Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τέσσερις μέρες σιγοκαίει η φωτιά στο Γυφτόκαστρο

Τέσσερις μέρες σιγοκαίει η φωτιά στο Γυφτόκαστρο

0
fotia arxavdira

Καίγονται θάμνοι, ο φυλλοτάπητας της οξιάς αλλά και δέντρα – Το δύσβατο του εδάφους εμποδίζει την κατάσβεση

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης – 21 άνδρες με δύο υδροφόρες – 10 άνδρες από την Αλεξανδρούπολη – Συνδράμει και το Δασαρχείο Ξάνθης

Μεγάλης έκτασης δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στα ορεινά του νομού μας και συγκεκριμένα στην θέση Γυφτόκαστρο Δρογκάτου. Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί με 21 άνδρες και 2 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμει η πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης με 10 άνδρες και το Δασαρχέιο Ξάνθης με ένα όχημα και 2 άνδρες.

Τέσσερις μέρες καίει θάμνους και δέντρα

Παρότι είναι μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης επικεφαλής της οποίας είναι ο Διοικητής κ. Αντώνης Σπανός , ωστόσο μέχρι σήμερα δεν ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης καθότι παρεμποδίζεται από το δύσβατο του εδάφους. Συγκεκριμένα ενώ τίθεται υπό έλεγχο κι ενώ παραμένει πυροσβεστική δύναμη και τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή, αναζωπυρώνονται κάποιες εστίες καθώς η φωτιά καίει τον φυλλοτάπητα της οξιάς που έχει την ιδιαιτερότητα να καίγεται αργά και όταν συναντήσει στο διάβα της κάποιο δέντρο αναζωπυρώνεται.

Δύσβατη περιοχή – Προανάκριση για αίτια

Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζει το έργο της η πυρκαγιά δεδομένου ότι η περιοχή είναι γεμάτη χαράδρες και απόκρημνα σημεία πολλά από τα οποία είναι απροσπέλαστα από τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούν. Να σημειώσουμε ότι η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς και εκφράζονται υπόνοιες ότι η φωτιά προκλήθηκε από κτηνοτρόφους ή κυνηγούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…