Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια… δημοτική πισίνα στην οδό Βενιζέλου

Μια… δημοτική πισίνα στην οδό Βενιζέλου

0
venizelou pisina

Τεράστιες λακκούβες νερού με κάθε βροχή και κίνδυνος για οδηγούς και πεζούς

Σοβαρή καθίζηση του πλακόστρωτου δρόμου λόγω της αυξημένης κίνησης

Ο δήμος Ξάνθης προσπαθεί συνεχώς να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες για διαφορετική μεταχείριση απέναντι στους δημότες του και δη τους επαγγελματίες. Ενώ κάποια καταστήματα που προσελκύουν μεγαλύτερες μάζες, π.χ. καφετέριες, ψητοπωλεία, τυγχάνουν της άμεσης επέμβασης των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, κάποιοι επαγγελματίες έχουν την ατυχία να ανήκουν, προφανώς, σε άλλη κατηγορία, υποδεέστερη. Κάτι τέτοιο σημειώνεται και εις βάρος του βιβλιοπωλείου ΔΥΟ, στην οδό Βενιζέλου 29. Το ανακαινισμένο πανέμορφο πετρόκτιστο κτήριο φιλοξενεί το δραστήριο βιβλιοπωλείο δύο νέων ξανθιωτών επιχειρηματιών και καταγράφει την δική του ξεχωριστή πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Με πολύ συχνές βιβλιοπαρουσιάσεις, που φέρνουν το ξανθιώτικο φιλαναγνωστικό κοινό σε επαφή με γνωστούς έλληνες συγγραφείς, με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, έχει φέρει στην πόλη το καλό βιβλίο, συνδυάζοντας το γενικό βιβλιοπωλείο με το ειδικό επιστημονικό και εξειδικευμένο τμήμα.

Έγγραφο προς τον δήμο που πήγε… στα υπ’ όψιν

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεύθυνση του βιβλιοπωλείου αλλά και οι περίοικοι με την συγκέντρωση υδάτων μπροστά στο κατάστημα, έχουν γνωστοποιηθεί εγγράφως στον δήμο Ξάνθης εδώ και καιρό. Παρά τις πολλές διαμαρτυρίες, μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα. Και το θέμα δεν αφορά μόνο τους επιχειρηματίες του βιβλιοπωλείου και τους πελάτες τους. Στην γωνία ακριβώς των οδών Βενιζέλου και Στογιαννίδη, την οποία σε ημέρες έντονων βροχοπτώσεων πολύ δύσκολα διανύει πεζός, το πλακόστρωτο οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση. Φυσικά δεν είναι το μόνο σημείο του δρόμου, αλλά εκεί παρατηρείται εντονότερα. Προφανώς σε αυτό έχει συντελέσει και η αυξημένη κίνηση που σημειώνεται στον εν λόγω δρόμο από τότε που έπαψε να είναι κυκλική η κεντρική πλατεία. Καθένας μπορεί να διαπιστώσει τον κίνδυνο που διατρέχουν και οι οδηγοί, κυρίως οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι συνήθως αντιλαμβάνονται πολύ αργά την απότομη λακκούβα που επιτελεί ρόλο… ράμπας για ακροβατικά.

Υποβρύχιο… βιβλιοπωλείο

Έτσι χαρακτηρίστηκε το ‘’ΔΥΟ’’ από φίλους του βιβλιοπωλείου, οι οποίοι βλέπουν τα αυτοκίνητα να καταβρέχουν με μεγάλη συχνότητα την βιτρίνα και την είσοδο του καταστήματος κάθε φορά που βρέχει. Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για οδήγηση με χαμηλότερη ταχύτητα, αφού η εν λόγω λακκούβα δίνει την δυνατότητα για εντυπωσιακές και μοναδικές εμπειρίες στους οδηγούς, που την διασχίζουν όσο πιο έντονα μπορούν. Πέρα από τα αστεία, η κατάσταση στον δρόμο είναι πολύ σοβαρή και οι κακοτεχνίες εγκυμονούν κινδύνους για οχήματα και πεζούς. Ο ελλιπής φωτισμός της Βενιζέλου εντείνει τα προβλήματα και μάλλον θα περιμένουμε για κάποιο ατύχημα, μη γένοιτο, ή για την εμφάνιση κάποιου κρατήρα, παρόμοιου με αυτού που σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία.

Νερά και… πετρέλαια

Ο χώρος του βιβλιοπωλείου, όπως αναφέραμε, φιλοξενεί πολύ συχνά επώνυμους και διακεκριμένους συγγραφείς από όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί δηλαδή και σαν μια μικρή βιτρίνα της πόλης μας σε εξέχοντες επισκέπτες. Η οδός Βενιζέλου, όμως, έχει αφεθεί στην τύχη της από την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών. Στο έντονο πρόβλημα που υπάρχει από την βροχόπτωση και τα λιμνάζοντα ύδατα, έχει προστεθεί εσχάτως και ένα ακόμη. Το πετρέλαιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που σημειώθηκε μικρή μεν, αλλά επικίνδυνη διαρροή πετρελαίου κατά τον ανεφοδιασμό του γειτονικού κτηρίου του στρατού. Σαν να μην έφτανε λοιπόν το νερό, οι υπεύθυνοι του βιβλιοπωλείου έχουν πολλές φορές να αντιμετωπίσουν και να καθαρίσουν και το πετρέλαιο που φτάνει σε κηλίδες μέχρι την είσοδο του καταστήματος, όπου και λιμνάζει. Το θέμα δεσμεύθηκε να ελέγξει και να επιλύσει ο αρμόδιος στρατιωτικός, που θεωρεί ότι η ποσότητα πετρελαίου προέρχεται από το λιγοστό εναπομείναν στην κάνουλα μετά το πέρας του ανεφοδιασμού.

Ας ελπίσουμε να επιδειχθεί η στοιχειώδης ευαισθησία για το καλό όλων των περιοίκων, τουλάχιστον στο θέμα του πετρελαίου. Γιατί το θέμα της επιδιόρθωσης του δρόμου, παρά τα πολλά σχόλια και την διαμαρτυρία που έχει δημιουργήσει, δεν φαίνεται να συγκινείται μέχρι στιγμής κάποιος εκ των τοπικών «αρχόντων». Για να μην μιλάμε μόνο και υπερθεματίζουμε για την πόλη με τα χίλια χρώματα και την γραφική παλιά μας πόλη. Ας κάνουμε και κάτι για να την κρατήσουμε ζωντανή και όμορφη.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …