Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Σε προεκλογικό «πυρετό»

Σε προεκλογικό «πυρετό»

0
psifodeltia-empros

Σχεδιασμοί των κομμάτων, ονόματα υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. Όνομα – έκπληξη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μαλάκης – Με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούν δυνατό χαρτί για να «χτυπήσουν» την δεύτερη έδρα. Ο Σωκράτης Ξυνίδης , υποψήφιος στην Ξάνθη με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Καθώς η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας έχει ήδη ολοκληρωθεί και η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι δεδομένη για τις 25 Ιανουαρίου τα κόμματα και οι οργανώσεις αυτών έχουν πάρει …φωτιά. Έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύντομα είναι γεγονός, για το πρώτο βήμα που είναι η επιλογή των υποψηφίων και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Μέσα στο κλίμα τη έντασης που ήδη έχει επικρατήσει πανελληνίως προσπαθήσαμε να έχουμε μια πρώτη επαφή και ενημέρωση για ό, τι σχεδιάζουν τα κόμματα στην Ξάνθη. Σημειώνουμε ότι τα κόμματα έχουνε από καιρό σημάνει συναγερμό και έχουν δώσει εντολές με εγκυκλίους στις τοπικές οργανώσεις να ξεκινήσουν την κατάρτιση των πρώτων λιστών που θα αποστείλουν στα κεντρικά για την τελική έγκριση.

Όνομα – έκπληξη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ: Κωνσταντίνος Μαλάκης

Ξεκινώντας από την ΝΔ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μαλάκης, άλλοτε συνοδοιπόρος του στην ΠΟΛ.Α. Επίσης αδιαμφισβήτητα θα είναι ο νυν βουλευτής Α. Κοντός αλλά και η πολιτευτής Γεωργία Ανδρέου. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ συμπληρώνουν δύο υποψήφιοι από την μειονότητας ο Σιαμπάν Μπαντάκ και ο Ιρφάν Χατζηγκενέ. Ο αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης αν και υπήρξαν φήμες ότι θα κατεβεί τελικά δεν το αποφάσισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούν δυνατό χαρτί για να «χτυπήσουν την δεύτερη έδρα

Έτοιμοι από καιρό είναι στο ΣΥΡΙΖΑ – όπως μας πληροφορεί ο γραμματέας Γ. Χατζηθεοδώρου – που μιλά για ένα ψηφοδέλτιο που αντικατοπτρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την κοινωνία. Αρνείται όμως να αποκαλύψει ονόματα υποψηφίων πλην του βουλευτή Χ. Ζειϊμπέκ. Σ’ ότι αφορά τις φήμες που θέλουν τον ίδιο στο ψηφοδέλτιο σημειώνει ότι κατά 99.9% δεν θα είναι! Αυτά στο προσκήνιο γιατί στο παρασκήνιο αναπτύσσεται μια μεγάλη κινητικότητα στην εξεύρεση μιας υποψηφιότητας με δυνατό έρεισμα στην κοινωνία ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την δεύτερη έδρα καθώς θεωρούν ότι θα είναι πρώτο κόμμα στην Ξάνθη και εκτιμούν ότι είναι εφικτή και η αυτοδυναμία. Έτσι έγινε πρόταση στον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης κ. Αναστάσιο Καραδέδο ο οποίος δεν φαίνεται να δέχεται επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Γίνονται συζητήσεις επίσης με την κα Εβίτα Κεχαγιά επανειλημμένως υποψήφια καθώς και με τον δικηγόρο και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Κώστα Γούναρη. Επίσης θεωρείται πολύ πιθανό στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει ένα εν ενεργεία στέλεχος της ΔΗΜΑΡ όπως το μέλος της Κ.Ε. κ. Χρήστος Γκαρμπούνης αν επισφραγιστεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ. Επίσης ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι στο ψηφοδέλτιο.

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για τον Μάντατζη

Μια τελευταία «πινελιά» χρειάζεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που έχει υποψήφιο τον νυν βουλευτή Δ. Σατλτούρο, και τα στελέχη Γιώργο Χουλιάρα, Ανέστη Αντωνιάδη. Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για τον Τσετίν Μάντατζη που – σύμφωνα με πληροφορίες -επιθυμεί διακαώς να είναι στο ψηφοδέλτιο προβάλλοντας το έρεισμά του στο χώρο της μειονότητας και ότι θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος για τον Χ. Ζεϊμπέκ. Όμως αντιμετωπίζει «τοίχο» μέσα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαλτούρος δεν θέλει ούτε ν’ ακούσει και ότι στην περίπτωση που αυτό αποφασιστεί κεντρικά θα επαναπροσδιορίσει τη στάση του.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης , υποψήφιος στην Ξάνθη με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Στο ΠΑΣΟΚ όμως ο …προβληματισμός τους δεν περιορίζεται μόνο στον Μάντατζη αλλά επικρατεί μια έντονη ανησυχία και αναστάτωση εξαιτίας της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα. Η απόφαση – σύμφωνα με κύκλους του – θεωρείται ειλημμένη και δεδομένη και θα ότι θα γίνει επίσημη ανακοίνωση σε άμεσο χρόνο – όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές – που θεωρούν αδιαμφισβήτητο ότι στο ψηφοδέλτιό του στην Ξάνθη θα είναι ο Σ. Ξυνίδης, παρότι ο ίδιος έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές). Επίσης συζητιέται το όνομα του π. υποψήφιου ευρωβουλευτή Καπζά Μουζαφέρ. Σίγουρα το κόμμα Παπανδρέου διασπά το ΠΑΣΟΚ – αν και οι εμπνευστές του θεωρούν ότι οι κύριες δεξαμενές του θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. Ψηφοφόροι δηλαδή που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ επειδή διαφώνησαν με την επιλογές της τωρινής ηγεσίας.

Με 3 υποψήφιους το Ποτάμι στην Ξάνθη

Σ’ ότι αφορά το «Ποτάμι» πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε πρόταση στον γιατρό κ. Σουλιώτη όμως ο ίδιος δεν την δέχτηκε. Ο εκπρόσωπος του κόμματος στην περιφέρεια κ. Άρης Σαββίδης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος αλλά ότι σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα εκφραστές του νέου που φέρνει το Ποτάμι και ότι είναι πολύ πιθανό το ψηφοδέλτιο της Ξάνθη να αποτελείται από 3 αντί 5 υποψηφίους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…