Σχόλια 04/03/16

0
Πόσα ψέματα ακούσαμε για το 12%;


Μας κορόιδευε ο Σταθάκης
Μια ζωή ευκολόπιστοι εμείς οι Θρακιώτες. Και μαζί και αφελείς, έως να μην πω την γνωστή λέξη τώρα. Μας δούλευαν οι διάφοροι κυβερνώντες μας ψιλό γαζί κι εμείς εν τη αφελεία μας τους πιστεύαμε.
Για το γνωστό 12% ο λόγος, την επιδότηση του εργασιακού κόστους των επιχειρήσεων της Θράκης. Την οποία βέβαια ο υπουργός Οικονομίας πρόσφατα κατήργησε, αφού μας είπε ψέματα ότι αυτό έγινε κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο οποίος επίσης απέκλεισε την πληρωμή των προηγούμενων χρόνων επικαλούμενος πάλι την Ευρώπη. Δηλαδή, μας έλεγε ψέματα. Χωρίς ντροπή.
Γ.Δ.


Να δράσουν όλοι μαζί
Να όμως που το ψέμα καταρρίφθηκε και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη, από την ίδια την Ευρώπη. Και ήταν το ξάφνιασμα το δικό μας μεγάλο γιατί άλλα μας λέγαν και τους είχαμε πιστέψει. Τελικά μας δούλευαν και μας κορόιδευαν. Και γεννάται το ερώτημα: τώρα, από δω και πέρα τι μέλλει να γίνει; Πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση; Ποιος θ’ αναλάβει να διορθώσει όλο αυτό το σκόπιμο ψέμα; Τι θα γίνει με τα χρήματα που χρωστά το υπουργείο Οικονομίας χρόνια τώρα;
Ίσως θα πρέπει το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία να κινηθούν συντονισμένα με τη συνδρομή της Ευρωβουλευτού κυρίας Σπυράκη για να οργανώσουν την υλοποίηση της οικονομικής απαίτησης των επιχειρήσεων της Θράκης σε κοινή δράση όλων των Επιμελητηρίων και Ομοσπονδιών Ροδόπης και Έβρου.
Τώρα που διαλύθηκε το ψέμα και φάνηκε η αλήθεια, όσο το κλίμα είναι ζεστό, οφείλουν όλοι να κινηθούν συντονισμένα. Κι αν το κάνουν, θα κερδίσουν.
Γ.Δ.


Ποδοσφαιρική υποβάθμιση
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα και μόνον στα εγχώρια γήπεδα και μόνον από Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι με τη στάση και τη συμπεριφορά τους καταστρέφουν οι ίδιοι, τη δουλειά τους και βέβαια και το ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής Παππάς λοιπόν, για δεύτερη φορά σε μια περίοδο, γίνεται η αιτία να διακοπεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας εξαιτίας δικών του λαθών και μόνον. Το έπραξε στη Λεωφόρο, το επανέλαβε στην Τούμπα. Δεν είδε ένα καθαρό πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού στο 89΄που σίγουρα θα διαμόρφωνε άλλο αποτέλεσμα κι αυτό εξόργισε τόσο τους παίκτες όσο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια γνωστή. Κροτίδες, αντικείμενα, εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, ΜΑΤ και δακρυγόνα, άλλη μια μαύρη σελίδα για τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο.
Μοναδικός υπεύθυνος ο διαιτητής που πυροδότησε ένα σχετικά ήρεμο παιγνίδι για να προστατέψει τον Ολυμπιακό από πιθανή ισοφάριση. Τέτοιες ενέργειες πάντως πληγώνουν καίρια το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο κόσμος φεύγει από τα γήπεδα. Κρίμα.
Γ.Δ.


Η φυγή συνεχίζεται
Σήμερα Παρασκευή, ένας φίλος, επαγγελματίας, αναχωρεί για την Ολλανδία. Όχι βέβαια για τουρισμό. Εξάλλου αυτό δεν θα ενδιέφερε ιδιαίτερα. Ο άνθρωπός μας φεύγει από την Ξάνθη για να βρει δουλειά εκεί για να μπορεί να βοηθά την οικογένειά του οικονομικά. Την οποία οικογένεια προς το παρόν αφήνει πίσω. Αν τα καταφέρει και βολευτεί, μάλλον θα την πάρει μαζί του.
Άρα, η φυγή συνεχίζεται αμείωτη, άρα οι νεοέλληνες βρίσκονται σε απόγνωση στη χώρα τους. μια χώρα που εδώ και λίγα χρόνια «τρώει» τα παιδιά της, τους ανθρώπους της, τους νέους της.
Γ.Δ.


