Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Το έχουν πάρει… προσωπικά οι πολίστες του ΚΟΞ

Το έχουν πάρει… προσωπικά οι πολίστες του ΚΟΞ

0
kox-simaia

Κόντρα στις δυσκολίες οι αθλητές του συλλόγου θέλουν να επαναφέρουν στις επιτυχίες το τμήμα water polo

Πληρώνοντας οι ίδιοι τα έξοδα θα πάρουν μέρος στο τουρνουά ανόδου για τη Β’ Εθνική

Κόντρα στις δυσκολίες που συναντούν σε διάφορους τομείς, οι αθλητές του ανδρικού τμήματος υδατοσφαίρισης (water polo) του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του συλλόγου και μάλιστα να την ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα για να επιστρέψει ο ΚΟΞ στην κορυφή.

Χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα προπονήσεων στην πισίνα του (κλειστού) κολυμβητηρίου Ξάνθης, χωρίς να έχουν έστω και λίγες ευκολίες ή παροχές που θα διευκολύνουν το έργο τους, οι πολίστες του ΚΟΞ δεν παρατούν την προσπάθεια τους και παίρνοντας προσωπικά επάνω στις πλάτες τους την ομάδα πόλο στοχεύουν να «αναγεννήσουν» το σύλλογο μέσα από τους αγώνες τους.

«Οι προπονήσεις, οι μετακινήσεις και τα όποια έξοδα προκύπτουν καλύπτονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από εμάς, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να βρει κάποιους τρόπους να ενισχύσει έστω και λίγο την προσπάθεια μας» δήλωσε στο «Ε» αθλητής του συλλόγου προσθέτοντας:

«Δυστυχώς το «λουκέτο» στο κολυμβητήριο της Ξάνθης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια μας, καθώς αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε σχεδόν καθημερινά στην Καβάλα για να κάνουμε στο κολυμβητήριο της γειτονικής πόλης τις προπονήσεις μας, ενώ ορισμένες ημέρες κάνουμε προπονήσεις στην πισίνα του «Le Chalet» την οποία μας παραχωρεί δωρεάν ο κ. Χρήστος Πανόπουλος και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Αν και άκουσαν αρκετές φορές ότι θα υπάρξει βοήθεια από διάφορους παράγοντες τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε με τους αθλητές να εκφράζουν το παράπονο τους:

«Περνάμε πολύ δύσκολες καταστάσεις και αναζητούμε εναγωνίως κάποια βοήθεια ώστε να μην τα παρατήσουμε και διαλυθεί το τμήμα υδατοσφαίρισης που στο παρελθόν χάρισε πολλές διακρίσεις και δόξες στην πόλη μας. Ο Δήμος Ξάνθης μας υποσχέθηκε ότι θα μας ενισχύσει το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε να γίνει αυτό, είτε με κάποια οικονομική χορηγία αλλά ακόμη περισσότερο ευχή όλων είναι να λειτουργήσει κανονικά το κολυμβητήριο και να είχαμε την πισίνα στη διάθεσή μας για προπονήσεις ώστε να γλυτώσουμε από σημαντικά έξοδα».

«Υπάρχει θέληση και ταλέντο στην ομάδα»

Η ανδρική ομάδα του ΚΟΞ θα ταξιδέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρει μέρος στο τουρνουά για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Οι αγώνες του τρέχοντος τριημέρου θα διεξαχθούν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, με την ξανθιώτικη ομάδα να βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τους Μακεδονικό, ΠΕΚΕΒ, Εθνικό Αλεξ/πολης, ΣΑΠΚ Νεάπολης και Άρη Κάμπου, τους οποίους θα αντιμετωπίσει, με τους τρεις πρώτους του ομίλου να προκρίνονται στην τελική φάση που θα διεξαχθεί το τριήμερο 31/07-02/08 στην Αθήνα. Εάν καταφέρει και προκριθεί εκεί ο ΚΟΞ και τερματίσει στην τετράδα θα κερδίσει και την άνοδο στη Β’ κατηγορία.

«Και σε αυτούς τους αγώνες θα μοιραστούμε εμείς τα έξοδα για να καταφέρουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Έχουμε όρεξη και θέληση να διεκδικήσουμε την άνοδο ενώ η ομάδα μας διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες που θέλουν να φτάσουν στη διάκριση. Έτσι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και θα συνεχίσουμε ότι κι αν γίνει», συμπλήρωσε το μέλος του ΚΟΞ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι προπονήσεις γίνονται με τη βοήθεια των πιο έμπειρων αθλητών και όσων διαθέτουν σχετικές γνώσεις καθώς δεν υπάρχει προπονητής στο τμήμα υδατοσφαίρισης ενώ στους επερχόμενους αγώνες θα βοηθήσει την προσπάθεια ο Βούλγαρος τεχνικός Σάσο Σπίτσερ που στο παρελθόν υπήρξε προπονητής του συλλόγου.

Ας ελπίσουμε ότι οι κόποι των αθλητών του ΚΟΞ θα δικαιωθούν και θα ανταμειφθούν με την άνοδο κι έπειτα θα καταφέρουν να βρουν την οικονομική υποστήριξη για να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους.

ΚΟΞ – Υδατοσφαίριση

Το «ρόστερ» της ανδρικής ομάδας

Ελευθεράκης Μιχάλης

Καλαϊτζής Άρης

Κυρατζόγλου Χάρης

Κυριακίδης Μπάμπης

Μιχαλακίδης Χρήστος

Ορφανίδης Γιώργος

Παυλίδης Θοδωρής

Ραμαδάνογλου Σαμπάν

Σταθάκης Βασίλης

Τσάκαλος Γιάννης

Τσάκαλος Χρήστος

Χαμαλίδης Αντώνης

Οι αγώνες της Α’ φάσης του τουρνουά ανόδου:

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

18.00: Μακεδονικός – ΠΕΚΕΒ

19.00: Εθνικός Αλ. – ΚΟ Ξάνθης

20.00: ΣΑΠΚ Νεάπ. – Άρης Κάμπου

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

10.00: ΠΕΚΕΒ – ΚΟ Ξάνθης

11.00: Άρης Κάμπου – Εθνικός Αλ.

12.00: Μακεδονικός – ΣΑΠΚ Νεάπ.

18.00: ΚΟ Ξάνθης – Άρης Κάμπου

19.00: ΣΑΠΚ Νεάπ. – ΠΕΚΕΒ

20.00: Εθνικός Αλ. – Μακεδονικός

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

09.00: ΠΕΚΕΒ – Άρης Κάμπου

10.00: Μακεδονικός – ΚΟ Ξάνθης

11.00: ΣΑΠΚ Νεάπ. – Εθνικός Αλ.

17.00: Άρης Κάμπου – Μακεδονικός

18.00: ΚΟ Ξάνθης – ΣΑΠΚ Νεάπ.

19.00: Εθνικός Αλ. – ΠΕΚΕΒ

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…