Σχόλια 15/12/15

0
Όποτε ζορίζουν τα πράγματα για το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Λαζόπουλος, ο μοναδικός «κωμικός» παγκοσμίως που λοιδορεί συστηματικά την αντιπολίτευση και εξυμνεί την κυβέρνηση…


«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»
Γνωστό το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση για τα κοράκια των αγορών που καραδοκούσαν να αρπάξουν το σπίτι των φτωχών Ελλήνων. «Σεισάχθεια» υπόσχονταν τότε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το μάτι στους δανειολήπτες να σταματήσουν να πληρώνουν τα δάνειά τους γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους απαλλάξει από τα νύχια των τραπεζιτών χαρίζοντάς τα.
Αλλά όταν έγινε κυβέρνηση ξέχασε τη Σεισάχθεια και άρχισε η κουβέντα για την «προστασία» των αδυνάτων. Πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε με νόημα στην εκλογική του πελατεία «Έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τα δάνεια των φτωχών ανθρώπων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ανάλγητη δεξιά θα τα έδινε σε ξένα funds, στα κοράκια όπως τα έλεγε τότε, ενώ η δική του αριστερή και ευαίσθητη κυβέρνηση θα προστάτευε τουλάχιστον την πρώτη κατοικία.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, που με τη συμφωνία που έκλεισε προχθές η κυβέρνηση με τους δανειστές, όλα πλέον τα επιχειρηματικά και τα στεγαστικά δάνεια θα βρεθούν στα χέρια των κορακίων, ενώ τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας θα προστατευθούν μέχρι το Φεβρουάριο!
Έτσι από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φτάσαμε ένα χρόνο μετά να δώσουμε όλες τις τράπεζες σε ξένους και όλα τα δάνεια σε ξένα funds. Για να καταρριφθεί με πάταγο και η τελευταία ψευδαίσθηση που είχε καλλιεργήσει στον κόσμο αυτό το απίστευτο αριστεροακροδεξιό συνονθύλευμα που μας κυβερνά…


Δεν την περίμενε τέτοια υποδοχή
Προφανώς και δεν συμφωνούμε με όσα έγιναν εις βάρος του συμπατριώτη μας υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες.
Αιτήματα και προβλήματα δεν επιλύονται με τις φωνές και τις απειλές. Μόνη λύση για αυτά είναι ο διάλογος. Έλα όμως που ο διάλογος στη χώρα αυτή έγινε είδος σπάνιο και έτσι και οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έντονα εις βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο οποίος βέβαια δέχτηκε την φραστική επίθεση ψύχραιμα και κάποια στιγμή αποχώρησε από την εκδήλωση ενώ οι αγρότες τον ακολούθησαν μέχρι το αυτοκίνητό του.
Προφανώς και δεν την περίμενε αυτήν την υποδοχή ο Σγουρίδης από τους αγρότες-κτηνοτρόφους του Έβρου. Όμως δεν θα πρέπει να θυμώνει. Τις μεθόδους αυτές αντέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εφαρμόζουν τώρα στους Συριζαίους υπουργούς αλλά και τους συγκυβερνήτες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Γ.Δ.


Καιρική ικανοποίηση
Από παντού ακούγονται καλά λόγια για τον καιρό. Που ενώ είμαστε στα μέσα Δεκέμβρη ακριβώς, το όποιο κρύο είναι υποφερτό κι αυτό νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Κατά τα λοιπά, έχουμε λιακάδα και θερμοκρασία σε επίπεδα ιδιαίτερα ικανοποιητική για χειμώνα.
Όλη δε αυτή η καλοκαιρία έχει και το θετικό οικονομικό αντίκτυπο λόγω μειωμένης λειτουργίας των καλοριφέρ και άλλων μέσων.
Τουλάχιστον από την άποψη του καιρού πάμε καλά. Κάτι είναι κι αυτό.
Γ.Δ.


