Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Απών» το ΚΙΕΦ από τις εκλογές

«Απών» το ΚΙΕΦ από τις εκλογές

0
kalph ekloges-empros

Δηλώνει ότι τα διοικητικά του στελέχη μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία συνάντηση ή επαφή με πολιτικά κόμματα

Θέλει να δώσει τέλος σε φήμες. «Το ΚΙΕΦ θα μείνει ουδέτερο και δεν θα υποστηρίξει οποιοδήποτε κόμμα ή υποψήφιο στις εκλογές»

Τέλος σε φήμες και παρασκήνιο θέλει να δώσει το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας σχετικά με τη δική του υποστήριξη σε συγκεκριμένο κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Το κόμμα που δηλώνει ότι εκπροσωπεί την «Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» επαναλαμβάνει ότι θεωρεί «αντιδημοκρατικό» το μέτρο του 3% που δεν του επιτρέπει αυτόνομη κάθοδο στις κοινοβουλευτικές εκλογές. Μετά δε τη φημολογία που το ήθελε να στηρίζει συγκεκριμένη παράταξη στις περιφερειακές εκλογές, επισήμως τώρα τονίζει ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μέχρι σήμερα με κανένα άλλο κόμμα και ότι θα παραμείνει ουδέτερο στις εκλογές, μη θέλοντας να «χαραμίσει για μικροπολιτικά οφέλη την μεγάλη υποστήριξη και την αξία των 43.000 ψήφων που πήρε στις Ευρωεκλογές τον Μάιο».

Χαρακτηριστικά για τις φημολογούμενες επαφές, τα στελέχη του ΚΙΕΦ σημειώνουν ότι: «δεν υπήρχε καμία πρόταση από άλλα πολιτικά κόμματα στο ΚΙΕΦ και στα διοικητικά στελέχη του Κόμματος μας. Επομένως, η φήμες και τα παρασκηνιακά κουτσομπολιά που κυκλοφορούν σχετικά με το ΚΙΕΦ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιστεύουμε πως η αβάσιμες φήμες που ακούστηκαν έχουν στόχο να φθαρεί το κόμμα μας, αλλά και για να επωφελούνται εκλογικά ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΙΕΦ. Η πρόταση και οι προσδοκία μας είναι να μην επιχειρήσει κανένα πολιτικό κόμμα να καλλιεργήσει όφελος και πολιτικό κέρδος χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΙΕΦ που έχει μια διαφορετική θέση στην καρδιά των ψηφοφόρων της Μειονότητας».

Ακόμη, τονίζουν ότι οι ίδιοι καθώς και οι μειονοτικοί ψηφοφόροι περιμένουν από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές και από τους υποψήφιους βουλευτές να ανακοινώσουν το πρόγραμμα και τα σχέδια τους σχετικά με τα Μειονοτικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…