Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Το ραντεβού των δρομέων δίνεται και αυτό το καλοκαίρι στο «Waverunning 2016»

Το ραντεβού των δρομέων δίνεται και αυτό το καλοκαίρι στο «Waverunning 2016»

0
waverunning start

Την Κυριακή 21 Αυγούστου ο αγώνας 28χλμ. στην παραθαλάσσια διαδρομή Άβδηρα – Κεραμωτή

Διεθνή χαρακτήρα αποκτά η διοργάνωση που γίνεται για 3η χρονιά με τις συμμετοχές δρομέων και από το εξωτερικό

Στο «Waverunning 2016» δίνουν το καλοκαιρινό τους… ραντεβού και για φέτος οι δρομείς από τη Β. Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς για 3η φορά θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου στην παραθαλάσσια διαδρομή Άβδηρα – Κεραμωτή, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016.

Τρέχοντας… πλάι στο κύμα

Το «Waverunning» πραγματοποιείται στην παραλία Αβδήρων- Κεραμωτής, μια περιοχή με πλούσιο ιστορικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, ενώ ο αγώνας χωρίζεται σε τρεις διαδρομές, όλες πλάι στο κύμα, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις αντοχές του κάθε συμμετέχοντα.

Η «μεγάλη» διαδρομή των 28χλμ. ξεκινάει από τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, διασχίζει τις εκβολές του Νέστου και καταλήγει στην Κεραμωτή.

Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να τρέξουν ακόμη και με γυμνό πόδι, απολαμβάνοντας την αίσθηση ελευθερίας και επαφής με τη φύση, που προσφέρει το περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η συνοχή της υγρής άμμου και οι ομαλές κλίσεις επιτρέπουν το τρέξιμο με γυμνό πόδι, ενώ η θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους προσφέρει αίσθηση δροσιάς και χαρίζει μοναδική εμπειρία στους δρομείς καθώς τρέχουν πλάι στο κύμα! Τα παραπάνω μοναδικά χαρακτηριστικά την καθιστούν μία από τις ιδανικότερες σε όλη την Ελλάδα για παραθαλάσσιο τρέξιμο!

Επίσης και φέτος θα διεξαχθούν οι μικρότερες διαδρομές 10 και 5 χιλιομέτρων, όπως και η παιδική (500μ.) που θα γίνει εντός του κάμπινγκ της Κεραμωτής.

Πάντως δεν είναι μόνο το αθλητικό μέρος της διοργάνωσης που σημειώνει ενδιαφέρον, αλλά και οι παράλληλοι στόχοι, που δεν είναι άλλοι από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής. Όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές έτσι και φέτος, οι διοργανωτές του «waverunning» με τη συμβολή των εθελοντών υλοποιούν δράσεις όπως καθαρισμό των ακτών της περιοχής, καθώς η ρύπανση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα., αλλά και ενημέρωση των συμμετεχόντων για το Δέλτα του Νέστου, το Εθνικό Πάρκο ΑΜ-Θ και την περιοχή.

Συμμετοχές και από το εξωτερικό!

Η διοργάνωση «Waverunning» σημειώνει κάθε χρόνο ανοδική πορεία, αν αναλογιστεί κανείς την σταδιακή αύξηση συμμετοχών (100 δρομείς την πρώτη χρονιά, 200 πέρσι), ενώ και φέτος αναμένεται να «σπάσει» το ρεκόρ συμμετοχών, με δρομείς μάλιστα όχι μόνο από την περιοχή της ΑΜ-Θ, αλλά και από Κρήτη, Χίο, Αθήνα που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν ομάδες δρομέων από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια!

«Με την εμπειρία που αποκτάμε κάθε χρόνο προσπαθούμε για τη διεξαγωγή μίας άρτιας απ’ όλες τις απόψεις διοργάνωσης», δηλώνει σχετικά στο «Ε» ο Ηλίας Γερμαντζίδης, οργανωτικό μέλος του αγώνα συμπληρώνοντας: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς τα θετικά σχόλια που λαμβάνουμε μετά το τέλος του αγώνα από τους συμμετέχοντες οι οποίοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους τόσο για την όμορφη διαδρομή όσο και για την οργάνωση και, μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε να διεξάγουμε τον αγώνα σε υψηλά πρότυπα. Πολύ θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι φέτος ο αγώνας μπήκε στο «καλεντάρι» του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο εκτίμησε την προσφορά της διοργάνωσης στην προβολή της ευρύτερης περιοχής και αποφάσισε να το θέσει υπό την αιγίδα του».

* Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ.: 2541105090, 6975706901 και 6937061254, ή στην ιστοσελίδα «waverunning.gr»

** Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ.

«3ο Wave Running» – Το πρόγραμμα

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

28km – Απαιτητικός και ξεχωριστός

Αφετηρία: Αρχαία Άβδηρα

Τερματισμός: Κεραμωτή

Ένας αγώνας που απαιτεί προπόνηση στην άμμο, ιδίως αν οι συμμετέχοντες επιθυμούν να τερματίσουν με γυμνό πόδι.

Ξεκινώντας από τη γενέτειρα του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν μια υπέροχη διαδρομή 28χλμ. στο Εθνικό Πάρκο ΑΜ-Θ.

Υπάρχουν 6 σταθμοί υποστήριξης (2χλμ., 7χλμ., 10χλμ., 14χλμ., 18χλμ., 23χλμ.).

Θα υπάρχει χρονικό όριο στο 14ο χλμ.: 2:45’

Συνολικό χρονικό όριο: 5 ώρες

10km – Μια δυνατή γεύση από τον αγώνα των 28km

Αφετηρία: Μοναστηράκι

Τερματισμός: Κεραμωτή

Απολαυστικός και ξεχωριστός , μέτριας δυσκολίας αγώνας. Αποτελεί μέρος της διαδρομής των 28χλμ. Με σταθερό ρυθμό και σωστή κατανομή των δυνάμεων οι δρομείς θα τρέξουν έναν ευχάριστο αγώνα!

Θα υπάρχουν 3 σταθμοί υποστήριξης (2,5χλμ., 5χλμ., 7,5χλμ.)

Χρονικό όριο: 2 ώρες

5km – Ένας αγώνας για όλους

Αφετηρία: Μοναστηράκι

Τερματισμός: Κεραμωτή

Αγώνας δρόμου ιδανικός για κάθε επίπεδο αθλητή. Κατάλληλος για αρχάριους δρομείς ή για δρομείς που επιθυμούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο στην άμμο.

Θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης στα 2,5χλμ.

500m -παιδικός (4-12 ετών)

Κεραμωτή

Παιδιά έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτά, μέσα στο camping της Κεραμωτής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…