Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η 11η Μαΐου τελευταία ημέρα μαθημάτων για Γυμνάσια-Λύκεια

Η 11η Μαΐου τελευταία ημέρα μαθημάτων για Γυμνάσια-Λύκεια

0
panelladikes 3

Πέντε ημέρες αργότερα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η 11η Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2015-2016 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Την περσινή χρονιά, τα γυμνάσια και λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαΐου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η διδασκαλία των μαθημάτων στα Γυμνάσια τα Λύκεια θα σταματήσει για Πάσχα φέτος στις 22 Απριλίου Παρασκευή και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου.Λίγες μέρες αργότερα, την Δευτέρα 16 Μαΐου αρχίζουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων (Δευτέρα 16 Μαΐου) και των ΕΠΑΛ (Τρίτη 17 Μαΐου) που θα εξεταστούν τόσο με το νέο όσο και με το παλιό σύστημα.

Στο επόμενο διάστημα θα καθοριστούν τα θέματα των εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ καθώς και οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών εξετάσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί στη συνέχεια. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση τον περασμένο Φλεβάρη, θα λάβουν το δελτίο εξεταζόμενου, με το οποίο θα προσέρχονται στο αναγραφόμενο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων, μέσα στον Απρίλιο.

Από 11 Απριλίου με 13 Μαΐου οι αιτήσεις για εισαγωγή στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία

Από τις 11 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για την εισαγωγή μαθητών στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος (2016-17).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΠΠΣ, http://depps.minedu.gov.gr/ και, όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε πειραματικής, είτε πρότυπης.

Όπως ανακοινώθηκε, η κλήρωση για τα πειραματικά νηπιαγωγεία και τα πειραματικά δημοτικά θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, ενώ για τα πειραματικά γυμνάσια και τα πειραματικά λύκεια, στις 22 Ιουνίου. Όσον αφορά τα πειραματικά νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι θα εγγραφούν αυτοδίκαια στην Α’ τάξη της συνδεδεμένης μονάδας (στην Α’ δημοτικού, Α’ γυμνασίου και Α’ λυκείου, αντίστοιχα), εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση-δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες τους έως την 13η Μαΐου 2016.

Για την πλήρωση κενών θέσεων στην πρώτη τάξη των πρότυπων γυμνασίων, οι γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουνίου, ενώ για την πλήρωση κενών θέσεων στην πρώτη τάξη των προτύπων λυκείων θα διενεργηθούν στις 23 Ιουνίου 2016. Για τα πρότυπα γυμνάσια και λύκεια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του γυμνασίου έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη του συνδεδεμένου λυκείου, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση-δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες τους έως τις 13 Μαΐου.

Οι λεπτομέρειες για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, www.minedu.gov.gr.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χιονιάς χωρίς προβλήματα στα ορεινά της Ξάνθης

10 – 15 εκ. το ύψος του χιονιού – Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες μέρες   Με…