Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διήμερο αφιερωμένο στη γιορτή του Προφήτη Ηλία στις 19 και 20 Ιουλίου

Διήμερο αφιερωμένο στη γιορτή του Προφήτη Ηλία στις 19 και 20 Ιουλίου

0
kallithea-panigiri

Διήμερο εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Σταυρούπολης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Σταυρούπολης Ξάνθης προσκαλεί στις 19 και 20 Ιουλίου του 2015 στο διήμερο Εκδηλώσεων, το οποίο διοργανώνει ενόψει της γιορτής του Προφήτη Ηλία στον αύλειο χώρο του Συλλόγου.

Από το Λυκοδρόμιο, ακολουθώντας τον καινούριο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, μπορεί κανείς να φτάσει στο δάσος της Χαϊντού, με ενδιάμεσο σταθμό το εγκαταλειμμένο χωριό της Καλλιθέας, το οποίο αποτελούσε κέντρο καπνεμπορίου με τη Βουλγαρία προπολεμικά και απέχει 22 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας ιδρύθηκε το έτος 1986 και από τότε μέχρι και σήμερα επιτελεί ένα σοβαρότατο έργο, αφού διατηρεί ζωντανή την πολιτιστική παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει κάθε χρόνο διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση της τοπικής υπαίθρου και την επαφή του κοινού με αυτήν. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 19-20 Ιουλίου και λαμβάνουν χώρα στην έδρα του συλλόγου, δηλαδή στον οικισμό Καλλιθέα της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα στη θέση «Προφήτης Ηλίας».

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εν όψει της εορτής του «Προφήτη Ηλία», πολιούχου του οικισμού στις 18:30.

Δημιουργώντας τη σοκολάτα του «μέλλοντος»!

Σε συνεργασία με τον κ. Στέλιο Αρσενίου και το ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ», παρασκευάζουν μαζί την σοκολάτα του μέλλοντος η οποία εμπεριέχει τις γνωστές σε όλους «υπερτροφές» (μύρτιλο, κράνο, αρώνια και ιπποφαές). Στο τέλος της παρουσίασης η σοκολάτα θα διανεμηθεί δωρεάν στο κοινό.

Παρατήρηση του «ουράνιου» κόσμου και των αστεριών με τη χρήση ειδικού τηλεσκόπιου.

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν με τη χρήση ειδικού τηλεσκοπίου τις ομορφιές και το φυσικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής. Τη δε νύχτα θα ανακαλύψουν τα μυστικά του «ουράνιου» κόσμου και των αστεριών.

Η ώρα του παιδιού!

Έμπειροι κλόουν – ανιματέρ αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με ένα πλούσιο, πρωτότυπο και ποιοτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις επιθυμίες των μικρών μας φίλων. Το βασικό πρόγραμμα εμψύχωσης περιλαμβάνει: Παιχνίδια ομαδικά, μουσικοκινητικά, face painting, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, διαγωνισμούς, μπαλονοκατασκευές, μουσική και πολύ χορό.

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Παρασκευή τοπικού παραδοσιακού φαγητού από τα βάθη της Μ.Ασίας.

Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι στις 21:00

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πρωινή Θεία Λειτουργία προς τιμή του Προφήτη Ηλία.

Έκθεση Φωτογραφίας.

Ανακαλούνται αναμνήσεις από την Καλλιθέα του χθες και ξυπνούν εποχές όμορφες, όπου απεικονίζονται άνθρωποι, οι οποίοι είτε έχουν μεγαλώσει, είτε έχουν φύγει από τη ζωή, είτε δε ζουν στην Καλλιθέα πια.

Διανομή Παραδοσιακού Φαγητού «κεσκέκι».

Παραδοσιακό Γλέντι.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης: εφημερίδα ‘ΕΜΠΡΟΣ’

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηχανικοί: «Η χώρα φτιάχτηκε από εμάς και εμείς θα σχεδιάσουμε το μέλλον της»

  Εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης στην Ξάνθη με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό …