Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ανοιχτή επιστολή με πολλά «κατηγορώ» από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή επιστολή με πολλά «κατηγορώ» από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

0
syriza mpalkoni

Παρουσιάζει και στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αποτελούν «κορωνίδα» της πολιτικής της κυβέρνησης μετά την υπογραφή της συμφωνίας

Επίθεση σε Μωραΐτη, ΝΟΔΕ, δημάρχους Τοπείρου και Αβδήρων και την «όψιμη», όπως τη χαρακτηρίζει, γαλάζια συμμαχία από τη ΝΕ και τους τρεις βουλευτές

Βέλη κριτικής και επίθεση εξαπολύει κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων της κεντρικά και ιδίως τοπικά η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, μαζί με τους τρεις βουλευτές του κόμματος με ανοιχτή επιστολή που έχει το χαρακτήρα συνολικής πολιτικής τοποθέτησης.

Πλήρης υποστήριξη των πολιτικών της κυβέρνησης

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, ενώ αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση επιχείρησε και επιχειρεί να αντιμετωπίσει την πολυδιάστατη κρίση στη χώρα. Χαρακτηριστικά, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «παρά την οικονομική ασφυξία και τους εκβιασμούς του καλοκαιριού η κυβέρνηση πέτυχε μια συμφωνία με ήπια προσαρμογή, ρεαλιστικούς στόχους και προοπτική διεξόδου, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, η οποία ζητούσε να υπογράψουμε, οτιδήποτε μας πρότειναν οι δανειστές. Μπορεί να μην ανατρέψαμε συνολικά την πολιτική της λιτότητας εντούτοις πετύχαμε ένα ισχυρό ρήγμα στις τάξεις της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης», και απαριθμεί τις πρωτοβουλίες στις οποίες η κυβέρνηση έδωσε βαρύτητα (αξιοποίηση λιστών για την ενίσχυση των κρατικών ταμείων, άρση της ευνοϊκής τραπεζικής και πολιτικής μεταχείρισης συγκεκριμένων κυκλωμάτων στο χώρο των ΜΜΕ, διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, μητρώο ηλεκτρονικού τύπου, εξορθολογισμός λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ των διορισμών και της διαφημιστικής δαπάνης και παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες). Μάλιστα, τονίζει ότι προτεραιότητα είναι η σύγκρουση με το πελατειακό σύστημα του παρελθόντος, ενώ προσθέτει ότι: «το σημερινό ψευδό-αίτημα της Ν.Δ για εκλογές συνδέεται πρωτίστως με το φόβο σοβαρών αποκαλύψεων πού αφορούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , άλλα και την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης».

Αιχμηρές κατηγορίες σε Μωραΐτη, επικρίσεις για σιωπή στην τοπική ΝΟΔΕ

Σχολιάζοντας τα τοπικά τεκταινόμενα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζει ουσιαστικά την κριτική που έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα κυρίως ενάντια στον πρόεδρο του ΕΒΕ, αλλά και τη στάση της νέας διοίκησης της ΝΟΔΕ. Αρχικά, επιτίθεται στο Στέλιο Μωραΐτη για τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να λάβουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο φασισμό. Στο δε, πρόεδρο του ΕΒΕ επιρρίπτονται κατηγορίες και για «υπόγειους χειρισμούς, τις πραγματικές προθέσεις και τον ρόλο του στη νέα αναπτυξιακή». Σχετικά, συμπληρώνει: «παλαιότερα, προτάσσοντας το επιμελητήριο, κατέθεσε μήνυση σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για κοινοβουλευτική ερώτηση σχετικά με την υπό εκκαθάριση αναπτυξιακή, ενώ είναι γνωστή η προνομιακή μεταχείριση και σχέση του προέδρου του ΕΒΕ με συγκεκριμένους κύκλους μέσων ενημέρωσης, για τη διασφάλιση υπηρεσιών προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και στοχοποίησης αντιπάλων (εσωκομματικών και μη) στην κατεύθυνση υπεράσπισης ιδιοτελών συμφερόντων και στρατηγικών». Επικρίσεις δέχεται και η νέα διοίκηση της ΝΟΔΕ, επειδή, όπως σημειώνεται, παραμένει σιωπηρή σχετικά με καίρια θέματα της τοπικής επικαιρότητας πχ αναπτυξιακή, ενώ κατηγορείται ότι «εξακολουθεί να λειτουργεί ως ομπρέλα προστασίας συγκεκριμένων συμφερόντων και στελεχών και χωρίς δισταγμό τάσσεται και υπερασπίζεται ανοιχτά και δημόσια στρεβλώσεις της οικονομίας και της αγοράς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο, όπου επιρρίπτει τις ευθύνες στη φορολογική πολιτική και στα capital controls, αγνοώντας επιδεικτικά πως η εταιρεία παρουσίαζε ζημιές από το 2010, δε δημοσίευε ισολογισμούς από το 2012, οι συνολικές υποχρεώσεις της ξεπερνούν το 1.8 δισ. ευρώ και πολλά άλλα, που αποκαλύπτονται καθημερινά».

Της κριτικής δεν ξεφεύγει και ο δήμαρχος Τοπείρου για την καθυστερημένη έκφραση αντιδράσεων όσον αφορά στον αναπτυξιακό νόμο και μάλιστα δέχεται επίθεση με σκληρές εκφράσεις, αφού χαρακτηρίζεται ανεπαρκής στο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Ακόμη, η γαλάζια συμμαχία που πρόσφατα εκφράστηκε στη συνεδρίαση του ΕΒΕ με τη συμμετοχή της ΕΑΣ, της ΣΕΚΕ και των δημάρχων Τοπείρου και Αβδήρων χαρακτηρίζεται όψιμη, ενώ αφήνονται αιχμές και για την ίδια συμμαχία στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Αβδήρων.

Τέλος, ΝΕ και βουλευτές επιχειρούν να δώσουν ένα μήνυμα καθολικότητα στις προσπάθειες των ιδίων και της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι: «η παραγωγική ανασυγκρότηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι ορισμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, που φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της Ξάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…