Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Με την πλάτη στον τοίχο» ο δήμαρχος Τοπείρου

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο δήμαρχος Τοπείρου

0
mixoglou

Ψάχνει να βρει μηχανικούς και κανείς δεν δέχεται να τον «εξυπηρετήσει»

Έμειναν στη μέση δυο έργα του – Απρόθυμοι οι μηχανικοί του ΣΔΑΝ να συνεργαστούν -Απρόθυμος και ο δήμος Ξάνθης (Γιατί άραγε;)

«Με τα χέρια δεμένα» βρίσκεται ο δήμος Τοπείρου καθώς έμειναν στην μέση δυο έργα του από το ΕΣΠΑ και το ΟΠΑΑΧ και δεν μπορεί να τα ολοκληρώσει λόγω έλλειψης μηχανικών αφού και οι δύο που είχε παραιτήθηκαν κι αυτοί από την εποπτεία των έργων γιατί δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση με τον ΣΔΑΝ Ξάνθης και το δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου έκανε δεκτή την παραίτηση τους.

Απρόθυμοι οι μηχανικοί του ΣΔΑΝ να συνεργαστούν με τον δήμο Τοπείρου

Να σημειοωυμε ότι ο δήμος Τοπείρου προέβη στην κατάθεση αιτήματος προς τους μηχανικούς του ΣΔΑΝ εξαιτίας της υποστελέχωσης που έχει η τεχνική του υπηρεσία, θέμα για το οποίο έχει αναφερθεί και διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου. Αυτό αποτελεί μια συνήθη πρακτική για δήμους που έχουν ανάλογες ελλείψεις όπως παλαιότερα ο δήμος Μύκης. Όμως οι μηχανικοί του ΣΔΑΝ φάνηκαν απρόθυμοι να συνεργαστούν με τον δήμο Τοπείρου και μάλιστα – σύμφωνα με πληροφορίες – κανένα ς δεν δέχτηκε να υπογράψει προγραμματική σύμβαση. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν τυπικοί όμως εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους δεδομένου ότι στο παρελθόν ανάλογη συνεργασία του δήμου Τοπείρου με μηχανικό του ΣΔΑΝ κατέληξε στο δικαστήριο

 Απρόθυμος και ο δήμος Ξάνθης να «εξυπηρετήσει» τον δήμο Τοπείρου

Ωστόσο τα έργα πρέπει να γίνουν οι εργολάβοι πιέζουν και ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει – απευθύνθηκε εγγράφως στον δήμο Ξάνθης για να του δώσει …δανεικούς μηχανικούς. Όμως ο δήμαρχος Ξάνθης μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν ανταποκρίθηκε θετικά ενώ την ίδια στιγμή έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με στον δήμο Νέστου για την παραχώρηση 2 μηχανικών της τεχνικής του υπηρεσίας για την εποπτεία έργου του δήμου Νέστου. Είναι προφανές ότι οι λόγοι δεν είναι αμιγώς πολιτικοί ούτε καν τεχνικοί αλλά είναι αποτέλεσμα της προσωπικής κόντρας (παρότι και οι δυο τους το αρνούνται) που υποβόσκει μεταξύ του δημάρχου Τοπείρου και του δημάρχου Ξάνθης με αφορμή τα αντισταθμιστικά που ζητά ο δήμος Τοπείρου για την παραχώρηση χρήσης του ΧΥΤΑ. Στο πρόβλημα προσφέρθηκε να δώσει λύση ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης παραχωρώντας 2 μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Ξάνθης κάνοντας …υπέρβαση καθότι και εκείνος δέχτηκε τα «πυρά» του κ. Μίχογλου για τη διαχείριση των πλημμυρών στο δήμο του. Όμως και αυτή η λύση δεν φαίνεται να προχωράει και ο κ. Μίχογλου άρχισε να στέλνει επιστολές αρχικά στις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις του δήμου Ξάνθης ζητώντας την υποστήριξη τους και στους 3 βουλευτές. Μάλιστα επιζητά νομοθετική λύση δηλαδή να είναι υποχρεωτική η παραχώρηση μηχανικών από τον μητροπολιτικό δήμο. Το θέμα προς το παρόν εκκρεμεί, τα έργα καθυστερούν και η ευθύνη βαρύνει την δημοτική αρχή Τοπείρου η οποία με μια σειρά επιλογών της έχει ανοίξει πολλά «μέτωπα» και τώρα βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…