Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Λουκέτο» στο πρωτάθλημα Super League μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα Super League μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου

0
louketo-kipelo

Επικαλούμενους λόγους δημόσιας τάξης ο Υφ. Αθλητισμού Στ. Κοντονής αποφάσισε την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος

Παραιτήθηκε από την Προεδρία της Super League ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη, Γ. Στράτος

Ήταν αναμενόμενο, από χθες είναι και επίσημο… Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/08) τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός αναφέρει πως «…η αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων», καθώς επίσης η «διάχυτη πεποίθηση του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

Πρακτικά μετά την απόφαση αυτή αναβάλλονται οι δύο πρώτες αγωνιστικές και η δράση στη Super League δεν μπορεί να αρχίσει νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο 10/11 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχει η προγραμματισμένη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (προκριματικά Μουντιάλ και φιλικά).

Η Ελλάδα θα δώσει φιλικό την 1η Σεπτεμβρίου με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν και στις 6 του μήνα ξεκινά από το Γιβραλτάρ την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα (σ.σ. χθες) απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

* Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί και στο Φ.Ε.Κ.

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League o Γ. Στράτος

Πριν καν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Super League – και πριν αποφασιστεί η αναβολή της πρεμιέρας – ο νέος πρόεδρος της Λίγκας αποτελεί παρελθόν. Ο Γιώργος Στράτος υπέβαλε την παραίτησή του από τη προεδρία και ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, με δήλωσή του έριξε “φως” στην υπόθεση.

Η δήλωση παραίτησης του Γιώργου Στράτου: “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε τις λίγες αυτές μέρες που διετέλεσα πρόεδρος της SUPER LEAGUE.

Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, σ’ ένα πολύ δυσμενές όπως γνωρίζετε περιβάλλον, να φανώ αντάξιός της.

Η ομόφωνη εκλογή μου προέκυψε με την ανάληψη συγκεκριμένης δέσμευσης από μέρους της ομάδας την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ (σ.σ. είναι αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθης) και εμού προσωπικώς. Από τη στιγμή που ένα μέλος ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τηρήσω τη δέσμευσή μας αυτή και να σας υποβάλλω την παραίτησή μου”.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Στράτου αποκάλυψε με δήλωσή του ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Σε μία προσπάθεια να υπάρξει ομοφωνία στην εκλογή του Προέδρου της SUPERLEAGUE και για να βελτιώσουμε την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις προσπάθειες που γινόντουσαν εκείνην την εποχή και που όσο με αφορά συνεχίζουν να γίνονται, ήρθα σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού δεν κατέστη δυνατή αυτή η επικοινωνία σε εκείνο το συγκεκριμένο timing, και τους εξέφρασα τη σκέψη μου για το Γιώργο Στράτο.

Η θέση μου αυτή έγινε αποδεκτή και εγώ παράλληλα με τη σειρά μου, χωρίς κανένας από τους τρεις να μου το ζητήσει, δεσμεύτηκα ότι αν ένας από αυτούς άρει σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής του Γιώργου Στράτου την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, τότε ο Γιώργος Στράτος θα παραιτείτο από Πρόεδρος της SUPERLEAGUE.

Την εν λόγω δια λόγου δέσμευσή μου, τη γνωστοποίησα στο Γιώργο Στράτο με την παράκληση να την αποδεχτεί, όπως και έγινε.

Χθες, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σε επικοινωνία μαζί μου, ήρε για λογαριασμό της ομάδας του την εμπιστοσύνη του στο Γιώργο Στράτο και ως εκ τούτου, αφού τον ενημέρωσα γι’ αυτό, ο Γιώργος Στράτος θα παραιτηθεί από την Προεδρία της SUPERLEAGUE τιμώντας τη δέσμευση αυτή.

Μέσα από τις γραμμές αυτές, θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των 16 ομάδων για την ψήφο που έδωσαν στο Γιώργο Στράτο.

Τέλος με την παρούσα δηλώνω ότι ο Γιώργος Στράτος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της SUPERLEAGUE στο δ.σ. που φαντάζομαι ότι θα συγκληθεί άμεσα μετά την παραίτησή του για το σκοπό αυτό έστω και αν λάβει μόνο την ψήφο της Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …