Δ.


Σταθείτε το ύψος των περιστάσεων…
Είναι απαράδεκτο με νωπό ακόμη το χώμα στον τάφο του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη να μαίνεται σε υποβόσκουσα μορφή η κοκορομαχία της διαδοχής μεταξύ των δελφίνων κάτι που ξεκίνησε άτυπα και ενόσω ο Γιώργος Παυλίδης ήταν εν ζωή αναδεικνύοντας μια νοσηρότητα που υποβοηθήθηκε μάλιστα από μερίδα του τύπου λαμβάνοντας διαστάσεις μιας ξεδιαντροπιάς και υπανθρωπιάς! Είναι θεμιτό και θεσμικά προβλεπόμενο να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες διαδοχής όπως προβλέπει ο Καλλικράτης αλλά στην ώρα τους όχι έτσι όπως ξεκίνησαν σαν… κοράκια κάποιοι να διαπλέκονται και να τριγυρνούν σε γραφεία των Αθηνών για να πετύχουν την εκλογή τους .
Και την ενότητα που την έχουν σαν «καραμέλα» όλοι τους στην παράταξη αντί να την πιπιλίζουν συνεχώς θα πρέπει να την εννοούν και να φέρονται αναλόγως και όχι διχαστικά.
Ας σταθούν επιτέλους κάποιοι στο ύψος των περιστάσεων …
Μ.Ξ.


Απάντηση με ειρωνεία στον πρόεδρο του ΟΑΕΕ
Οι ΟΕΒΕ ΑΜΘ και Σερρών εκτός από την επιστολή στον πρωθυπουργό για τα διόδια, κοινή επιστολή απέστειλαν και στον πρόεδρο του ΟΑΕΕ για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για όσα φέρεται να είπε περί «μετανάστευσης στη Βουλγαρία» για όσους ασφαλισμένους δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Απευθύνουν μάλιστα πρόσκληση στον πρόεδρο του ΟΑΕΕ να επισκεφθεί την περιοχή και με μια δόση κυνισμού σημειώνουν ότι έτσι θα καταδείξουν ότι «οι επαγγελματίες της περιοχής που εκπροσωπούμε, εξαντλούν την ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους στο να ανακαλύπτουν καθημερινώς μεθόδους επιβίωσης των επιχειρήσεων τους».
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…