Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Δ’ Σώμα Στρατού

Τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Δ’ Σώμα Στρατού

0
paradosi-paralavi-stratos

Νέος Διοικητής ο πρώην Υποδιοικητής, Αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης

Χρ. Χαλκίδης: «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ένα τόσο ωραίο τέλος»

Με πολύ καλό καιρό, στο ηλιόλουστο πρωινό της Τετάρτης, 4 Μαρτίου, τελέστηκε τελικά η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Στρατόπεδο Αποστολίδη. Η τελετή, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για το μεσημέρι της Τρίτης, αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, με μεγάλη συμμετοχή στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, που προσήλθαν όχι μόνο για να συγχαρούν τον νέο Διοικητή, αλλά και να αποχαιρετίσουν τον απερχόμενο Διοικητή, κ. Χρήστο Χαλκίδη. Στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην πόλη μας άφησε αγαθές μνήμες τόσο στους υφισταμένους του, οι οποίοι ομολογούν ότι ήταν άνθρωπος με πραγματικό ενδιαφέρον για τα προσωπικά προβλήματα του καθενός, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Όπως είπε ο ίδιος, η Ξάνθη και η Θράκη είναι ένας τόπος που αγάπησε ιδιαίτερα και θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Παραβλέποντας τις όποιες δυσκολίες και τις άσχημες στιγμές, ο κ. Χαλκίδης έμεινε στις όμορφες αναμνήσεις και εντυπώσεις που αποκόμισε από την εδώ υπηρεσία του.

Αφού τελέστηκε η σύντομη εκκλησιαστική τελετή και εψάλη η δοξολογία, Διοικητής και Υποδιοικητής ανέγνωσαν τις ημερήσιες διαταγές τους, ο μεν κ. Χαλκίδης ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του, από τους αξιωματικούς μέχρι και τους απλούς στρατιώτες θητείας, ο δε παραλαμβάνων νέος Διοικητής, κ. Μαυράκης, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσει την καλή παράδοση της Σώματος σε αγαστή συνεργασία με όλους τους υφισταμένους του, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από την ηγεσία του στρατού. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η υποστολή της σημαίας του απερχόμενου Διοικητή, η οποία και του επιδόθηκε, και ακολούθως έγινε η έπαρση της σημαίας του νέου Διοικητή.

Χαλκίδης: «Δεν υπέβαλα παραίτηση»

Στην δεξίωση που ακολούθησε, στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Ζαγναφέρης, εκπρόσωποι των θρησκευτικών αρχών, των πολιτιστικών φορέων και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Χαλκίδης ευχαρίστησε και δήλωσε τα εξής: «Οφείλω μια εξήγηση. Δεν υπέβαλα την παραίτησή μου, απλά εξέφρασα την επιθυμία να αποστρατευτώ, χωρίς αυτό να έχει κάποια σημειολογία ή να κρύβει κάποια πικρία ή ιδιοτέλεια. Με γνωρίζετε όλοι και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά για μένα. Έκρινα απλά, όσο και αν εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να δεχθούμε το απλό, ότι ήρθε η ώρα μου. Έπρεπε να αποχωρήσω, για να δώσω το δικαίωμα να έρθουν άξιοι αντικαταστάτες μου, όπως ο νέος Διοικητής». Στην σύντομη ανασκόπηση που έκανε ευχαρίστησε όλους τους διοικητές και τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους γονείς του, αναφέροντας μια φράση του πατέρα του: «θα αγαπάς όλους τους ανθρώπους και θα τιμάς το ψωμί το οποίο τρως».

Ιωσήφ Μαυράκης, ο νέος Διοικητής του Δ΄ ΣΣ

Ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής του Δ΄ ΣΣ, Υποστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης, καταγόμενος από την Κρήτη και έχοντας διαδεχθεί τον κ. Χαλκίδη και στην διοίκηση της 16ης στην Ορεστιάδα, στις πρόσφατες κρίσεις των Αξιωματικών προήχθη στον βαθμό του Αντιστρατήγου. Ως νέος Διοικητής πλέον του Δ΄ ΣΣ δήλωσε: «σήμερα είναι ημέρα γιορτής για το Σώμα που αποχωρίζεται τον επί δύο χρόνια Διοικητή του, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω που με προετοίμαζε όλο αυτό το διάστημα για την στιγμή αυτή». Ευχαριστώντας όλους τους φίλους και συνεργάτες του στην πορεία του που παραβρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή μέρα της καριέρας του, δώρισε στον απερχόμενο διοικητή κ. Χαλκίδη τα σύμβολα της Διοικήσεώς του, το έμβλημα του Σώματος με τα εμβλήματα των σχηματισμών και τον επισείοντα. Κλείνοντας, ευχήθηκε στον κ. Χαλκίδη υγεία, την οποία, αστειευόμενος, δήλωσε ότι έχει εξασφαλισμένη με δύο παιδιά γιατρούς.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…