Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλείνει το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην ορεινή ζώνη του νομού

Κλείνει το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στην ορεινή ζώνη του νομού

0

Στις 13 Φεβρουαρίου. Το υποκατάστημα της Πειραιώς εξυπηρετούσε 35 ορεινούς οικισμούς δήμων από Ξάνθη – Δράμα – Καβάλα

 

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Σταυρούπολης. Αντιδήμαρχος Ξάνθης , Κ. Παπαδόπουλος: «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτή την φορά θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε. Είναι σοβαρό πλήγμα…»

 

Ένα ακόμη βαρύ πλήγμα ετοιμάζεται να δεχτεί η περιοχή της Σταυρούπολης με άμεσες και πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των λιγοστών κατοίκων της ορεινής περιοχής. Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Σταυρούπολη που έτσι κι αλλιώς υπολειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, κλείνει οριστικά στις 13 Φεβρουαρίου – όπως ανακοινώθηκε – αφήνοντας μόνο το ΑΤΜ. Προφανώς γιατί κρίθηκε ασύμφορη η λειτουργία του καθώς η Πειραιώς που εξαγόρασε την ΑΤΕ λειτουργεί πλέον με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι με κοινωνικά.

 

Κλείνει το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Σταυρούπολη – Εξυπηρετούσε 35 ορεινούς οικισμούς από Δράμα – Καβάλα – Ξάνθη

Η απόφαση αυτή της Τράπεζας έχει φέρει σε απόγνωση του κατοίκους της περιοχής καθώς δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά τους και συμβάλλει στην απόλυτη ερημοποίηση της περιοχής τους, δημιουργώντας ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα σ’ όλη την ορεινή περιοχή του νομού μας και όχι μόνο. Να σημειώσουμε πως είναι το μοναδικό υποκατάστημα από το Παρανέστι μέχρι την Ξάνθη και εκτός από την ορεινή ζώνη της Ξάνθης εξυπηρετεί όλη την ορεινή ζώνη των νομών Δράμας και Καβάλας (Κεχρόκαμπο, Λεκάνη κ.λ.π.), συνολικά 35 ορεινούς οικισμούς!

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Την απόγνωση των κατοίκων, μας μεταφέρει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κομνηνών κα Κυριακή Τοπουζίδου: «Μπορεί η Τράπεζα να το βλέπει μόνο με οικονομικά στοιχεία αλλά δημιουργεί ένα κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή μας. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ ούτε μπορούν  να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους. Άλλοι δεν έχουν παιδιά ή εγγόνια ή δεν οδηγούν. Είναι αναγκασμένοι να έρθουν στην Ξάνθη. Η Τράπεζα έστω και δύο μέρες που λειτουργούσε εξυπηρετούσε τον κόσμο. Οι υπάλληλοι είχαν αναπτύξει μια προσωπική σχέση με τους κατοίκους. Είναι πολύ σοβαρό πλήγμα για την περιοχή μας που επιτείνει την πλήρη ερημοποίησή της.» , σημειώνει η κα Τοπουζίδου.

Πλήγμα και για τον τουρισμό της περιοχής

Όπως είναι γνωστό στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί ξενώνες και τουριστικά καταλύματα που έχουν όλη τη διάρκεια του χρόνου κόσμο από πολλές περιοχές της χώρας. Κατά συνέπεια το κλείσιμο του υποκαταστήματος έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό της περιοχής που εξυπηρετούνταν από το κατάστημα, καθόσον είναι γνωστό πώς όλες οι συναλλαγές δεν γίνονται μέσω ΑΤΜ.

Αντιδήμαρχος Ξάνθης , Κ. Παπαδόπουλος: «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτή την φορά θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε. Είναι σοβαρό πλήγμα…»

«Κοινωνικό πρόβλημα» για την ορεινή περιοχή αναγνωρίζει και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης και κάτοικος Σταυρούπολης κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος. Υπενθυμίζει δε ότι το υποκατάστημα επρόκειτο να κλείσει πριν 2 χρόνια και με πολιτικές παρεμβάσεις παρέμεινε ανοιχτό 2 μέρες την εβδομάδα: «Είναι ένα πολύ σοβαρό πλήγμα για όλη την ορεινή περιοχή. Πριν δυο χρόνια το αποτρέψαμε και με την λειτουργία 2 ημέρες την εβδομάδα εξυπηρετούνταν οι κάτοικοι 35 οικισμών. Ωστόσο όπως μας είπαν τα οικονομικά δεδομένα δεν ήταν ικανοποιητικά και θα το κλείσουν. Από πλευράς δήμου γίνονται κάποιες ενέργειες αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το αποτρέψουμε και αυτή την φορά. Είναι μια ιδιωτική τράπεζα, ωστόσο θα έπρεπε σε ανάλογες περιπτώσεις να επιδεικνύεται κοινωνική ευαισθησία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …