Σχόλια 12/03/15

0
Gevrekis empros
Bloomberg: «Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους.» Ναι, αλλά το εθνικό απόθεμα αξιοπρέπειας υπερχείλισε.


Αντιδρούν για τον τόπο συνάντησης
Αθήνα-Βρυξέλλες σε σύγκρουση. Αιτία, πού θα γίνονται οι συναντήσεις των Τεχνικών Κλιμακίων Επιτροπών. Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνονται και στις δύο πόλεις, η Αθήνα το αρνείται και επιμένει να μην έρχονται τα κλιμάκια εδώ.
Μαλώνουν για μια υπόθεση χωρίς ουσία τελικά. Αντί να δουν τον πυρήνα της υπόθεσης κάθονται και ασχολούνται με δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα!
Κυρίως η ελληνική πλευρά που επιμένει σε κάτι που όλοι γνωρίζουμε τι είναι και τι αντιπροσωπεύει.
Υποκρισία και έλλειψη πολιτικού ρεαλισμού σε μια κόντρα που αντί να λύνει προβλήματα τα συνεχίζει αλλά και τα διογκώνει.
«Ε»


Πουλούσε χιονόμπαλες
Μας το είπε συμπολίτισσα η οποία όμως μας ενημέρωσε με καθυστέρηση. Λοιπόν έξυπνος συμπολίτης, προερχόμενος από τα ορεινά του νομού όπως ως γνωστόν χιόνισε πάρα πολύ, σκέφτηκε να αξιοποιήσει το χιόνι. Και τι έκανε λέτε; Το συγκέντρωσε, το έκανε χιονόμπαλες και πουλούσε την κάθε χιονόμπαλα 50 λεπτά. Για να «παίξουν» χιονοπόλεμο οι κάτοικοι της πόλης!
Ωραία ιδέα μεν αλλά δεν γνωρίζουμε εάν είχε επιτυχία.
«Ε»


Τα χρήματα του Γκίκα
Για τα παιδιά του έβγαλε τα χρήματα έξω ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Έτσι μας είπε. Και νόμισε ότι μας έπεισε τάχα μου. Χωρίς ντροπή δε, είπε ότι θα το έκανε πάλι εάν χρειαζόταν. Γιατί φοβόταν, είχε ανησυχία και προβληματισμό για το εάν βγούμε ή όχι από το ευρώ.
Τούτος ο άνθρωπος λοιπόν, όπως και δεκάδες άλλοι, πρώτοι είχαν βγάλει τα χρήματα έξω. Από τα περισσότερα κόμματα. Και από την άλλη παραμύθιαζαν τον κόσμο ότι δεν κινδύνευαν τα χρήματά τους στις Τράπεζες. Και βέβαια, κανείς δεν κοκκινίζει, κανείς δεν ντρέπεται δυστυχώς.
-Αχ Ελλάδα μου…
«Ε»


Πνευματική προσφορά
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση λάβαμε ως εφημερίδα ένα πνευματικό πόνημα του Δασολόγου Ιωάννη Γκεβρέκη. Τίτλος αυτού, «Άλλοτε στο καρφί και Άλλοτε στο πέταλο» (τουτέστιν λίγο απ’ όλα).
Πρόκειται για τη συγκέντρωση όλων των δημοσιεύσεων του Ι. Γκεβρέκη που κατά καιρούς πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα έντυπα, ανάμεσα τους βέβαια και στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ. Πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, διότι η συγκέντρωση όλου αυτού του υλικού δημιουργεί μια πνευματική παρακαταθήκη για τους ερευνητές. Ως εκ τούτου η προσπάθεια του Ι. Γκεβρέκη έχει κι αυτή τη σημαντική της αξία.
«Ε»


Πλάνη
Πληρώνεις όταν βγαίνεις, με τη ρήξη ή μ’ ένα παιχνίδι λέξεων. Εγνωσμένη πλάνη παιγνίων.
VEN. KAR.


Υποκρισία
den plirono
Η υπόθεση του Γκίκα Χαρδούβελη είναι οπωσδήποτε εξοργιστική, ωστόσο δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η πιο κραυγαλέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, 38 είναι συνολικά οι βουλευτές που έχουν διάφορες επενδύσεις στο εξωτερικό.
Όμως, ανάμεσά τους υπάρχουν και τέσσερις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι Σταθάκης, Τσακαλώτος, Φωτίου και Βαλαβάνη, οι οποίοι έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στις εταιρείες BlackRock και Morgan Stanley και έχουν καταθέσεις σε μεγάλες Ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως σωστά επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μ’ αυτούς τι γίνεται; Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;
Οι οποίοι ως βουλευτές κατακεραύνωναν από τη μία τους γύπες της αγοράς, όπως αποκαλούσαν τις εταιρείες Black Rockm, JP Morgan, ενώ παράλληλα έχουν εκεί ασφαλώς τοποθετημένη την προσωπική τους περιουσία. Επιπλέον η σημερινή υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη προέτρεπε τον κόσμο να μην πληρώνει τις οφειλές του στην εφορία, όπως έκανε και η ίδια, ενώ σήμερα εκλιπαρεί να πληρώσουν οι πολίτες τους φόρους τους!
Με τι ηθικό ανάστημα κατηγορούν όσους έχουν βγάλει τα λεφτά τους και τους καλούν να τα φέρουν πίσω; Γιατί δεν δίνουν πρώτα οι ίδιοι το καλό παράδειγμα;


Έχουν και άλλοι σειρά
Σε ρόλο υπερυπουργού (ή και Πρωθυπουργού;), η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε στη Βουλή τις απολυμένες καθαρίστριες για να τις συγχαρεί για τον αντιμνημονιακό τους αγώνα και για να τις διαβεβαιώσει για την επαναπρόσληψη τους στο Δημόσιο. Τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα πότε θα τους καλέσει; Και τους 2.000 των Σκουριών; Και τους επαγγελματίες που προμηθεύουν τα Νοσοκομεία και αδυνατούν να τους πληρώσουν, επειδή δέσμευσαν τις σχετικές πιστώσεις. Ας βιαστεί διότι έπονται και πολλοί άλλοι..
Γ.Λ.


