Σχόλια 06/03/15

0
roma paidia
Δυστυχώς τόσα χρόνια μας απασχολούσε περισσότερο η Eurovision παρά το Eurogroup! Έτσι φτάσαμε εδώ…


Νήπιο φαινόμενο ευφυΐας
Το νέο ήρθε από φίλο Μαθηματικό. Ο οποίος μας είπε με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και προβληματισμό το εξής καταπληκτικό νέο. Ότι δηλαδή στον οικισμό Δροσερού Ξάνθης, υπάρχει ένα παιδί, νήπιο, δηλαδή 6 χρόνων, που φοιτά στο Νηπιαγωγείο και το οποίο αποδείχθηκε πως έχει δείκτη νοημοσύνης ευφυΐας 150!
Δηλαδή, πρόκειται για ένα παιδί με εξαιρετικές νοητικές δυνατότητες που σπάνια εμφανίζονται, αλλά που εάν δεν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να οδηγήσουν το άτομο αργότερα σε διαφορετικούς δρόμους. Κι αυτός είναι ο προβληματισμός του φίλου καθηγητή. Πως θα είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο μυαλό.
Άραγε οι γονείς του μικρού Αϊνστάιν γνωρίζουν τις ικανότητες του παιδιού τους; Κι αν ναι, μπορούν να το στηρίξουν και βοηθήσουν να πορευτεί με επιτυχία στις σπουδές και τη ζωή του;
«Ε»


Προσοχή απάτη!
Οι κομπίνες των απατεώνων δεν έχουν τελειωμό. Και πάντα σκαρφίζονται νέα κόλπα, ανανεώνοντας το ρεπερτόριό τους. Έτσι, φίλος μας ενημέρωσε για την τελευταία απάτη που έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Οι απατεώνες λοιπόν, δρουν δύο μαζί. Ο ένας πλησιάζει το θύμα και εμπιστευτικά του λέει πω έχει κάποια κοσμήματα, χρυσά και πως τα δίνει γιατί έχει οικονομική ανάγκη. Το θύμα αμφιταλαντεύεται, βλέπει τα χρυσαφικά, το ποσό που του ζητά είναι 150 ευρώ, χρήματα έχει, μόλις έχει πάρει τη σύνταξή του, μένει σκεπτικός τι να κάνει. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο δεύτερος απατεώνας ο οποίος παίζει το ρόλο του δήθεν ενδιαφερόμενου. Πάρτα αγαπητέ μου, είναι ευκαιρία λέει, αν δεν τα πάρεις εσύ θα τα πάρω εγώ. Εκεί σπάει το θύμα, δίνει τα 150€ και παίρνει μπακιρένια κοσμήματα ευτελούς αξίας.
Προσοχή λοιπόν από τους κομπιναδόρους-απατεώνες. Τις ημέρες πληρωμής των συντάξεων θα τους δει κανείς πότε μέσα πότε έξω από τις Τράπεζες για να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματά τους.
«Ε»


Μισή αλήθεια
Ως γνωστόν το Σάββατο δεν θα έχουμε Λαϊκή Αγορά (παζάρι) διότι οι συμμετέχοντες παζαρτζήδες έχουν μια σειρά από αιτήματα και ζητούν την επίλυσή τους από τους αρμοδίους. Τα αιτήματα αυτά δημοσιεύσαμε στο χθεσινό φύλλο και τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι δίκαια.
Όμως, φίλος που γνωρίζει «από μέσα» τα πράγματα μας ενημέρωσε ότι εκτός των αιτημάτων, υπάρχει και μια δική τους υποχρέωση. Κι αυτή είναι η προσκόμιση Φορολογικής Ενημερότητας, την οποία κάποιοι από τους παζαρτζήδες δεν έχουν, διότι προφανώς δεν τους χορηγεί η ΔΟΥ λόγω εκκρεμοτήτων οικονομικών που έχουν.
Όμως τώρα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις οπότε μάλλον γίνεται φασαρία για υπόθεση που θα λυθεί.
«Ε»


Υποσχέσεις

Με την επιφύλαξη πιθανής αυριανής διάψευσης, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας κ. Λαφαζάνης, προανήγγειλε μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, μείωση 20% στις τιμές φυσικού αερίου (σε δύο δόσεις), ενώ ανακοίνωσε και την επανασύσταση του Ι.Γ.Μ.Ε.
-Εν αναμονή λοιπόν, διότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι δεν πειράζει κανείς νερό και ενέργεια ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις. Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης προανήγγειλε είσοδο ιδιωτών στον ΟΣΕ. Το ότι προκάλεσε αντιδράσεις στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ε αυτό δεν χρειαζόταν να σας το πούμε…
«Ε»


Λαφαζανικό Twitter
Το διαβάσαμε και σας το μεταφέρουμε: Τελικά ο Λαφαζάνης όταν είχε πει ότι η ΓΕΝΟΠ είναι η ψυχή της ΔΕΗ, μπερδεύτηκε. Εννοούσε το στομάχι.


Οι «πατάτες», η απειρία και η …μονταζιέρα
Όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν από την κυβέρνηση, όσο κι αν θέλουν να αποπροσανατολίσουν μιλώντας για «προβοκάτσια» και «μονταζιέρα» (έχουν μια ευκολία στην γλωσσοπλαστία πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε) την «πατάτα» την έκαναν με το θέμα των μεταναστών και την εγκύκλιο που στάλθηκε στους συνοριοφύλακες, οι οποίοι και έτριβαν τα μάτια τους όταν διάβασαν για απελευθέρωση των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, εφόσον δεν κατηγορούνται για άλλα αδικήματα, αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
Να μην συλλαμβάνουν κανένα παράνομο μετανάστη. Μα αυτό ισοδυναμεί με ανοιχτή πρόσκληση! Είπαμε μια άλλη μεταναστευτική πολιτική αλλά όχι κι αυτό γιατί έτσι θα’ ρθουν εδώ οι μετανάστες και θα γίνουμε εμείς …μετανάστες! Πόσους ποια να χωρέσει αυτή η έρμη χώρα! Ευτυχώς το μάζεψε άρον άρον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ κ. Πανούσης ο οποίος και υποστήριξε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την εγκύκλιο η οποία είχε υπογραφή συνεργάτιδας της υπουργού Μετανάστευσης. Όποιος και αν ευθύνεται αυτό που φαίνεται είναι μια έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου αλλά και μια άγνοια γενικώς επί των διαδικασιών λόγω της προφανούς απειρίας. «Πατάτα» έκανε λοιπόν το υπουργείο του κ. Πανούση αλλά «πατάτα» έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που μόλις ακούστηκε στην τηλεόραση (το έγγραφο αποκαλύφθηκε από τον Skai) βγήκε αμέσως με καταγγελκτική ανακοίνωση, χωρίς καν να ενημερωθεί αρμοδίως από τον υπουργό, δίνοντας αφορμή μετά στην κυβέρνηση ν’ αντεπιτεθεί μιλώντας για προβοκάτσιες και μονταζιέρες …
Καλό θα’ ναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση να’ ναι πιο προσεκτικές και να επικρατήσει η σύνεση, η λογική. Όπως και λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα και απ’ τις δυο!
Μ.Ξ.


«Πραξικόπημα» Μίχογλου! – Στράφηκε στην ΔΙΑΜΑΘ για τα αντισταθμιστικά
Είδε και απόειδε ο δήμαρχος Τοπείρου ότι από τον ΣΔΑΝ δεν θα πάρει τα αντισταθμιστικά που θέλει και τι λέτε ότι έκανε; Στράφηκε στην ΔΙΑΜΑΘ! Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ, δήμαρχος Δράμας κ. Μουμτσάκος είχε συνάντηση στην Ξάνθη με τον δήμαρχο Τοπείρου και άλλα 13 άτομα (όλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εξωτερικοί συνεργάτες του δήμου Τοπείρου) και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να κάνει προσφορά! Πόσα δηλαδή θα δίνει η ΔΙΑΜΑΘ αντισταθμιστικά στον Τόπειρο για να αναλάβει τον ΧΥΤΑ Ξάνθης! Δηλαδή ο δήμος Τοπείρου προκειμένου να πάρει τα λεφτά που θέλει παρακάμπτει τον ΣΔΑΝ (όλους τους υπόλοιπους δήμους του νομού δηλαδή) και βάζει στο παιχνίδι τη ΔΙΑΜΑΘ που είναι μια εταιρεία των δήμων της περιφέρειας και η οποία αν αναλάβει θα φέρει και τα σκουπίδια του δήμου Νέστου όπως ορίζει και η σχετική ΚΥΑ που έχει υπογραφεί από τον Οκτώβριο.
Αναρωτιέμαι βέβαια αν ο δήμαρχος Τοπείρου νομιμοποιείται να το κάνει αυτό. Μήπως θεωρεί ότι ο ΧΥΤΑ είναι «τσιφλίκι» του και παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες; Επίσης αν η ΔΙΑΜΑΘ νομιμοποιείται να κάνει τέτοιες συμφωνίες και να πληρώνει αντισταθμιστικά.
-Θα μάθουμε τις επόμενες μέρες…
Μ.Ξ.


