Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ανοιχτή επιστολή προς τους Ξανθιώτες του Γιώργου Χουλιάρα

Ανοιχτή επιστολή προς τους Ξανθιώτες του Γιώργου Χουλιάρα

0
houliaras 15

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί συμπολίτες

Αγαπητές συμπολίτισσες,

Η χώρα εν μέσω γενικευμένης πίεσης, από δανειστές και εταίρους, αλλά και εντονότατης πόλωσης, κατευθύνεται, ταχέως, προς μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιλογή ευθύνης. Δεν κρίνεται μόνο το ποιος θα κυβερνά και ποιος θα αντιπολιτεύεται στην επόμενη Βουλή. Κρίνονται πολύ περισσότερα.

Κρίνονται οι προοπτικές της οικονομίας και οι αντοχές των πολιτών. Κρίνεται η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κρίνεται το μέλλον των Ελλήνων για πολλές δεκαετίες.

Έμαθα στη ζωή μου να μάχομαι γι’ αυτά που πιστεύω.

Στα εύκολα και, κυρίως, στα δύσκολα.

Δεν αλλάζω!

Δεν «κάνω πίσω», δεν εγκαταλείπω στην πιο κρίσιμη μάχη την Πατρίδα μου και την Παράταξή μου, της οποίας οι αρχές είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Θα δώσω κι αυτή την μάχη, όπως όλες της ζωής μου, με την ίδια απόφαση, με τον ίδιο σκοπό: να ενισχύσω, όσο μπορώ, όσο οι πολίτες της Εκλογικής Περιφέρειας το θελήσουν, την επανάκαμψη και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ.

Για να ξανασμίξει αγωνιστικά με τις αστείρευτες και δημιουργικές λαϊκές δυνάμεις…

Συμμετείχα σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές που πέρασε το ΠΑΣΟΚ, εκείνες το 1989.

Στηρίχθηκα στη δουλειά μου της μαχόμενης δικηγορίας, για να είμαι αδέσμευτος, χωρίς διαπλοκές και εξαρτήσεις, υπερασπίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις τις αρχές που πιστεύω.

Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ για το κοινωνικό σύνολο, χωρίς συναλλαγές και υποχωρήσεις.

Κατέθεσα την ίδια μου τη ψυχή.

Ώριμος πλέον πολιτικά ζητώ την εμπιστοσύνη σας!

Για μένα η δική σας ψήφος θα είναι πρωτίστως μια ηθική δικαίωση αλλά και ενίσχυση για τη συνέχιση του αγώνα.

Στη κοινωνία της Ξάνθης, γνωριζόμαστε, μεταξύ μας, λίγο πολύ όλοι.

Με αρκετούς από εσάς πορευόμαστε μαζί, εδώ και πολλά χρόνια, με άλλους λιγότερα, δίνοντας μάχες, για τα ιδανικά, πληρώνοντας το κόστος της πολιτικής και αναλώνοντας ατελείωτο προσωπικό χρόνο.

Πάντα όμως για τον ίδιο τελικό στόχο: για την προαγωγή των σκοπών του Κινήματος, οι οποίες παραμένουν επίκαιρες, όσο ποτέ άλλοτε και την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη του τόπου μας.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, που θα εκφρασθεί με τη ψήφος σας, θα είναι τιμή για μένα.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός και οι ορίζοντες ξεκάθαροι.

Ας τον διαβούμε μαζί, για την Ξάνθη και την Ελλάδας που ονειρευόμαστε…

Γιώργος Χουλιάρας

Ιανουάριος 2015

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

Γεννήθηκε στη Ξάνθη, μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Αθανάσιος, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Μαθήτευσε στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης.

Σπούδασε, στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών (ΝΟΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, ενώ παράλληλα εργάζονταν.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία επί 2,5 χρόνια, κάνοντας συγχρόνως και την άσκηση δικηγορίας.

Από το διορισμό του, ως δικηγόρου και έως σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Ξάνθη, ασκώντας μαχόμενη δικηγορία.

Είναι νυμφευμένος με την Ευανθία Νικολαΐδη, πρώην διοικητική υπάλληλο της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά: το Θανάση, Δικηγόρο, και την Αναστασία-Μαρία, Ψυχολόγο.

Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε: Γραμματέας του Δ.Σ. του κατά την περίοδο 1987-1990 και Πρόεδρος αυτού κατά τη περίοδο 1990-1993.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος και πληρεξούσιος δικηγόρος, με πάγια εντολή του καταστήματος ΑΤΕ Ξάνθης, έως και τον Ιούλιο του 2012 και έκτοτε, ως και τον Νοέμβριου 2013 της τράπεζας Πειραιώς, αναπτύσσοντας θετική σχέση με τον αγροτικό κόσμο.

