Σχόλια 26/05/15

0
aoxara
Φέτος στη Γιουροβίζιον δώσαμε 12αρι στην Ιταλία γιατί είναι οι μόνοι που μας συμπαραστέκονται στο Eurogroup


Συμπαράσταση
Χιλιάδες οι Ξανθιώτες που βρέθηκαν το Σάββατο κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα, την SKODA. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, πήγαν και ήρθαν χωρίς να λογαριάσουν κόπο και ταλαιπωρία. Για να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Έγινε ένας μεγάλος ξεσηκωμός, ένα πανηγύρι που κυριάρχησε η ελπίδα ότι η ομάδα θα τα καταφέρει, θα φέρει το κύπελλο, έστω και δύσκολα στην Ξάνθη.
«Ε»


Η τύχη ήταν αλλού
Το αποτέλεσμα βέβαια δεν δικαίωσε αυτή την επιθυμία των χιλιάδων Ξανθιωτών που έδωσαν βροντερό παρών στο γήπεδο. Όμως έτσι είναι αυτά τα παιγνίδια του τελικού. Ή νικάς ή χάνεις. Και στην ήττα της ομάδας μας άσχημο παιγνίδι έπαιξε η τύχη που ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού.
Έτσι, ένα λάθος, μια γκελ προσπάθεια και εκεί που πήγαιναν όλα για τη λήξη του ημιχρόνου, βρεθήκαμε με ένα γκολ εις βάρος μας.
«Ε»


Χειροκρότημα
skoda-telikos4Αυτό το γκολ, το λένε όλοι, δημιούργησε κακή ψυχολογία στους παίκτες μας και ανέβασε τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό ενώ το α΄ ημίχρονο ήταν της SKODA, το δεύτερο ήταν του Ολυμπιακού. Ο οποίος με τον αέρα της έδρας ουσιαστικά και χωρίς άγχος, κατάφερε να ελέγξει το παιγνίδι και να βάλει άλλα δύο γκολ
Το παιγνίδι δε κρίθηκε στο 2-0 και ο αγώνας δεν μπορούσε από τους παίκτες της SKODA ν’ αλλάξει. Έτσι ήρθε η ήττα μεν, αλλά και το χειροκρότημα στους παίκτες μας.
Φύγαν όλοι από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά. Με πίκρα για την ήττα, αλλά και για την προσπάθεια που αν υπήρχε τύχη και προσοχή η SKODA στο α΄ ημίχρονο θα έπρεπε να είχε βάλει τρία γκολ. Δεν το κατάφερε κι έχασε την μεγάλη ευκαιρία.
Γι’αυτό και το χειροκρότημα. Για την πορεία, για τον τελικό, για την προβολή της πόλης και της ομάδας.
«Ε»


Άριστη η διαιτησία
Οφειλόμενη παραδοχή δημόσια. Ο διαιτητής του τελικού κυπέλλου προχθές στο Ολυμπιακό στάδιο κ. Κουκουλάκης ήταν άψογος. Βαθμολογείται με άριστα. Έπαιξε σωστά, δίκαια, αντικειμενικά.
Του αξίζουν συγχαρητήρια διότι καμία φάση δεν επηρέασε το αποτέλεσμα από δική του παρέμβαση.
-Μπράβο του!
«Ε»


Αντιευρωπαϊκή τρέλα
Αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία πραγματοποίησαν το Σάββατο διάφοροι αριστεροί, αναρχικοί, εργατικοί χώροι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που . Ναι, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πέτυχαν μετά από πολλούς αγώνες να επαναπροσληφθούν. Από την μια η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει Γερμανούς και λοιπούς Ευρωπαίους να μας δώσουν χρήματα, με τα οποία φυσικά θα πληρωθούν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από την άλλη οι επαναπροσληφθέντες κάνουν πορεία εναντίον των καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών που θα πληρώσουν. Βέβαια, γιατί να εκπλησσόμαστε, όταν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραφικός πλέον ήρωας Μανόλης Γλέζος, συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο ως εκπρόσωπος της χώρας και ταυτόχρονα δηλώνει ότι θεωρεί τους Ευρωπαίους εταίρους τοκογλύφους και βαμπίρ και καταλήγει: «Καμαρώστε Ευρώπη και θεσμούς». Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την χώρα…
Χ.Δ.


Προς αποφυγή παρεξηγήσεων
Στο χθεσινό μας φύλλο, στην σελίδα 10, δημοσιεύσαμε την είδηση της παρουσίας του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Ζλάτογκραντ, όπου παραβρέθηκε με την σύζυγό του Νατάσσα Παζαΐτη ως κουμπάρος. Η νεόνυμφη, Σλαβέγια Βάντσεβα, διετέλεσε τροφός των παιδιών του πρωθυπουργικού ζεύγους κατά την πρωθυπουργία του κ. Καραμανλή. Εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο άρθρο ότι η κα Βάντσεβα νυμφεύθηκε με τον επιχειρηματία Αλεξάντερ Μιτούσεφ, ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας στο Ζλάτογκραντ. Η κα Βάντσεβα εργάζεται για τον κο Μιτούσεφ, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ενώ ο σύζυγός της, Βαλεντίνος, είναι επίσης επιχειρηματίας στην Βουλγαρία. Αυτά για αποφυγή της όποιας παρεξήγησης και ευχαριστούμε τον αγαπητό αναγνώστη, προσωπικό φίλο του κ. Μιτούσεφ, που επισήμανε το λάθος. Το άρθρο δημοσιεύθηκε ήδη διορθωμένο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Χ.Δ.


Άλλο δικαιώματα, άλλο ασυδοσία
Ο σεβασμός στην θρησκευτική ετερότητα είναι, ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, αυτονόητος σε μια χώρα δημοκρατική, που θέλει να θεωρείται ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό κράτος. Ευτυχώς στην Θράκη, και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, η αρμονική συμβίωση και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία, καταγωγή, πολιτισμική ταυτότητα και γλώσσα δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, παρά τις περί του αντιθέτου κορώνες που εξαπολύονται συχνά από την πρωτεύουσα. Ο σεβασμός, όμως, πρέπει να υπάρχει από όλες τις πλευρές. Την Κυριακή γιορτάστηκε η τελετή ‘’Χάτιμ’’ (τελετή λήξης των μαθημάτων Κορανίου) στο Σούννε Τζαμί της συμβολής των οδών ΙΧ Μεραρχίας και Σκιάθου. Η ενημέρωση της Αστυνομίας προέβλεπε κλείσιμο της οδού Μεραρχίας από την αρχή της μέχρι το σημείο των εκδηλώσεων από τις 12:00 έως την λήξη. Αντ’ αυτού, από πολύ νωρίς το πρωί είχε κλείσει η οδός Λευκού Πύργου με πάγκους μικροπωλητών, δυσκολεύοντας κυρίως όσους εκείνες τις ώρες μετέβαιναν για εκκλησιασμό σε ναούς της Παλιάς Πόλης. Μετά από τηλεφωνήματα συμπολιτών μας στην Αστυνομία, ενημερώθηκαν ότι υπήρχε άδεια να κλείσουν τον δρόμο, χωρίς να διευκρινίζεται ποιον δρόμο ακριβώς, όπως και ότι είχαν άδεια για την υπαίθρια λαϊκή αγορά. Το τελευταίο, μάλιστα, διέψευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Αγκόρτσας, μιλώντας για πιθανή πλαστογραφία.
Χ.Δ.


Πόσες διαψεύσεις πια;
Υπουργός διαψεύσεων κοντεύει να αναδειχθεί ο Γιάν(ν)ς Βαρουφάκης, αφού διέψευσε και το πρόσφατο θέμα των ηχογραφήσεων των συνομιλιών. Πέρα από την αδιακρισία και το αντιδεοντολογικό του πράγματος, είναι και ποινικά κολάσιμη η άνευ συναίνεσης ηχογράφηση. Και αφού το διέψευσε κι αυτό (όπως και την περίφημη χειρονομία προς την Γερμανία, όπως και τόσα άλλα μαργαριτάρια που πετάει τους τελευταίους μήνες), ήρθε πάλι η ώρα να αυτοδιαψευθεί: «Όπως είπα στον Άντριου Μαρ, συχνά καταγράφω τις παρεμβάσεις και απαντήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο, ειδικά όταν αυτοσχεδιάζω. Ο σκοπός είναι, φυσικά, να μπορώ να ανακαλώ τις ακριβείς μου φράσεις, και συνακόλουθα, να ενημερώνω τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, τη Βουλή κτλ. για ό,τι ακριβώς είπα. Έπραξα το ίδιο στη σύσκεψη του Eurogroup της Ρίγας, και έπειτα, όταν επέστρεψα στην Αθήνα, χρησιμοποίησα την ηχογράφηση ώστε να εργαστώ για την ενημέρωση των συναδέλφων μου..». Ή θέλει να μας αφανίσει δια του άκρατου γέλωτα ή ο Γιάνης μας, με ένα –ν, έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια.
Χ.Δ


Σε παράλληλο σύμπαν… Ζιμπάμπουε
«Η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους μπορεί να ζητήσει αναστολή της πληρωμής χρέους μέχρι να τελειώσει το έργο της». Τάδε έφη η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την βρήκε την λύση η υπερ-Πρόεδρος. Οι δανειστές θα περιμένουν να τελειώσουμε πρώτα την επιτροπή, να περάσουν όλοι οι μάρτυρες που έχουν ζητηθεί (Λαγκάρντ, Σόιμπλε, Στρος Καν, Όλι Ρεν), που θα σπεύσουν δρομαίοι, και αφού καταλήξουμε τι έγινε, τότε να καταβάλλουμε -ή όχι- τις δόσεις. Λογικά πράγματα, όταν η κα Μιράντα Ξαφά, οικονομολόγος και πρώην μέλος του ΔΝΤ, δηλώνει ευθέως ότι, αν η Ελλάδα χάσει την προθεσμία πληρωμής θα της δοθεί περίοδος χάριτος 30 ημερών και αν και τότε δεν αποπληρώσει θα έχει περιέλθει σε καθεστώς χρεοκοπίας. Θα χρεοκοπήσουμε όχι μόνο προς το ΔΝΤ, αλλά και προς όλους τους υπόλοιπους πιστωτές. Ως προς το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα μπει στην ίδια κατηγορία με την Ζιμπάμπουε, που επίσης έχει απλήρωτες υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ. Για πρώτη φορά στα 72 που υπάρχει το ΔΝΤ, ανεπτυγμένη χώρα (λέμε τώρα) δεν θα αποπληρώσει υποχρεώσεις της προς το Ταμείο. Πάντα πρωτοπόροι.
Χ.Δ.


Επίτιμος Διδάκτορας του Δ.Π.Θ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών και θα ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα εγκαίνια και η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθούν τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη όταν θα είναι στην Ξάνθη ο πρόεδρος για τα Ελευθέρια της πόλης – σύμφωνα με την δέσμευσή του στον δήμαρχο Ξάνθης. Η πρόσκληση επιδόθηκε την προηγούμενη Τρίτη από τον πρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Αθανάσιο Καραμπίνη ο οποίος πέρασε τις πύλες της Προεδρίας της Δημοκρατίας μια μέρα πριν από τον δήμαρχο και τον Μητροπολίτη μας και συζήτησε μαζί του θέματα του πανεπιστημίου.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…