Προς απέλαση μέσω Καβάλας
Από την Καβάλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχει ο σχεδιασμός της κράτησης τους σε κέντρο στη περιοχή της Ξάνθης και στη συνέχεια της απέλασης τους μέσω Έβρου στην Τουρκία. Με οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας μετακινήθηκαν σήμερα προκειμένου να απελαθούν στην Τουρκία, 150 Πακιστανοί μετανάστες που κρατούνταν στο hot spot της Μόριας. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου φρουρούμενοι επιβιβάσθηκαν στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» με προορισμό την Καβάλα. Από εκεί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει ο σχεδιασμός της κράτησης τους σε κέντρο στη περιοχή της Ξάνθης και στη συνέχεια της απέλασης τους μέσω Έβρου στην Τουρκία.
Γ.Π.


Απατεώνες είναι;
Μέχρι χθες η Κα Μέρκελ ήταν ο ιστορικός εχθρός του γένους των Ελλήνων. Το όνομά της (“μερκελιστής”), βρώμισε στα στόματα χρυσαυγιτών, ψεκασμένων και Συριζαίων, ως συνώνυμο της προδοσίας. Και έρχεται σήμερα ο κ. Κοτζιάς, ο συγγραφέας του περίφημου εγχειριδίου του σκοταδισμού Ή Πολωνία και εμείς”, τον οποίο ξέρασε πάνω μας ως υπουργό εξωτερικών το σταλινικό σκοτάδι, να μιλήσει για “βρώμικο παιχνίδι”, αυτών που θέλουν να ανατρέψουν την Κα Μέρκελ! Τελικά, μήπως έχει δίκιο π υπουργός Κα Φωτίου, που αναρωτιέται συνεχώς για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: “Απατεώνες είμαστε”;
Κ.Κ.


Οι εκβιαστές και ποιοι είναι
Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου εμφανίζονται σύμφωνα με τη δικογραφία να είχαν συστήσει ομάδα που έκλεινε συμφωνίες, ακόμη και εκβιαστικά, για πληρωμένα δημοσιεύματα. Δορυφορικά, κινούνταν γύρω τους όπως καταγράφονται από τις συνομιλίες, τα ακόλουθα sites και έντυπα: «Παραπολιτικά», kourdistoportokali.gr (Βασίλης Μπόνιος), lykavitos. gr (Γιώργος Τσιρογιάννης, ο οποίος ενημέρωσε τον Μουσσά ότι έγραψε δύο σελίδες επαινετικές για τον Νίκο Παππά στις εφημερίδες «Μπουρλότο», «Αξία» και «Καρφί»), I-REPORTER.GR, press.com.gr (Νικόλαος Καραμπάσης), sofokleous10, moneytimes (Ιωάννης Φωτόπουλος), acropolispress.gr, 24-wres.gr, epikairotitanews.gr, greek-news-biz.gr (Π. Μαυρίκος), «Λοιπόν», «Άρθρα», «High», «Ώρα των Σπορ» (Κωνσταντίνος Γέρου).
Τα χιλιάρικα σκορπίζονταν σαν μαρουλόφυλλα, 3.000 ευρώ για ένα τρίμηνο το ένα site, 12.000 για το άλλο, 20.000 για το τρίτο – όλα για να υπερασπιστούν τη νομοθεσία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες -, οι μηνιαίες αποδοχές που διαφημίζονταν από τους ίδιους έφθαναν τις 500.000 ευρώ. Στόχοι τους η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, η Περιφέρεια Αττικής, η Τράπεζα Αττικής.
Η μπάνκα τινάχθηκε στον αέρα όταν η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ, Α.Κ, επίσης δημοσιογράφος που αρθρογραφούσε με τον Χρήστο Φράγκου, αισθάνθηκε ότι απειλείται η ίδια και η ανήλικη κόρη της και προχώρησε σε καταγγελία στις 11 [Φεβρουαρίου 2016 εναντίον των φερομένων ως εκβιαστών και έτσι ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.


