Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα 114.438 εγγεγραμμένοι αποτελούν το εκλογικό σώμα της Ξάνθης

114.438 εγγεγραμμένοι αποτελούν το εκλογικό σώμα της Ξάνθης

0
ekloges

Οι Ξανθιώτες θα ψηφίσουν σε 216 εκλογικά τμήματα – 1 μεικτό τμήμα στο 4ο Γυμνάσιο για τους ετεροδημότες

Δεν θα ψηφίσουν οι 18ρηδες αλλά ούτε οι ετεροδημότες που υπέβαλλαν αίτηση μετά τις 31/10/2014

Χωρίς προβλήματα ή απρόοπτα ξεκινά το διαδικαστικό μέρος των εκλογών στο νομό μας. Το αρμόδιο Τμήμα Εκλογών της Π.Ε. Ξάνθης έχει εντείνει τους ρυθμούς του εφαρμόζοντας τις εγκυκλίους του υπουργείου και όπως μας πληροφορεί η αρμόδια υπάλληλος κα Ανθή Τσανοπούλου «Όλα βαίνουν καλώς».

Οι Ξανθιώτες θα ψηφίσουν σε 216 εκλογικά τμήματα

Οριστικοποιήθηκε από το υπουργείο ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων για τον νομό μας. Έτσι οι Ξανθιώτες θα ψηφίσουν σε 216 συνολικά εκλογικά τμήματα έναντι 222 των βουλευτικών εκλογών του 2012. Υπάρχει δηλαδή μια συγχώνευση τμημάτων. Μέσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνεται και ένα μικτό των ετεροδημοτών στο 4ο Γυμνάσιο.

114.438 οι εγγεγραμμένοι – Δεν θα ψηφίσουν οι 18ρηδες

Σε 114.438 ανέρχεται το εκλογικό σώμα στον νομό μας που θα κληθεί να ψηφίσει στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Υπενθυμίζουμε ότι στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 το εκλογικό σώμα ανέρχονταν σε 114.093 άτομα ήτοι κατά 345 περισσότερα. Να σημειώσουμε ότι στο εκλογικό σώμα δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι αναθεωρούνται αρχές του έτους και συνεπώς δεν προλαβαίνουν τώρα να συμπεριληφθούν. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι ετεροδημότες έχουν υποβάλει την αίτησή τους μετά της 31/10/2014 καθώς τότε έληξε η 5η αναθεώρηση που υποχρεούνται να κάνουν οι δήμοι.

Περιμένουν τα ψηφοδέλτια

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Τμήμα Εκλογών ακόμη δεν έχει αρχίσει η αποστολή των ψηφοδελτίων από τα κόμματα καθώς μόλις την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία στελέχωσης των ψηφοδελτίων. Αυτά αναμένονται τις επόμενες μέρες με καταληκτική ημερομηνία της 16η Ιανουαρίου. Το γραφείο εκλογών της Π.Ε. Ξάνθης στεγάζεται στο 2ο όροφο του Διοικητηρίου, γραφείο228. Το τηλέφωνο είναι 2541350152 και σε αυτό μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται για να ενημερωθούν για το εκλογικό τους τμήμα. Τις ίδιες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών

Δες που ψηφίζεις – Τα εκλογικά τμήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών

Κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια και δήμο και ο αριθμός των εκλογέων σε κάθε εκλογικό τμήμα. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm, οι εκλογείς μπορούν να μάθουν τον κωδικό του εκλογικού διαμερίσματος, στο οποίο ψηφίζουν.

Σε ό,τι αφορά τους ετεροδημότες, σημειώνεται ότι, σύμφωνα µε τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία (π.δ. 26/2012, αρθ. 96), δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εκλογείς για τους οποίους δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός 40 εκλογέων, στην εκλογική περιφέρεια που ανήκουν. Δηλαδή οι εκλογείς αυτοί, θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής/καταγωγής τους. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm οι εκλογείς μπορούν να πληροφορηθούν, εάν θα ψηφίσουν σαν ετεροδημότες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…