Έτσι για πλάκα
Οι πλέον απίθανοι διαρρήκτες. Ήθελαν να κάνουν θερμά Λουτρά οι άνθρωποι κι επειδή ήταν κλειστά, παραβίασαν την κλειδαριά, μπήκαν μέσα κι έκαναν νυχτερινό μπάνιο-θεραπεία.
Είναι μάλλον σίγουρο πως οι βραδινοί λάτρεις των λουτρών θα ήταν νέοι. Και πως πήγαν εκεί έτσι για «πλάκα» και να περάσουν την ώρα τους και την ανία τους.
Σημάδια των καιρών κι αυτά.
Γ.Δ.


Μαύρο 2015
Ο χρόνος που φεύγει, κύλησε πάντως με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, μία στάση πληρωμών, το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και ένα παλιρροϊκό κύμα προσφύγων, ενώ ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός έκανε στροφή και υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, έχουν περιθώρια να μας προσφέρουν κι άλλα, δυστυχώς…
Γ.Δ.


Tις φταίει;
Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούς τις αναλύσεις τους, οι οποίες όμως ήταν όλες αποκλειστικά οικονομικού περιεχομένου. Κατά τη γνώμη των περισσοτέρων έφταιξαν όλοι όσοι κυβέρνησαν στη μεταπολίτευση, σε μικρό όμως βαθμό, με μόνη εξαίρεση των Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για τον εκτροχιασμό του χρέους.
Όλοι οι προηγούμενοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, διατηρούσαν τον έλεγχο “της κατάστασης και φρόντιζαν να δανειζόμαστε μεν, όμως με κάποιο «μέτρο», ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να βρεθούμε εκτός αγορών, με ένα χρέος το οποίο αδυνατούμε να διαχειριστούμε.
Το οποίο χρέος οι σημερινοί το αύξησαν, αύξησαν πάλι το Δημόσιο, δεν κάνουν ιδιωτικοποιήσεις, δεν γίνονται πλέον επενδύσεις, η ανεργία αυξάνεται.
Γ.Δ.


Επίκαιρος προβληματισμός
Πριν από μερικές μέρες, έτυχε να επισκεφτώ κάποιον φίλο σε άλλη πόλη και βρεθώ σε μια συντροφιά παρέα με πολιτικά στελέχη που έχουν περίπου αποστρατευτεί. (Περίπου, διότι αν είναι δυνατόν να αποστρατευτεί ποτέ κάποιος που πέρασε τη ζωή του μέσα σε ένα κόμμα και μάλιστα γεύτηκε τις χαρές και τις πίκρες της εξουσίας που απέκτησε χάρη σ’ αυτό.)
Όλοι τους ήταν προβληματισμένοι με την παρούσα κατάσταση και αφού, όπως φαινόταν, είχαν να βρεθούν καιρό όλοι μαζί, εξέφραζαν την αγωνία τους για τον τόπο και την πορεία της χώρας, ψάχνοντας να βρουν «τι έφταιξε».
Γ.Δ.


Ματιασμένη η ΝΔ και από …γαλάζιο μάτι!
Ας κάνουν κανέναν Αγιασμό, κανένα Ευχέλαιο, κανέναν Εξορκισμό στην ΝΔ (αφού και γενικώς με τα… θρησκευτικά τα πάνε καλά) γιατί τελευταία τους έχει «πιάσει το κακό το μάτι»! Πώς να εξηγήσουμε διαφορετικά αυτή την αναποδιά που τους κυνηγάει! Μα να μην μπορούν να κάνουν εκλογές! Να μην μπορούν να σταυρώσουν μια εταιρεία για να διεκπεραιώσει την εκλογική διαδικασία! Αν γίνουν βέβαια εκλογές και δεν αναβληθούν κάτι που είναι πιθανό καθώς η εταιρία Genius Systems, η οποία αποκλείστηκε από τη διαδικασία προς όφελος της Vodafone που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στην Vodafone, και ζητεί τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την Τετάρτη και αν τα κερδίσει η εταιρία τότε με προσωρινή διαταγή μπορεί να αναβληθούν οι εκλογές έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Ζήσε Μάη δηλαδή… Και έως τότε ο Τσίπρας θα κάνει ότι θέλει…(κάνει ούτως ή άλλως δηλαδή!)
Μα τόση γκαντεμιά για την ΝΔ … Ματιασμένη είναι το δίχως άλλο και από μάτι …γαλάζιο που είναι και το πιο επικίνδυνο!!!
Μ.Ξ.


Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Θεοδωράκη στην Ξάνθη
Επίσκεψη αστραπή στην Ξάνθη έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ερχόμενος από τις Φέρες όπου μίλησε στο συνέδριο των Θρακών. Η στάση του στην Ξάνθη είχε μοναδικό σκοπό να συναντήσει τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα με τον οποίο είχε επί μία ώρα συζήτηση στο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Όπως δήλωσε κατόπιν ο κ. Θεοδωράκης μίλησαν για την ανάπτυξη του τόπου αν και ήταν ολοφάνερο ότι η συνάντηση αποσκοπούσε στο να διαλυθούν οι σκιές που άφησε η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο (το θέμα που προκάλεσε ντόρο πανελληνίως). Να σημειώσουμε πως κ. Παντελεήμων αν και γενικώς λαλίστατος και επικοινωνιακός δεν θέλησε να φωτογραφηθεί (τουλάχιστον από το «Ε») και περιορίστηκε μόνο σε μια λιτή δήλωση εθιμοτυπικού χαρακτήρα για την συνάντησή του με τον κ. Θεοδωράκη όπως και δεν συνηγόρησε και μετά του κ. Θεοδωράκη για οποιαδήποτε δήλωση πολιτικής επικαιρότητας μέσα στην Μητρόπολη!!. Το «Ε» ήταν το μοναδικό τοπικό ΜΜΕ που κάλυψε την επίσκεψη παρότι το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το κοινοποίησε σ’ όλα τα Μέσα τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Αυτό κρίνουμε σκόπιμο να το αναφέρουμε γιατί αποτελεί τακτική ορισμένων να προσκαλούν σε θέματα και μετά να βγάζουν Δελτία Τύπου και να τα κοινοποιούν σε όλους απαξιώνοντας ουσιαστικά το Μέσον και τον δημοσιογράφο που το κάλυψε. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η εκμετάλλευση του Τύπου και των δημοσιογράφων και απορώ πώς αυτό γίνεται από το Γραφείο Τύπου του κ. Θεοδωράκη που τυγχάνει και δημοσιογράφος!
Μ.Ξ.


Η παλιά γνωστή συνταγή…
Αναφορικά με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ξάνθης προτιμήσαμε να μην σχολιάσουμε αρνητικά εξ αρχής τις επιλογές που έγιναν και τις δαπάνες που εγκρίθηκαν. Μετά τα εγκαίνια της Παρασκευής και την ‘’συναυλία’’ Μαρτάκη, για τον οποίο (υποτίθεται) ότι ξοδεύτηκαν 9.000 ευρώ από το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου, να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Ασφαλώς και δεν ήταν μια εμφάνιση που άξιζε τόσα χρήματα, αφού ήταν μία από τις συνηθισμένες εσχάτως πρακτικές, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με συναυλία και ζωντανή μουσική. Σε μία συναυλία πληρώνεις και ένα σωρό κόσμο (μουσικούς, τεχνικούς κ.ά.) που προσφέρουν. Εδώ είχαμε τον νεαρό, δημοφιλή στο εφηβικό κοινό, καλλιτέχνη να τραγουδά με όλη την μουσική να είναι playback. Χαρακτηριστικό σε κάποια στιγμή που ο Μαρτάκης λέει στον υπεύθυνο για τον ήχο (‘’διευθυντή ορχήστρας’’): «Το είπαμε αυτό, πάτα το άλλο track». Υπερκοστολογημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καμία διαβούλευση και παρουσία προτάσεων και ποσών που συμφωνούνται, παρά μόνον τελεσίδικες αποφάσεις, για εκδηλώσεις που δεν γίνονται εκτάκτως, αλλά είναι καθιερωμένες. Τα ίδια και χειρότερα μαθαίνω ότι θα γίνουν και με το καρναβάλι του 2016, όπου βαδίζουμε σταθερά σε επανάληψη παλιών εποχών ‘’δόξης’’. Περισσότερα, ακριβότερα και εισαγόμενα τα άρματα της παρέλασης, για τα οποία θα μιλήσουμε εν καιρώ. Τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά οι νοοτροπίες όχι, τελικά.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…