Για ποιους αιρετούς χτυπάει η καμπάνα του ΣΔΟΕ;
Πολλές περιπτώσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ σε αιρετούς που είχαν σταματήσει, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Πολλοί δήμαρχοι, περιφερειάρχες, πρώην νομάρχες και πρώην δήμαρχοι θα πρέπει να ανησυχούν καθώς ανοίγουν παλαιοί φάκελοι του ΣΔΟΕ που είχαν «κουκουλωθεί» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Προς το παρόν ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει αλλά αυτοί που διέρρευσαν την πληροφορία συμπληρώνουν: “αυτοί που πρέπει να ανησυχούν το γνωρίζουν πολύ καλά”.


Απ’ την μύγα .,..ξύγκι θέλει να βγάλει το Δασαρχείο Ξάνθης!
Όπως μας πληροφόρησαν, επειδή τα δέντρα που έσπασαν από τους ισχυρούς ανέμους στην ορεινή περιοχή είναι πάνω από 250 πήραν – λέει – απόφαση να τα διαχειριστούν κατά περίπτωση. Δηλαδή όπου είναι πολλά και συμφέρει να τα βγάλουν σε δημοπράτηση να το κάνουν για να βγάλουν και κανένα έσοδο από την κακοκαιρία και όπου είναι κάτι πεσμένα κλαδιά από εδώ και από εκεί να αφήσουν τους κατοίκους να τα μαζέψουν (καλό θα τους κάνουν αφού θα τους απαλλάξουν από τον καθαρισμό) και να τα πάρουν δωρεάν. Ω τι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας για το Δασαρχείο! Όπως επίσης έμαθα ο δήμαρχος Μύκης ζήτησε από τον Δασάρχη να διατεθούν όλα τα πεσμένα δέντρα στους κατοίκους και όχι μόνο αυτά που δεν συμφέρει να δημοπρατήσει το δασαρχείο, αν και νομίζω ότι δεν θα προλάβει να τα δημοπρατήσει γιατί οι κάτοικοι ήδη έχουν αρχίσει να τα μαζεύουν.
Μ.Ξ.


Στην ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά
Είναι γνωστές οι σχέσεις… οργής μεταξύ του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του νυν Αντώνη Σαμαρά ωστόσο ο δεύτερος φαίνεται να πήρε μάθημα από τον πρώτο όταν ο ίδιος χαρακτήρισε μετέπειτα μεγάλο λάθος του που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος όταν έχασε την εκλογές το 1993 από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται διατιθεμένος να το κουνήσει ούτε και να πάει σε συνέδριο υπό τον φόβο μην τεθεί θέμα ηγεσίας! Η ΝΔ όμως βράζει και κάθε τόσο βλέπουμε να ξεπετάγεται και νέος δελφίνος όπως ο Νίκος Δένδιας, από τους κορυφαίους υπουργούς του Σαμαρά που εξέπληξε μάλιστα με φρασεολογία του λέγοντας «Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμά μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4- 5%, όχι φασιστικό, αλλά δημοκρατικό…» ! Αλλά και Ντόρα Μπακογιάννη και πολλά άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη ζητούν συνέδριο. Όσο και αν θέλει να τις αποτρέψει ο πρώην πρωθυπουργός οι εξελίξεις τρέχουν και είτε το θέλει είτε όχι θα κληθεί να τις αντιμετωπίσει. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική δεν χαρακτηρίζεται από στατικότητα αλλά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα…
Μ.Ξ.


Νέος αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης ο Γ. Καλαϊτζής από την Κομοτηνή
Ο Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Καλαϊτζής Γεώργιος μετατίθεται στην Ξάνθη για να αναλάβει τη θέση του αποστρατευθέντος Γιώργου Γκοδοσίδη. Δεν έγινε όμως σχετική ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ καθώς εκκρεμούν οι ενστάσεις που κατέθεσαν για τις μεταθέσεις οι διευθυντές Καβάλας και Έβρου. Έτσι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η μετάθεση του κ. Καλαϊτζή στην Ξάνθη.
Μ.Ξ.


Τι στο καλό κάνει ο Τσίπρας;
Αυτό, εκτός από πολλούς Έλληνες, αναρωτιέται η ιστοσελίδα Eurointelligence, αναφερόμενη στην διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είτε έχει υπολογίσει τα πάντα πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, είτε είναι «απίστευτα χαζή». Ο πρωθυπουργός τάχθηκε, ως γνωστόν, υπέρ των διεκδικήσεων στην ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και συνεχίζει να αναρωτιέται η ξένη ιστοσελίδα αν η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα στην προεκλογική περίοδο και είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες της πολιτικής της, όποιες και να είναι αυτές, ή θεωρεί δεδομένη την στήριξη των Γερμανών. Από την μέχρι τώρα συμπεριφορά των Γερμανών, πάντως, μόνο κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται και αυτό πιστεύουν και πολλοί ευρωπαίοι δημοσιογράφοι. Ότι δηλαδή, η Γερμανία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να τεθεί υπό την πίεση της Ελλάδας. Οι ξένοι έχουν καταλάβει ότι ο Τσίπρας «παίζει» μπροστά στο κοινό του, όμως τέτοιου είδους διπλωματία δεν μπορεί να έχει ευτυχή κατάληξη.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…