Θέλουμε τελικά επενδύσεις;
Συζητάμε διαρκώς τον τελευταίο καιρό για την ανάγκη επενδύσεων στην χώρα μας ως μόνη λύση για την δημιουργία θέσεων εργασίας, την παραγωγή πλούτου, την εισροή χρημάτων στα κρατικά και τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικά στην προώθηση της ανάπτυξης στην οικονομία, που δεν πρόκειται να έρθει ασφαλώς μέσα από διορισμούς στο δημόσιο. Οι επενδύσεις όμως, και δη οι ξένες επενδύσεις σε μια χώρα που δεν έχει φορολογική και νομική σταθερότητα ούτε απέναντι στους ντόπιους επιχειρηματίες, φαντάζουν ως όνειρο απατηλό. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε σε ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος σε εσπερίδα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα: «Ποιες επιχειρήσεις για ποια ανάπτυξη;». «Αν κάποιος ενδιαφερθεί να συνδέσει την επενδυτική του προσπάθεια με αυτό που λέγεται κοινοτικά κονδύλια, αυτό που λέγεται πακέτο Juncker, ευρωπαϊκό investment plan, αν κανείς ενδιαφέρεται να δει τί γίνεται με το περιβόητο πακέτο των 35 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι έχει διατεθεί στην Ελλάδα, αλλά ήταν αυτό που πάντα υπήρχε, τα 20 δισ. του ΕΣΠΑ και τα 15 δισ. της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θα δει ότι δυστυχώς αυτά πλέον δεν κινούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό και η Ελλάδα είναι παντελώς απούσα από νέες πρωτοβουλίες όπως είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τις στρατηγικές επενδύσεις, που λειτουργεί για άλλες χώρες, και ιδίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά δε λειτουργεί για εμάς». Κλείνοντας είπε συμπερασματικά ότι το πρόβλημα των επενδύσεων είναι πολιτικό και κοινωνικό, αφού χρειάζεται μία φιλοεπενδυτική κοινωνία, μία φιλοεπενδυτική διοίκηση, μία φιλοεπενδυτική ιδεολογία και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί.
Χ.Δ.


Προσφυγικό… άλλοθι
Το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα από τα πιο καυτά ζητήματα που έχει να διαχειριστεί η Κυβέρνηση, έχοντας και η ίδια μεγάλο μερίδιο ευθύνης, τόσο με τις περσινές τις εξαγγελίες για ανοιχτά σύνορα για όλους, όσο και με την τραγική ολιγωρία. Απροετοίμαστη, φυσικά, βρέθηκε όλη η ΕΕ, που δεν διστάζει να κλείνει σύνορα αφού δεν μπορεί να απορροφήσει άλλους πρόσφυγες, κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δραματική για την χώρα μας, αφού θέλοντας και μη όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα παραμένουν εδώ. Αυτές τις συνθήκες προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Αλέξης Τσίπρας, συνδυάζοντας το προσφυγικό με την αξιολόγηση και την διευθέτηση του χρέους μας. Ήδη ακούγονται φωνές από το εξωτερικό, αλλά κυρίως από πολιτικά πρόσωπα εκτός Κυβέρνησης που κρούουν των κώδωνα για μεγάλη βλάβη από μία τέτοια αντιμετώπιση. Το αρνητικό είναι ότι η Κυβέρνηση έχει εθιστεί στην διάχυση των ευθυνών μέσα από τεχνάσματα και εξωτερικούς εχθρούς και πιθανώς θα προσπαθήσει να το πράξει και στο θέμα του προσφυγικού. Αυτό που τονίζεται είναι ότι αν μόνος μας στόχος είναι μέσω του προσφυγικού να πιέσουμε για επίσπευση της αξιολόγησης, θα υπάρξουν βλαπτικές συνέπειες και βεβιασμένες αποφάσεις, με αποτέλεσμα να δεχθούμε ό,τι μας προταθεί στο θέμα των προσφυγικών ροών. Να μην προσέλθει, δηλαδή, την Δευτέρα η χώρα μας με την λογική της δήθεν ανταλλαγής, παίρνοντας κάτι σε σχέση με αξιολόγηση, ασφαλιστικό και χρέος, δίνοντας όμως πάρα πολλά σε άλλους τομείς, όπου ήδη έχουμε ξεπεράσει τις αντοχές μας.
Χ.Δ.


Ο δήμαρχος Ξάνθης και οι …αλλόθρησκοι!
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος ότι έκανε δήλωση για «αλλόθρησκους που φέρνει η κυβέρνηση δίπλα στα σπίτια μας». Η δήλωση δημοσιεύτηκε στο blog «Παρατηρητής του Αμαρουσίου» μαζί με άλλες δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης , Ξάνθης και γ. γραμματέα δήμου Καβάλας και αναδημοσιεύτηκε σε άλλα περιφερειακά blogs δημιουργώντας ένα κλίμα αρνητισμού και φοβικότητας απέναντι στους πρόσφυγες. Ευτυχώς που το διαψεύδει ο κ. Δημαρχόπουλος γιατί θα ήταν μέγα ατόπημα γι αυτόν αν ευσταθούσε. Άλλωστε δεν είναι καιρός που δήλωνε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι γονείς του είναι Μικρασιάτες πρόσφυγες!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…