Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έργα μικρής κλίμακας από την ΔΕΥΑΞ για την αντιμετώπιση αναγκών

Έργα μικρής κλίμακας από την ΔΕΥΑΞ για την αντιμετώπιση αναγκών

0
erga deyaxdoukidis

Σύντομες και άμεσες παρεμβάσεις για την μικρότερη δυνατή όχληση

Μ. Σδρέβανος: «Τα συνεργεία εργάζονται με ζήλο και φιλότιμο, όποτε και αν τους ζητηθεί»

Στην ολοκλήρωσή τους βαίνουν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες που ξεκίνησαν προχθές στην οδό Μ. Ρέματος στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας. Το έργο που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑ Ξάνθης στην κάθοδο της οδού, αφορά την ικανοποίηση αιτήματος επαγγελματιών της περιοχής για μια συμπληρωματική παρέμβαση στο δίκτυο αποχέτευσης. Καθώς στην συγκεκριμένη οδό δεν υπάρχει ολοκληρωμένο κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο στο οποίο να καταλήγουν όλα τα λύματα, κάποια καταστήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχείλισης στους βόθρους, πλημμυρίζοντας και τα γειτνιάζοντα με αυτά καταστήματα. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται δυστυχώς σε αρκετά σημεία της πόλης, όπου, παρανόμως πάντα, κάποιοι συνδέουν τις αποχετεύσεις με τους αγωγούς όμβριων υδάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημεία με έντονη κακοσμία, που αποβαίνουν σε εστίες μόλυνσης.

Επιλύθηκε το αποχετευτικό πρόβλημα στην οδό

Το συγκεκριμένο πρόβλημα επί της Μ. Ρέματος είχε αναφερθεί στην ΔΕΥΑΞ και εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια. Ο επιχειρηματίας του εν λόγω καταστήματος επανήλθε, μετά και από πιέσεις των γειτονικών 4-5 καταστημάτων που πλήττονταν, και ζήτησε στο τέλος του 2014 από την ΔΕΥΑΞ να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την σύνδεσή του στο αποχετευτικό δίκτυο. Η ΔΕΥΑΞ εισακούοντας το αίτημα των επιχειρηματιών της περιοχής για πραγματοποίηση των εργασιών μετά τις γιορτές, όταν και εμφανίζεται αυξημένη εμπορική κίνηση, αποφάσισε την διενέργεια του έργου αμέσως μετά το πέρας του Καρναβαλιού στην πόλη.

Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες

Το «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, κ. Μαρίνο Σδρέβανο, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο των εργασιών και μας ενημέρωσε ότι έχουν, ουσιαστικά, ολοκληρωθεί. Το μόνο που απομένει είναι να γίνει μια επίστρωση ασφάλτου πάνω από το τσιμέντο που έχει ήδη τεθεί. Μεταφέραμε, μάλιστα, στον κ. Σδρέβανο την ευαρέσκεια των επιχειρηματιών, μπροστά στα καταστήματα των οποίων έγιναν οι εργασίες, για την ταχύτητα με την οποία τα συνεργεία ολοκλήρωσαν το έργο. Όπως μας είπε ο ίδιος, «τα παιδιά των συνεργείων εργάζονται με ζήλο και φιλότιμο, όποτε και αν τους ζητηθεί, γιατί είναι πολλές οι περιπτώσεις που καλούμαστε να αποκαταστήσουμε μια βλάβη σε ώρες και μέρες αργίας και ξεκούρασης. Στο συγκεκριμένο έργο, επειδή ακριβώς είναι στο κέντρο της πόλης και σίγουρα επιβαρύνει την κίνηση στα καταστήματα της περιοχής, προσπαθήσαμε να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Βλάβες και στα Καρναβάλια

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, είχαν να αντιμετωπίσουν τις μέρες του Καρναβαλιού περιστατικά βλάβης στην παλιά πόλη, με το σπάσιμο ενός αγωγού στην στροφή μετά την Ξανθίππη. Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το μεσημέρι της παρέλασης στις 3 η ώρα, και η επέμβαση ήταν άμεση, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα υδροδότησης στις κατοικίες και τα καταστήματα της περιοχής. Την επόμενη μέρα σημειώθηκε βλάβη ακριβώς απέναντι, και για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί η αλλαγή του αγωγού που βρίσκεται στην έξοδο της πόλης, γιατί παρουσιάζει συχνές βλάβες λόγω φθοράς. Και αυτό το έργο θα γίνει με πολύ ταχείς ρυθμούς, καθώς βρίσκεται σε σημείο με αυξημένη κίνηση, η οποία δεν πρέπει να εμποδιστεί επί μακρόν.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λόγω της αυξημένης τιμής στο αρνί και στο λάδι – 14 ευρώ το αρνί στα Κρεοπωλεία – Έω…