Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η 8η Πανθρακική Οδοντιατρική Ημερίδα το Σάββατο στην Κομοτηνή

Η 8η Πανθρακική Οδοντιατρική Ημερίδα το Σάββατο στην Κομοτηνή

0
odontiatroi-imerida

Ο βραβευμένος καθηγητής Στρατής Παπάζογλου θα μιλήσει για την σύγχρονη επανορθωτική και προσθετική

Η 8η Πανθρακική Ημερίδα σε συνδιοργάνωση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016, στο ξενοδοχείο «Arcadia” στην Κομοτηνή. Η ημερίδα έχει θέμα: «Η σύγχρονη επανορθωτική και προσθετική αντιμετώπιση με σύνθετη ρητίνη και κεραμικά από το Α έως το Ω» και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Στρατής Παπάζογλου, Αν. Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος θα αναπτύξει τρεις εισηγήσεις γύρω από το κεντρικό θέμα. Η Πανθρακική Ημερίδα των Οδοντιατρικών Συλλόγων έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια σε μία από τις τρεις πόλεις της Θράκης, προσφέροντας στους οδοντιάτρους την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον επιστημονικό τους χώρο και τις νέες τεχνικές που αναπτύσσονται διαρκώς. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Ανδρέας Πανταζόπουλος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες οι διοργανωτές φροντίζουν ώστε η Ημερίδα να διατηρεί το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την αρτιότερη ενημέρωση των συναδέλφων τους οδοντιάτρων. «Φέτος έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν διακεκριμένο καθηγητή και ομιλητή, που θα αναπτύξει τρεις εισηγήσεις γύρω από το θέμα της προσθετικής και της επανορθωτικής», δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η αισθητική πλευρά της οδοντιατρικής έχει μπει πλέον στην ζωή μας και συνδέεται με την όποια οδοντιατρική επέμβαση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:

09:00-09:30 Εγγραφές – Προσέλευση

09:30 – 09:45 Έναρξη – Χαιρετισμοί

09:45 – 11:00 «Άμεσες πρόσθιες και οπίσθιες αποκαταστάσεις – Λεύκανση»

11:00 – 11:15 Διάλειμμα

11:15 – 12:30 «Χρήση ελαστικού απομονωτήρα. Ημιάμεσες αποκαταστάσεις και εισαγωγή στα επένθετα. Έμμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις»

12:30 – 13:30 Διάλειμμα – Καφέ, μπουφές

13:30 – 15:15 «Κεραμικές όψεις – Ολοκεραμικές στεφάνες, συγκόλληση. Εμφυτεύματα VS Κλασσικές γέφυρες Vs Συγκολλούμενες γέφυρες μερικής κάλυψης»

15:30 Λήξη

Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

Χορηγούνται πιστοποιητικά παρακολούθησης στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Παπάζογλου Στρατής: Αναπληρωτής Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ο Δρ. Στρατής Παπάζογλου αποφοίτησε το 1989 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική και το Master στην Οδοντιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ohio στις ΗΠΑ (The Ohio State University) όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή (PhD 1999). Από το 1992 ως το 2000 ήταν Επίκουρος Καθηγητής σε αυτό το Πανεπιστήμιο. To 2002 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής. Από το 2013 είναι υπεύθυνος της κλινικής άσκησης των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Οδοντική Χειρουργική. Έχει λάβει υποτροφίες (προπτυχιακός υπότροφος Κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη) και έχει τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία μεταξύ των οποίων: διάκριση από το International College of Prosthodontists (2005), 1o Βραβείο για την καλύτερη ερευνητική εργασία από το Εuropean Academy of Esthetic Dentistry (2013) και 2o Βραβείο για την καλύτερη ερευνητική εργασία από το Εuropean Academy of Esthetic Dentistry (2014). Έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει πάνω από 65 δημοσιεύσεις. Διατηρεί στην Αθήνα ιδιωτικό ιατρείο με έμφαση στην Αισθητική Οδοντιατρική, Εμφυτευματολογία και Προσθετική.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…