Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Leader εκτός Ξάνθης προκρίνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Leader εκτός Ξάνθης προκρίνει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

0
anaptixiaki-web

Πυρά Γιαννακίδη κατά των προηγούμενων διοικήσεων της Αναπτυξιακής: «Όποιοι έχουν ποινικές ευθύνες θα πληρώσουν»

Δεν στηρίζει την προσπάθεια των δημάρχων για σύσταση νέας Αναπτυξιακής – Προτείνει την ανάθεση της διαχείρισης από Αναπτυξιακή όμορου νομού

Χάσμα χωρίζει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού του νομού μας με τους πολιτικούς του εκπροσώπους και αυτό έχει βεβαίως κομματικά χαρακτηριστικά, για απολύτως ευνόητους λόγους. Το χάσμα αυτό είναι εμφανές σε κάθε έκφανση της πολιτικής, της κοινωνικής ή της οικονομικής ζωή του τόπου δυσχεραίνοντας ή ακυρώνοντας κάποιες προσπάθειες που έχουν αναπτυξιακά κίνητρα. Μια τέτοια προσπάθεια είναι αυτή που ξεκίνησαν οι δήμαρχοι με την περιφέρεια και στοχεύει στην σύστασης μιας νέα Αναπτυξιακής για να διαχειριστεί το Leader που πρόκειται να προκηρυχτεί και όπως προβλέπεται στην προδημοσίευση από το υπουργείο η διαχείριση γίνεται σε επίπεδο νομού. Κι όπως είναι γνωστό η μεν πρώτη προσπάθεια, της διαχείρισης δηλαδή μέσω της υπάρχουσας Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Αβδήρων, της ΔΕΑΠΕΧΩ, απέτυχε γιατί συνάντησε νομικό κώλυμα λόγω Καλλικράτη – σύμφωνα με νομικό της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρη – οι δήμαρχοι θα εξετάσουν τη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΑΜΚΕ και μάλιστα ζήτησαν περαιτέρω νομικές διαβεβαιώσεις από την ΚΕΔΕ και το υπουργείο για να καταλήξουν σ’ αυτή τη λύση.

Γιαννακίδης: Είχαμε Αναπτυξιακή και είδαμε πως την καταντήσανε …Τα κάνανε μαντάρα…»

Διαφορετική όμως είναι η αντιμετώπιση του θέματος από τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού. Και συγκριμένα ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Στάθης Γιαννακίδης προκρίνει την ανάθεση της διαχείρισης του Leader του νομού μας από Αναπτυξιακή όμορου νομού και είναι ιδιαίτερα καυστικός στη δήλωσή του ενθυμούμενος «αμαρτίες» της παλαιάς Αναπτυξιακής: «Δεν μπορούμε να κάνουμε νέα Αναπτυξιακή στην Ξάνθη κι ενώ το ήξεραν οι δήμαρχοι και ο κ. Παυλίδης επιχείρησαν να λειτουργήσουν ως Αναπτυξιακή της ΔΕΑΠΕΧΩ ενώ το απαγορεύει ο Καλλικράτης. Είχαμε Αναπτυξιακή και είδαμε πως την καταντήσανε …Τα κάνανε μαντάρα … Κι αυτό που λέμε είναι ότι όποιοι έχουν ποινικές ευθύνες θα πληρώσουν». Παράλληλα ο κ. Γιαννακίδης προκρίνει ως λύση τη διαχείριση του Leader του νομού μας από Αναπτυξιακή όμορου νομού στην οποία θα μπορούν να είναι μέτοχοι κι οι δήμοι του νομού αν αποφασίσουν να συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αφήνει δε αιχμές ότι οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης κόπτονται για την σύσταση νέας Αναπτυξιακής για να διαχειριστούν με τα δικά τους κριτήρια που ευνοούν ιδιωτικά συμφέροντα και εξυπηρετούν κομματικές και πελατειακές σκοπιμότητες. Ανάλογες αιχμές αφήνει εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη πλευρά υπονοώντας ότι μεθοδεύεται ανάθεση της διαχείρισης σε συγκεκριμένη Αναπτυξιακή όμορου νομού που έχει στελέχη φιλικά διακείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια θα υπάρχει διαχειριστικός έλεγχος.

Γίνεται πλέον φανερό ότι στην υπόθεση αυτή συγκρούονται δυο κόσμοι! Ας ελπίσουμε να μην την πληρώσει ο νομός!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…