Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου αναβιώνει στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης

Ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου αναβιώνει στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης

0
tartoufos molierou

Από το θεατρικό εργαστήρι ‘Ανατολικά του Νέστου’

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 21.30, οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου ‘Ανατολικά του Νέστου’ παρουσιάζουν στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης το κλασικό έργο του Μολιέρου «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ». Το έργο γραμμένο το 1664 παίχτηκε για πρώτη φορά στις Βερσαλλίες, στο πλαίσιο καθιερωμένων εορτασμών, τους οποίους οργάνωνε ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 14ος, προκαλώντας αμέσως θύελλα αντιδράσεων δεδομένης της καυστικής και στοχευμένης σάτιρας, την οποία έχει η θεματική του. Από τότε παίζεται συχνά σε όλα τα θέατρα του κόσμου και αποτελεί το πιο γνωστό έργο του Γάλλου συγγραφέα.

Η Ερασμία Μεταξά , ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου LΑ PELUQUERA, ανέλαβε τη φροντίδα της ιδιαίτερης εμφάνισης των ηθοποιών, μαλλιά και μακιγιάζ, και σε συνεργασία με την Αναστασία Σαλαμπάση επιμελήθηκαν τα κοστούμια της παράστασης. Στην παράσταση συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης) οι μαθητές του εργαστηρίου: Αθανασία Καρακατσάνη, Φωτεινή Ζάχου, Ερασμία Μεταξά, Θάλεια Βασιλειάδου, Σίμος Ασλανίδης, Γιώργος Αποστολίδης, Γκιουρσέλ Κουρού και Γιμάζ Χουσμέν. Το έργο θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με άλλη διανομή στους ρόλους, όπου θα συμμετέχουν οι υπόλοιποι μαθητές του εργαστηρίου.

Γενική είσοδος 3ευρω.

Από 1 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το θεατρικό εργαστήρι

Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκινάνε την 1 Σεπτέμβρη. Στο θεατρικό εργαστήρι λειτουργούν τμήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.

Πληροφορίες στα τηλ 6973498913, 6948180583.

Υπεύθυνοι του εργαστηρίου είναι οι ηθοποιοί, Βασίλης Λειβαδίτης και Πολυξένη Καρακατσάνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…