Γεύμα υψηλού συμβολισμού
Χαρακτηριστικά πολιτικού γεγονότος υψηλού συμβολισμού πήρε το γεύμα που παρέθεσε προχθές ο απερχόμενος ΠτΔ, Κάρολος Παπούλιας, προς τιμήν του διαδόχου του, Προκόπη Παυλόπουλου. Ο θεσμός του Προέδρου λειτούργησε ως γέφυρα, ώστε να επιχειρηθεί να ξεπερασθούν ενδεχόμενες πικρίες και, τελικά, να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Θεωρείται ότι κίνητρο ήταν να σπάσει ο πάγος στις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και να αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να μην υφίσταται στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν υφίσταται ζήτημα προσωπικής διαφοράς, αλλά ότι δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι τίθενται σε κίνδυνο όσα η χώρα επέτυχε τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλες θυσίες. Δύσκολο να δικαιολογηθούν, βέβαια, οι κινήσεις του κ. Σαμαρά από την πρώτη μέρα των εκλογών, αφού τότε δεν υπήρχε κανένα θέμα χειρισμών, αλλά μόνο η προσωπική του πικρία.
Χ.Δ.


Φοβάται τα… ερπετά ο δήμος Ξάνθης
Το απόγευμα της Τετάρτης το ΠΑΚΕΘΡΑ διοργάνωσε, ‘’κεκλεισμένων των θυρών’’, μια μικρή εκδήλωση τιμής στην μνήμη των 550 συμπολιτών μας Ελλήνων Εβραίων, που συγκαταλέγονται στα εκατομμύρια των μαρτύρων του Ολοκαυτώματος. Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε μπροστά στην καπναποθήκη της οδού Σαλαμίνος, που στέγασε τις τελευταίες ώρες των Εβραίων της πόλης μας στις 4 Μαρτίου 1944. Από εκεί μεταφέρθηκαν από τις βουλγαρικές φασιστικές δυνάμεις στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρέμπλινκα στην Πολωνία, όπου και θανατώθηκαν. Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, κ. Μώρις Μαγρίζου, ο καθηγητής Δρ Πωλ Ισαάκ Χάγουελ, ο πρόεδρος του ΠΑΚΕΘΡΑ, Στέλιος Σκιάς, ο καθηγητής Βασίλης Αϊβαλιώτης και ο Δρ Ιστορίας Δημήτρης Κασαπίδης. Λιγοστοί οι ξανθιώτες που παραβρέθηκαν, αφού το ΠΑΚΕΘΡΑ δεν παρείχε για κάποιο λόγο ευρεία ενημέρωση για το γεγονός. Οι Εβραίοι φιλοξενούμενοι ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι ζήτησαν από τον δήμο Ξάνθης να αναλάβει την φροντίδα του εβραϊκού νεκροταφείου, καθώς είναι δύσκολη η μετάβασή τους εδώ, και για τον λόγο αυτό είχαν δώσει στον δήμο και τα κλειδιά του χώρου. Ο δήμος Ξάνθης τα επέστρεψε, συνοδεύοντάς τα με έγγραφο που αιτιολογούσε την αδυναμία του. Ο λόγος ήταν ότι ο χώρος του νεκροταφείου έχει… ερπετά. Και ύστερα κοπτόμαστε για την προσέλκυση τουριστών στην πόλη. Όταν σε άλλες πόλεις, ακόμη και στα Σκόπια, παρόμοιοι χώροι έχουν μεταμορφωθεί σε σημεία ιστορικής μνήμης για την διεθνή εβραϊκή κοινότητα με μεγάλη προσέλευση. Περίεργη πάντως και η σιωπηρή δράση του ΠΑΚΕΘΡΑ, που προκάλεσε την απογοήτευση των φιλοξενούμενων διακεκριμένων Εβραίων.
Χ.Δ.


Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη χθες το πρωί επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Λίγο πριν το τζαμί είχε σταματήσει προσωρινά η κυκλοφορία από την Τροχαία, γιατί βρισκόταν στην μέση του δρόμου φορτηγό του δήμου Ξάνθης. Ο λόγος; Η φόρτωση και μεταφορά μιας τσιμεντένιας κολώνας φωτισμού, που βρισκόταν παρατημένη στο πλάι του δρόμου τα τελευταία 3-4 χρόνια. Η κολώνα είχε αντικατασταθεί, αλλά παρά τις οχλήσεις στον δήμο, δεν είχε μετακινηθεί η παλιά. Ελπιδοφόρο, πάντως, που μεταφέρθηκε από το σημείο, έστω και μετά από τόσα χρόνια. Από έναν κεντρικότατο δρόμο της πόλης με πολλά σταθμευμένα οχήματα και στις δύο πλευρές του.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …