Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 θέση Νυχτοφύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

1 θέση Νυχτοφύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

0
ergasia-mar163

Έως τις 26 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου κατηγορίας ΔΕ για την φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων ανακοίνωσε η Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, που εδρεύει στα Άβδηρα του Νομού Ξάνθης και συγκεκριμένα για 7μηνη απασχόληση. Απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα το Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας ή Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:

(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, Τ.Κ. 670 61 Άβδηρα Ξάνθης, υπόψη κας Μ. Καραπαναγιώτου ή κας T. Γιαχουντούδη (τηλ. επικοινωνίας: 25410 51003).

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ ζητά να προσλάβει συνεργάτες για έρευνες

Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων μέχρι 10 Απριλίου

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών ή/και Στατιστικών Ανταποκριτών, για τις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές έρευνες (περιόδου Μαΐου-Δεκεμβρίου 2016), να υποβάλουν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την 10η Μαρτίου 2016 μέχρι και την 24η ώρα της 10ης Απριλίου 2016. Τα Μητρώα αυτά που τηρούνται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα έχουν ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2016. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή: α) στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών και β) στο Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών έχουν μόνον γεωπόνοι (γεωτεχνικοί), ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22-69 ετών, με γνώση Η/Υ (Microsoft Office Excel).

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.statistics.gr στην κεντρική σελίδα του Portal,

θεματική ενότητα ΕΛΣΤΑΤ, ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ». Επίσης, για απευθείας πρόσβαση, η διεύθυνση URL είναι η: https://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=472:5558 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους τη διαθεσιμότητα τους σε χρόνο, την Περιφερειακή Ενότητα και τους Δήμους στους οποίους θα απασχοληθούν, καθώς και την κατηγορία των ερευνών στην οποία θα λάβουν μέρος, αν επιλεγούν.

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών, στα τηλέφωνα 213 135 2182, 3035, 3050, 3068 για θέματα Ιδιωτών Συνεργατών και στα τηλέφωνα 213 135 2049, 2350, 2457, 2561 για θέματα Στατιστικών Ανταποκριτών.

27 θέσεις για το Εφετείο Θράκης

Γραπτός διαγωνισμός για 815 συμβολαιογράφους σε περιφέρειες Εφετείων

Έως τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις

Διαγωνισμό για την πλήρωση 815 κενών θέσεων συμβολαιογράφων στις περιφέρειες κάθε Εφετείου θα διενεργήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε υποψηφίου, εγγεγραμμένοι σε Δικηγορικό Σύλλογο, είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στις έδρες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Τα θέματα είναι κοινά για όλους τους υποψήφιους και διατυπώνονται από Κεντρική Επιτροπή με έδρα το υπουργείο Δικαιοσύνη. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε θέματα:

α) Αστικού Δικαίου β) Εμπορικού Δικαίου γ) Πολιτικής Δικονομίας δ) Κώδικα Συμβολαιογράφων

ε) Ειδικών νόμων της οροφοκτησίας και κάθετης ιδιοκτησίας, του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Δασικού Κώδικα, Φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων από οποιαδήποτε αιτία και τελών χαρτοσήμου, των νόμων για τη σύσταση και τον σκοπό του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεις Ελλάδος κ.ά. Οι εξετάσει όλων των μαθημάτων είναι μόνο γραπτές. Οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν αίτηση στον γραμματέα της Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής στην έδρα των κατά τόπους Εφετείων έως τις 15 Απριλίου. Πληροφορίες 5 στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης www.ministryofjustice.gr.

Αναφορικά με την κατανομή στο Εφετείο Θράκης αντιστοιχούν 27 θέσεις.

Νέο πρόγραμμα Voucher τουρισμού σε 6.650 ανέργους

Με αμοιβή έως 2.458€

392 άτομα στην περιφέρεια ΑΜ – Θ

Tο ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ, σε σύμπραξη, ως συνεργάτες- συνδικαιούχοι αναλαμβάνουν την υλοποίηση του νέου voucher τουρισμού με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Συνολικά στον Β’ Κύκλο του voucher για κατάρτιση στον τουρισμό αναμένεται να ωφεληθούν 6.650 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων:

– 994 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ

– 5.656 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε περίπτωση μη κάλυψης των προβλεπόμενων θέσεων για μία εκπαιδευτική κατηγορία, με Απόφαση των Συνδικαιούχων, κατόπιν έγγραφης προηγούμενης αδείας από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, δύναται να καλυφθούν οι θέσεις με ωφελούμενους κατηγορίας άλλης εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Τι αφορά το πρόγραμμα

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό 29.574.918 €.

Επίσης η παρούσα πρόσκληση του Β’ κύκλου του voucher στον τουρισμό αφορά σε 6.650 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους, οι οποίες (υπηρεσίες) περιλαμβάνουν:

α) θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών,

β) πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών, σε 2 φάσεις (α’ φάση: 200 ώρες θα αφορούν στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του ωφελούμενου-καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και β’ φάση: 220 ώρες, θα αφορούν σε δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης ). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α’ και β’ φάση) δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

γ) υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων από το ΙΝ.ΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση που αφορούν: i) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ii) στην τοποθέτηση του ωφελούμενου στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…