Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» από τα διεθνή βραβεία G. Sciacca

«Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» από τα διεθνή βραβεία G. Sciacca

0
giuzzepe-vravefsi

Παρέλαση προσωπικοτήτων στην Ξάνθη για την εκδήλωση

Τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν στην Ξάνθη, την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπνεργατών 9 (Καπναποθήκη Π) την εκδήλωση «Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» και την «Έναρξη καμπάνιας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία» λόγω της μεγάλης ιστορίας του τόπου και κυρίως των Αβδήρων – υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και των αρχαιοτήτων που «έφυγαν» από την χώρα. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι ιστορίας» από τις εκδόσεις Σιδέρης και η παγκόσμια βράβευσή του από τα G. Sciacca στο Βατικανό για την τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό και τους εθελοντικούς αγώνες του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία.

Σημαίνουσες προσωπικότητες θα βρίσκονται στην πόλη της Ξάνθης για να συμμετέχουν και να στηρίξουν την εκδήλωση, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Αλέξης Κωστάλας, η παραγωγός Ελένη Σμαραγδή, η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ, ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Burak Hakki, φίλοι και μέλη των G. Sciacca. “Ιδιαίτερη” αναμένεται η έναρξη της εκδήλωσης με τις Καρυάτιδες, σε μουσική Μίμη Πλέσσα, χορογραφίες της Μαρίας Λάμπρου, και κοστούμια της Δήμητρας Φάκα. Την επόμενη μέρα το δρώμενο θα παρουσιαστεί στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία.

Για το βιβλίο «Λαθρέμποροι Ιστορίας» θα μιλήσουν: ο φιλόλογος – συγγραφέας, Θανάσης Μουσόπουλος, ο σκηνοθέτης και μέλος της επιτροπής προεδρίας των Διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, Γιάννης Σμαραγδής, η Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Κική Χατζηπροκοπίου, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας, Αθηνά Κωνσταντινίδου και θα κλείσει ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας με την ομιλία του αλλά και με ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο ηθοποιός Burak Hakki, εκπρόσωπος των Βραβείων στην Τουρκία. Ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας με την Ξανθιώτισσα Χρύσα Μωραΐτη θα είναι οι παρουσιαστές της βραδιάς. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Μαρίνα Παύλου, βιολοντσέλο, Αντώνης Μουσαδές, κιθάρα – φωνή, Ασμίκ Μπεκλαριάν, φωνή – πιάνο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εθελοντικών πολιτιστικών και επιστημονικών δράσεων των G. Sciacca και υλοποιείται από εθελοντές πανελλαδικώς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…