Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η στρατηγική θέση της Ελλάδας αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης

Η στρατηγική θέση της Ελλάδας αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης

0
peiraios ekdilosi1

Εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς με ομιλητή τον πρώην υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη

Ανθεκτική η Ελληνική οικονομία, παρά τα capital controls

Σε μια αίθουσα γεμάτη από επαγγελματίες και επιχειρηματίες, εκπροσώπους επιμελητηρίων και της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Τράπεζες Πειραιώς, την Τετάρτη το βράδυ στο Ξενοδοχείο Astir Hotel στην Αλεξανδρούπολη.

Ομιλητές ήταν ο πρώην υπουργός οικονομικών και σύμβουλος διοίκησης του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Νικόλαος Χριστοδουλάκης, ο κ. Ηλίας Μίλης γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς και ο κ. Ηλίας Λεκκός επικεφαλής οικονομολόγος της στρατηγικής του Ομίλου.

peiraios ekdilosi2Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην πορεία της Ελληνικής Οικονομίας στα χρόνια της ύφεσης, αλλά και την αύξηση της ανεργίας που οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων.

Το 2014 ήταν το πρώτο έτος μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης όπου παρατηρήθηκε μια μικρή ανάκαμψη. Κατόπιν, μετά το «περιπετειώδες» 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, η ελληνική οικονομία επέδειξε μια μεγάλη ανθεκτικότητα, υποχωρώντας σε μια μικρή ύφεση της τάξεως του 0,2%.

Η ανθεκτικότητα αυτή, τόσο της Ελληνικής Οικονομίας και του και του Τραπεζικού Συστήματος, οδηγεί σε μια αισιοδοξία για επιστροφή στην ανάπτυξη στο έτος 2017.

Η στρατηγική θέση της Ελλάδος, σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς του Ιράν και τις εμπόλεμες ζώνες στα ανατολικά από βορά προς νότο, δίνει στη χώρα μας μια ευκαιρία να αξιοποιήσει τα λιμάνια της και μετατραπεί για ένα κεντρικό εμπορικό, ως μοναδική δίοδος μεταφοράς προϊόντων μέσω θαλάσσης, από την Ασία στην Ευρώπη.

Ως λαμπρό παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης αναφέρθηκε η Μεγάλη Βρετανία που, παρά την μερική αποβιομηχανοποίησή της, στηρίζει την οικονομία της στον κλάδο των υπηρεσιών.

Οι κ.κ. Μίλης και Λέκκος ανέλυσαν το ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον. Μέσα από ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής τραπεζικής, η Τράπεζα Πειραιώς απαντά ολοκληρωμένα στην ανάγκη χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το σχέδιο «Αναπτυξιακή Τραπεζική» της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στοχευμένη και συντονισμένη αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, εγχώριων και ευρωπαϊκών. Η «Αναπτυξιακή Τραπεζική» έχει ως βάση τη μείωση του ρίσκου και του κόστους της χρηματοδότησης νέων επενδύσεων και επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν βιώσιμα επενδυτικά σχέδια και έργα με πολλαπλασιαστικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη τα οποία μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε διάλογος με ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Κατόπιν, ακολούθησε δεξίωση με κοκτέιλς και πολλά πηγαδάκια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…