Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με το… αριστερό ξεκίνησε στο θεσμό του κυπέλλου η Ξάνθη

Με το… αριστερό ξεκίνησε στο θεσμό του κυπέλλου η Ξάνθη

0
pas-xanthi-kipello16

Hττήθηκε χθες 1-0 στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης

Συνέχεια με πρωτάθλημα και το εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα το Σάββατο (29/10-17:15)

Δεν έκανε το επιθυμητό ξεκίνημα στο θεσμό του κυπέλλου η Ξάνθη που στην πρεμιέρα της Α’ φάσης, γνώρισε την ήττα στη χθεσινή αναμέτρηση από τον ΠΑΣ με σκορ 1-0.

Έτσι η ξανθιώτικη ομάδα για να συνεχίσει στη διοργάνωση θα πρέπει να πάρει θετικά αποτελέσματα (τουλάχιστον μία νίκη), στα επόμενα παιχνίδια του ομίλου με ΑΕΛ Καλλονής και Αγροτικό Αστέρα.

Στη χθεσινή αναμέτρηση που έγινε στο στάδιο των «Ζωσιμάδων» μπροστά σε περίπου 500 θεατές, στο ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τις άμυνες. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, όταν ο Καρανίκας έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο 12’ λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ από τον Σκόνδρα ο Πασχαλάκης βγαίνει και απομακρύνει την μπάλα προ του Νιέτο. Στο 14΄ η μπάλα στην κεφαλιά του αφύλαχτου Σκόνδρα έπειτα από κόρνερ του Κοζορώνη έφυγε ψηλά άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση (15’), ο Κούτρης έκανε την ενέργεια από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, με τον Μαμπούλου με τεχνικό πλασέ επάνω στην κίνηση και από το ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1-0.

Παρά το γκολ που δέχτηκε η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του αγώνα και είχε την κατοχή, χωρίς όμως να γίνεται απειλητική στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν το σουτ του Ζάιρο στο 35’ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 41’ η κεφαλιά του Μπέριου αποκρούστηκε από τον Ζίβκοβιτς, όπως και το σουτ του Μιχαήλ στην συνέχεια στην φάσης, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 1-0 υπέρ του ΠΑΣ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους το σουτ του Ορφανίδη πέρασε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Σκόνδρα η μπάλα όμως πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Σε μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για την Ξάνθη, ο Λάζιτς έκανε στο 63’ το σουτ με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και στην επαναφορά η προσπάθεια του Τριάδη κόπηκε σε κόρνερ, σε ένα δεύτερο ημίχρονο με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει πλήρη έλεγχο του αγώνα αλλά μένοντας μακριά από τις πολλές ευκαιρίες και το γκολ. Χαρακτηριστικό εξάλλου ήταν το ότι η Ξάνθη είχεστο τέλος κατοχή 65% έναντι 35% των γηπεδούχων.

Πάντως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους σε μία από τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, καθώς με τη συμπλήρωση του 90λέπτου ο Οκάν σε μαρκάρισμα επάνω στον Κόντε «γκρέμισε» τον επιθετικό των Ιωαννίνων με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ. Ο Μαμπούλου ανέλαβε την εκτέλεση όμως έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 1-0 να μένει ως τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαδόπουλος από τον σύνδεσμο Μακεδονίας, με βοηθούς τους Γρεβένη, Νατσιούλα από τους συνδέσμους Χαλκιδικής και Λάρισας αντίστοιχα.

Κίτρινες: 30’ Κούτρης, 52’ Μπαξεβανίδης, 68’ Γιουνές, 85’ Παπαγεωργίου, 89’ Ναδάλες, 90’ Σκόνδρας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης (73’ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (61’ Γιάκος), Ζάιρο (80’ Κόντε), Μαμπούλου.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Παπαγεωργίου, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Βασιλακάκης (65’ Γιουνές), Ράνος, Λάζιτς, Νιέτο (65’ Καμαρά), Ορφανίδης (65’ Ντε Λούκας).

* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με 2-1 στην Μυτιλήνη της Καλλονής.

** Η βαθμολογία του ομίλου: ΠΑΣ Γιάννινα 3, Αγροτικός Αστέρας3, Ξάνθη 0, Καλλονή 0.

*** Επόμενη (2η) αγωνιστική κυπέλλου: Τρίτη 29/11: Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής, Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…