Ίδρυσε μαζί με άλλους συμπολίτες του:

Το Σύλλογο Νέων Επιστημόνων Ξάνθης, ο οποίος ανέπτυξε τη δραστηριότητά του στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, με διάφορες εκδηλώσεις επιστημονικού, πολιτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (ΘΡΑΚΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ κ.λ.π.) και το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών και Περιβάλλοντος Ξάνθης, των οποίων διετέλεσε Πρόεδρος.

Από το 1980 και μέχρι πρότινος ήταν πάντα υπεύθυνος νομικής κάλυψης του ΠΑΣΟΚ, της Παράταξής μας στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Εκλογές και των Συνεταιριστών σε όλες τις αντίστοιχες εκλογές που έγιναν στο Ν. Ξάνθης.

Παρείχε αφιλοκερδώς τις νομικές τους υπηρεσίες σε πολλούς αδικημένους και διωγμένους στα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

Ηταν υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης το 1994 και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Ξάνθης.

Κατά τις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 εκλέχθηκε 1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Ν. Ξάνθης και άσκησε τα καθήκοντά του μέχρι 31-12-2006.

Διετέλεσε μέλος Σχολικών Επιτροπών, του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ του Δήμου Ξάνθης, του Δ.Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Ξάνθης, της Επιτροπής Διοίκησης Νομαρχίας Ξάνθης   κ.λ.π.

Ως οργανωμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1978, έκτοτε και μέχρι σήμερα, συμμετέχει αδιάκοπα στη λειτουργία της οργάνωσης στο Ν. Ξάνθης.

Εκλέχθηκε επανειλημμένα στα διάφορα όργανα της οργάνωσης Ξάνθης (Σ.Ε., Τ.Γ. και Νομαρχιακή Επιτροπή).

Διετέλεσε εκλεγμένος Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και κατά τη διάρκεια της θητείας του μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Συμμετείχε (μετά το 1980) σε όλα Συνέδρια και συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τα κοινά έχει εκφράσει θέσεις και απόψεις: στο κόμμα, στη κοινωνία, στα διάφορα ακροατήρια, στα ΜΜΕ, με παρεμβάσεις, άρθρα, μελέτες και συνεντεύξεις του.

Ξάνθη, Ιανουάριος 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ


Δήλωση Υποψήφιου Βουλευτή Ξάνθης Γ. Χουλιάρα

«Με την επίσημη πλέον ανακήρυξη των υποψηφίων Βουλευτών του Νομού Ξάνθης, επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου με την ιδιότητα του Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη. Η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι ίσως η πιο κρίσιμη της τελευταίας 40ετίας και γι’ αυτό θέτω τις δυνάμεις μου στη διάθεση του λαού της Ξάνθης και του Κινήματός μας. Σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης, άκρατου λαϊκισμού και έντονων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, αποδέχθηκα να είμαι από αυτούς που θα πάρουμε πάνω μας το βάρος να κρατήσουμε ψηλά την ευθύνη με σκοπό την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα, την πολιτική και κοινωνική ηρεμία αλλά και την διασφάλιση του μέλλοντος της Κεντροαριστεράς. Γνωρίζω ότι ο πολιτικός φορέας μας δέχεται την πιο έντονη κριτική, ωστόσο είμαι ένας άνθρωπος από αυτούς που καθημερινά “μάχονται” στον επαγγελματικό βίο για την διασφάλιση των βασικών αναγκών της καθημερινότητας. Αυτό μου δίνει δύναμη ψυχολογική ώστε να παλέψω να αλλάξουμε όσα μπορούμε μέσα από το σύστημα και όχι μέσω ακραίων και επικίνδυνων επιλογών. Ο Λαός μας και ιδιαίτερα ο Ξανθιώτικος έχει πονέσει και έχει δεχθεί όλα τα δεινά της κρίσης και έχει υποστεί τη μεγαλύτερη εξαθλίωση έναντι άλλων χωρών και περιοχών που βίωσαν την κρίση. Στόχος μου είναι, βασιζόμενος στις ανθρωπιστικές μου αρχές, ως δικηγόρος, αλλά και στις καταβολές μου ως γέννημα-θρέμμα της Ξάνθης, να υπηρετήσω τον συνάνθρωπό μου και ιδιαίτερα τον φτωχό και κατατρεγμένο και να μεταφέρω στο κέντρο των εξελίξεων, στην Αθήνα, την αγωνία και τον πόνο του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Στην προσπάθεια μου αυτή, σας καλώ να με υποστηρίξετε με την ψήφο σας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ, Ιανουάριος 2015»

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70 – 3ος όροφος

Τηλ: 2541083121 & 6972851273

E-mail: chouliarasgeo@gmail.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…